10 aplicații Windows 10 pe care ar trebui să le dezinstalați imediat

10 aplicații Windows 10 pe care ar trebui să le dezinstalați imediat
⏱️ 11 min read

În versiunile mai recente de Windows 10, Microsoft s-a îmbunătățit substanțial eliminând aplicațiile inutile. Chiar și așa, există multe programe și aplicații vechi care hog resursele sistemului, și este mai bine să le eliminați devreme. Următoarea listă cuprinde câteva aplicații populare care ar trebui dezinstalate din Windows 10. Și dacă v-ați gândit să reinstalați vreuna, citiți mai departe pentru a afla de ce nu ar trebui.

1. Microsoft Silverlight

La lansarea sa în 2007, Microsoft Silverlight a fost conceput ca un instrument universal pentru scrierea de aplicații web bogate, similare cu Adobe Flash. Astăzi, dacă vizitați pagina oficială Silverlight de pe Microsoft Edge, veți vedea o notificare că nu mai este compatibilă cu browserul oficial Microsoft. Asta ne spune totul despre cât de inutil a devenit programul.

Deși este încă posibil să rulați Silverlight pe browserul Internet Explorer care nu mai este disponibil, site-ul oficial afirmă că Silverlight 5 va ajunge la sfârșitul asistenței după octombrie 2021. Dacă sunteți blocat accidental cu orice plug-in Silverlight, puteți dezinstala cu ușurință lor folosind acest link.

2. Adobe Flash

Odată ce standardul universal pentru videoclipuri, jocuri și conținut Web, Adobe Flash a fost în cele din urmă retras definitiv. Acest lucru se datorează în principal faptului că a fost predispus la atacuri de zi zero datorită numeroaselor sale vulnerabilități inerente, care l-au făcut un favorit al autorilor de programe malware. În mod clar, scrierea era pe perete pentru Adobe Flash.

Dezinstalare Windows Imediat Flash

Flash mai are vreo utilizare? Cu siguranță nu pe smartphone-uri și tablete, deoarece nu este bun pentru afișarea conținutului mobil. În orice caz, majoritatea utilizatorilor de desktop au migrat la noi formate GUI, deoarece browserele moderne nu mai acceptă acest program vechi. Cu excepția cazului în care sunteți nostalgic în legătură cu vechile jocuri Flash (care este singurul motiv valid pentru a continua), este timpul să vă luați rămas bun de la Flash.

3. Java

„A spus cineva„ Java ”? În nici un caz!” Pe cât de greu de crezut, folosirea Java astăzi este văzută ca un risc de securitate inutil și puteți mulțumi milioane de infractori cibernetici pentru că au folosit acest program bland ca vector de atac preferat. În timp ce dezvoltatorilor le place încă să utilizeze programe Java, cum ar fi Java Development Kit (JDK), nu este același lucru cu Java Runtime Environment (JRE), care este ceea ce trebuie să dezinstalați din Windows 10.

Windows Dezinstalează imediat Java

În esență, actualizările neregulate ale Java reprezintă o cauză majoră a vulnerabilităților sale periculoase. Spre deosebire de alte programe care se actualizează în liniște în fundal, cu Java, utilizatorii sunt solicitați manual să acționeze asupra actualizărilor neregulate. Acesta este ceva ce le place autorilor malware. Cea mai rea parte este că vulnerabilitățile Java pot fi transferate către programe secundare, cum ar fi Adobe Reader sau VLC Media Player. Deși Java poate părea inofensiv pe sistemul dvs. Windows 10, scăderea acestuia este cea mai sigură opțiune pentru majoritatea utilizatorilor. Dacă vor rezolva vreodată probleme Java în viitor, îl puteți descărca din nou de pe site-ul oficial.

4. iTunes

Întrucât această listă se referă la programe Windows, se recomandă să nu tratezi iTunes pe un dispozitiv Windows 10. Experiența utilizatorului poate deveni dureros de lentă datorită funcției de sincronizare automată. Există o mulțime de incompatibilități software, care pot face ca elementele de meniu simple să fie redate incorect pe ecranul Windows. În prezent, rularea unei actualizări de software Apple pe Windows 10 pare că tocmai s-a născut într-un plasture de varză.

Dezinstalare Windows Itunes Imediat Windows10

Dacă utilizați un dispozitiv Windows 10, economisiți-vă problemele și scăpați de iTunes. Windows pur și simplu nu a fost conceput pentru acest program. Dezinstalarea iTunes și a componentelor sale minuscule poate fi, de asemenea, o bătaie de cap, deci dacă sunteți blocat cu o aplicație veche, consultați cel mai recent ghid Apple despre cum să scapi de el și de componentele sale conexe.

5. QuickTime

Nu există lipsă de playere media de înaltă calitate pe dispozitivele Windows. De la Microsoft Photos la VLC, există multe programe din care puteți alege. QuickTime nu este unul dintre ele. Mulți utilizatori pot fi blocați cu QuickTime 7, care nu mai este acceptat de Apple. Acest lucru face necesar să alegeți o nouă instalare, care este disponibilă.

Dezinstalare Windows Imediat Quicktime

Cu toate acestea, o instalare neuniformă ar trebui să fie cea mai mică grijă. La fel ca iTunes, QuickTime funcționează excelent pe Mac, dar pur și simplu nu se simte potrivit pentru un mediu Windows. Programul nu este disponibil oficial numai pentru Windows 10, deoarece Apple a oprit suportul pentru Windows încă din ianuarie 2016. Uneori, fișierele reziduale QuickTime rămân în Windows mult timp după ce le-ați dezinstalat. Prin urmare, nu poate fi o idee bună să-l readuceți pe un dispozitiv Windows.

6. CyberLink PowerDVD

Odată ce a fost o alegere de neegalat pentru redarea media în Windows și alte sisteme, CyberLink PowerDVD a început să se comporte ca un bloatware de mare rezistență. Întreaga experiență se poate simți ca o prezentare de adware pe steroizi. Chiar și după ce dezinstalați PowerDVD, vor exista software rezidual și intrări de registru peste tot. Deci, trebuie să învățați cum să eliminați toate aceste balonări din sistemul dvs.

Windows Dezinstalează imediat Cyberlink Powerdvd
CyberLink PowerDVD

Programul PowerDVD este de obicei inclus în sistemul Windows 10 ca parte a unei strategii de promovare a vânzărilor de laptopuri sau a altor activități. Dacă doriți un player media Blu-Ray mai bun, alegeți un dispozitiv Xbox One sau un Ripper Blu-Ray Leowo.

7. Dell Bloatware

Aceasta este o problemă care afectează în principal utilizatorii Dell, întrucât multe laptop-uri noi vin la pachet cu tot felul de crapware numite „Dell”. În timp ce îndepărtați toată această umflătură de pe un computer Dell nou-nouț pare contrar intuitiv, deoarece se simte atât de integrat în sistem, este de fapt benefic pentru dvs., cu excepția cazului în care doriți să utilizați oricare dintre caracteristici.

Windows Dezinstalați imediat Dell
Dell Bloatware

Unele dintre aceste programe inutile includ Dell Dumpster Fire, Dell SupportAssist (care este foarte prietenos cu erorile), Dell Digital Delivery, Dell Customer Connect și câteva altele. Dacă nu sunteți un fan al Dell care încetinește dispozitivul nou achiziționat, scăpați de aceste aplicații suplimentare.

Chiar și Lenovo și Acer pot avea crapware din cutie, care trebuie îndepărtate imediat. Dar umflarea Dell te cântărește cu adevărat și nu este ceea ce vrei să ai în sistemul tău.

8. CCleaner

Spre deosebire de multe alte programe de pe această listă, CCleaner are punctele sale fine. Poate fi folosit pentru a curăța registrul Windows și a elimina programele nedorite. Majoritatea tehnicienilor cu experiență în calculatoare folosesc adesea acest program și îl recomandă pentru utilizarea zilnică. Dar este chiar atât de bun pe cât pare?

Windows Dezinstalează imediat Ccleaner

Trebuie să ne amintim că CCleaner era util într-un moment în care dispozitivele Windows aveau multe lacune în securitate și caracteristici. Începând cu 2021, acest lucru nu mai este cazul, deoarece actualizările recente de Windows au avut grijă de multe vulnerabilități de bază. Utilizând un program terț pentru a gestiona erorile de registry, este posibil să faceți mai mult rău decât bine. Actualizările Windows actuale permit rezolvarea diferitelor probleme CCleaner numai prin intervenție manuală.

9. McAfee Bloatware

Similar cu bloatware-ul Dell, dacă vă simțiți blocați cu mai multe programe antivirus care durează pentru totdeauna să se actualizeze și să scaneze, atunci faceți greșit. McAfee, odată „software-ul” antivirus, poate astăzi să-ți umfle sistemul disproporționat, iar sistemul tău va fi mai bine fără el.

Windows Dezinstalează imediat Mcafee

Personal, nu folosesc niciun antivirus în afară de Windows Defender, care sa dovedit a fi suficient de bun în mai multe teste. Dar dacă trebuie să utilizați unul, alegeți un program care nu umflă prea mult și funcționează silențios în fundal, fără a provoca întreruperi. Avem o listă utilă și la îndemână cu astfel de software antivirus pentru utilizatorii de Windows. De asemenea, programele ar trebui să se dezinstaleze cu ușurință, ceea ce nu este cazul cu bloatware-ul McAfee.

10. Software Torrent

Folosiți în continuare software Torrent, cum ar fi UTorrent și BitTorrent pe un dispozitiv Windows? Trebuie să știți că Microsoft îi urăște, deoarece sunt adesea obișnuiți să pirateze software. Acum este din ce în ce mai dificil să rulezi acele aplicații piratate pe un sistem actualizat recent. Aplicațiile vehiculului, cum ar fi UTorrent, suferă, deoarece utilizatorul final nu poate împiedica blocarea de către un software descărcat de Windows.

Dezinstalare Windows Imediat Utorrent

Din punct de vedere tehnic, puteți utiliza în continuare torrente pe Windows, dar zilele clienților Torrent în stil vechi par acum numărate. Dacă doriți să utilizați una, alegeți o aplicație torrent pre-aprobată în Microsoft Store. Nu numai că au o interfață grafică mai bună, modernă, dar oferă și acces la link-uri de descărcare torrent legitime și legale. Acest lucru cu siguranță nu va provoca steaguri roșii cu Windows.

Windows Dezinstalează imediat Magazinul Torrent

Am discutat despre unele dintre cele mai populare programe pe care trebuie să le dezinstalați din Windows 10. Pentru unele dintre aceste programe, dezvoltatorii le abandonează în masă, așa că nu veți primi suportul de care aveți nevoie. Ceilalți sunt plini de umflături și crapware și ar trebui aruncați rapid pentru sănătatea sistemului pe termen lung.

Legate de:

  • Cele mai recente probleme de actualizare Windows 10 și cum să le remediați
  • Cum se rezolvă eroarea „Fișierul este deschis într-un alt program” în Windows 10
  • 12 site-uri web sigure pentru descărcarea software-ului Windows

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x