10 caracteristici utile ale lui Brave despre care nu știai că există

Brave Browser Tips Tricks
⏱️ 10 min read

Browserul Brave a câștigat atât popularitate, cât și baza de utilizatori de ceva timp și din motive întemeiate. Browserul centrat pe confidențialitate este plin de funcții ingenioase care îl fac un candidat de top împotriva Google Chrome. Să aflăm care sunt aceste caracteristici utile care fac din Brave o alternativă bună.

1. Gestionați Ad Blocker

Browserul Brave face deja o treabă excelentă de a bloca reclamele și instrumentele de urmărire în mod implicit, dar utilizatorii avansați vor aprecia mai mult control asupra a ceea ce este blocat și cum.

Opțiunea Brave Ad Block

De exemplu, accesați „Setări -> Brave Ad Block” și puteți activa filtre suplimentare și puteți adăuga propriul filtru în partea de jos.

2. Blocați rețelele sociale

Ascunsă în pagina Brave Settings este o altă funcție de confidențialitate care este dezactivată în mod implicit. Puteți bloca site-urile de rețele sociale precum Facebook să nu afișeze butoane de conectare și alte postări încorporate pe site-uri web.

Brave Social Media Blocker

Acest lucru este util dacă vă faceți griji că sunteți urmărit de astfel de site-uri pe Web. Site-urile de rețele sociale sunt cunoscute pentru a colecta date despre utilizatori pentru a difuza conținut relevant și reclame mai bune.

3. Transmiteți în flux fișiere torrent

Majoritatea browserelor nu vă vor permite să redați direct fișierele media torrent descărcate. Ai nevoie de o aplicație, dar Brave funcționează diferit. Se integrează cu WebTorrent în mod nativ pentru a permite utilizatorilor să transmită în flux fișiere torrent direct în browser. Opțiunea este de asemenea activată implicit.

Opțiune Brave Webtorrent

Rețineți că există și altele extensii încorporate în browserul Brave decât doar WebTorrent.

4. Discuție curajoasă

Încercând să se confrunte cu Google Meet și Zoom, Brave a lansat Talk, propria lor abordare a apelurilor video și a conferințelor. Brave se asigură că chat-urile sunt criptate și că nu vor fi colectate date.

Apel video Brave Talk

Alte caracteristici interesante includ posibilitatea de a transmite live pe YouTube și de a viziona un flux împreună cu prietenii (watch party). Toate acestea sunt gratuite. Deși nu există o limită pentru lungimea sau numărul de apeluri atunci când efectuați apeluri 1:1, apelurile de grup necesită un abonament care costă 7 USD/lună și oferă funcții premium, cum ar fi înregistrarea. Nu puteți folosi încă jetoane BAT pentru a plăti pentru Talk. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre BAT.

5. Câștigă și bacșiș cu recompense Brave

Browserul Brave a întors capul când s-a lansat, deoarece a fost primul browser alimentat de blockchain cu propriul token cripto. Basic Attention Token – sau BAT – este modul în care Brave recompensează utilizatorii pentru vizualizarea a până la cinci reclame pe zi și este opțional. Ideea este de a împărți veniturile cu utilizatorii finali, recompensându-i pentru timpul și atenția lor.

Tabloul de bord Brave Rewards

Puteți comuta cu ușurință comutatorul Anunțuri din pagina „Setări -> Recompense”. Tokenul poate fi folosit și pentru a da bacșiș creatorilor de conținut. Nu faci suficiente jetoane sau nu vrei să vezi reclame? Cumpărați niște jetoane BAT pentru a încărca portofelul browserului fie pentru a crea bacșiș, fie pentru a contribui automat.

Contribuție automată Brave Rewards

Din nou, echipa Brave spune că potrivirea anunțurilor va avea loc pe dispozitivul dvs. și că datele dvs. personale nu vor fi scurse pentru a primi publicitate relevantă. Suntem un creator de conținut Brave verificat, permițând cititorilor să dea bacșiș site-ului pentru eforturile sale. Faceți clic pe pictograma triunghi pentru a verifica dacă site-ul dvs. preferat este sau nu membru.

Caracteristica Sfat curajos

6. Integrarea DuckDuckGo și TOR

Browserul Brave acceptă DuckDuckGo, care este un motor de căutare centrat pe confidențialitate și are, de asemenea, integrat TOR. Browserul ruterului de ceapă este în mare măsură considerat a fi cel mai sigur și privat browser.

Mod Incognito Brave

Deschideți modul incognito și Brave va folosi automat TOR; totuși, rețineți că utilizarea TOR în Brave nu este același lucru cu utilizarea aplicației de browser TOR autonome. Dar încă oferă o protecție bună, mai ales atunci când este combinat cu propriul motor de căutare Brave.

7. Căutare curajoasă

Cel mai recent truc pe care Brave îl are pentru lume este un motor de căutare, iar versiune beta a fost pus la dispoziție recent. Deși nu este deloc aproape de ceea ce oferă Google sau chiar Bing, este într-adevăr un pas îndrăzneț.

Rezultate curajoase ale motorului de căutare

Încă o dată, accentul se pune pe confidențialitate și securitate mai întâi. Brave susține că căutările nu sunt urmărite și activitățile nu lasă nicio urmă. Nu vă va înlocui driverul zilnic în curând, dar este cu siguranță interesant de utilizat.

8. Brave Sync

În loc să se bazeze pe e-mail sau pe ID-ul utilizatorului pentru a sincroniza datele între platforme, browserul Brave oferă o expresie de bază de 24 de cuvinte asociată cu portofelul tău. Așa funcționează toate portofelele cripto pe un blockchain.

Brave Wallet Sync

Pur și simplu deschideți browserul Brave pe smartphone-ul dvs. și scanați codul QR sau introduceți manual fraza de bază pentru a sincroniza datele de pe ambele dispozitive. Rețineți că oricine are acces la frază are acces la portofelul dvs. Brave, la datele sale și la token-urile cripto stocate.

9. Scuturi curajoase

Reclamele nu sunt singurul lucru pentru care trebuie să vă faceți griji atunci când vizitați un site. Există și multe scripturi care rulează în fundal. Unele dintre ele colectează date, în timp ce altele redă automat un videoclip, de exemplu.

Scuturi curajoase

Brave Shields, când este activat, va bloca toate astfel de instrumente de urmărire. Doar faceți clic pe pictograma browserului Brave de la sfârșitul barei de adrese pentru a vedea rezultatele și pentru a activa/dezactiva Shield. Acest lucru nu numai că va îmbunătăți experiența de navigare, dar va crește și timpul de încărcare a paginii.

10. Portofel Crypto

Portofelul nativ al browserului Brave se integrează cu MetaMaskun portofel popular folosit pentru a accesa produsele DeFi (finanțare descentralizată) prin intermediul Dapps (aplicații descentralizate).

Opțiunea Brave Meta Mask

Există, de asemenea, widget-uri care conectează browserul la schimburile centralizate populare precum Binance și FTX.

Brave Binance Widget

Folosind o combinație de portofel și integrarea Brave cu DeFi, schimburi centralizate și dapps, acum puteți cumpăra, vinde, tranzacționa și miza criptomonede și multe altele, totul dintr-un singur browser și portofel.

întrebări frecvente

1. Ce platforme acceptă browserul Brave?

Browserul Brave este disponibil pe Windows, macOS, Linux, Android și iOS.

2. Este sigur browserul Brave?

Da. Codul sursă al browserului Brave este disponibil pe GitHub pentru ca oricine să verifice și să auditeze.

3. Vinde Brave datele utilizatorilor?

Site-ul web al browserului Brave notează că nu are acces la datele identificabile ale utilizatorilor. Datele sunt anonimizate înainte de a fi partajate cu agenții de publicitate.

4. Cât vă plătește Brave?

Dacă ați optat pentru publicitate, Brave va împărți 70% din venitul publicitar pe care Brave le primește în simbolul său nativ, BAT.

Încheierea

Cu browser-ul Brave, fondatorul Brendan Eich, care a fondat și Mozilla și a scris Javascript, încearcă să preia utilizatori precum Google și Bing. Brave are o gamă impresionantă de funcții, toate care se învârt în jurul confidențialității și securității, ceea ce devine din ce în ce mai mult un subiect de discuție.

Anumite funcții precum VPN sunt limitate la dispozitivele iOS, dar există o mulțime de alte aplicații VPN care acoperă toate platformele mobile și desktop populare. Verificați-le.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x