10 comenzi ale terminalului Mac pe care ar trebui să le cunoașteți

10 comenzi ale terminalului Mac pe care ar trebui să le cunoașteți
⏱️ 4 min read

Una dintre cele mai bune modalități de a profita la maximum de Terminal pe Mac este să aflați ce poate face pentru dvs. Deși pare mai mult un lucru al programatorului, este foarte ușor de utilizat odată ce ați învățat câteva comenzi pentru acesta. Există o serie de comenzi și pot îndeplini sarcini diferite pentru dvs.

Aici am compilat zece dintre acele comenzi de terminal pe care – ca utilizator Mac – ar trebui să le cunoașteți.

1. Reporniți computerul Mac când este înghețat

Comanda de mai sus vă ajută să reporniți computerul Mac când acesta este blocat. Tastați-l o singură dată în Terminal și va reporni mașina de fiecare dată când se blochează.

2. Afișați folderele și fișierele ascunse

maccommands-hiddenfiles

Comanda de mai sus permite Finder să afișeze fișierele și folderele ascunse pe Mac. Este destul de util atunci când doriți să vedeți folderele de sistem care sunt ascunse în mod implicit.

3. Dezactivați Ștergerea promptului

maccommands-gunoi

Dezactivează solicitarea pe care o primiți în timp ce goliți Coșul de gunoi pe Mac. Toate fișierele din Coșul de gunoi vor dispărea fără ca dvs. să confirmați mai întâi acțiunea.

4. Faceți Mac-ul dvs. să vorbească text

maccommands-say

Introduceți orice în loc de TEXT în comanda de mai sus și Mac-ul dvs. vă va spune asta. Uneori, ajută să auziți lucrurile cu voce tare, cum ar fi să verificați dacă este corect sau să înțelegeți pe deplin ce înseamnă.

5. Activați AirDrop pe Mac-urile mai vechi

maccommands-airdrop

În timp ce AirDrop poate fi utilizat pe Mac-uri mai noi chiar de pe casă, Mac-urile mai vechi necesită executarea comenzii de mai sus pentru a activa funcționalitatea. Vă permite să schimbați instantaneu fișiere între mai multe Mac-uri.

6. Reconstruiți Spotlight Index

maccommands-spotlight

Spotlight vă permite să căutați rapid fișiere și foldere pe Mac. Pentru a face acest lucru, creează un index al tuturor fișierelor pentru o căutare mai rapidă. Uneori, indexul trebuie reconstruit din diverse motive, iar comanda de mai sus vă permite să faceți acest lucru. Vă ajută să reconstruiți indexul Spotlight pe Mac.

7. Activați Selecția textului în Quick Look

maccommands-quicklook

După cum sugerează și numele, Quick Look vă permite să priviți rapid un fișier de pe Mac. Trebuie doar să faceți clic pe fișier și să apăsați Bara de spațiu pentru al activa. Totuși, ceea ce nu vă permite să faceți este selectarea textului. Comanda de mai sus elimină această limitare și vă permite să activați selectarea textului în Quick Look pe Mac.

8. Împiedicați somnul Mac-ului dvs.

maccommands-sleep

La fel ca oamenii, Mac-ul tău adoarme atunci când nu este folosit o anumită perioadă de timp. Pentru a preveni adormirea computerului dvs. Mac, puteți utiliza comanda de mai sus.

9. Eliminați Tabloul de bord de pe Mac

maccommands-dashboard

Când ați folosit ultima dată tabloul de bord pe computerul dvs. Mac? Dacă nu vă amintiți, probabil că nu aveți nevoie de el. Comanda de mai sus ar trebui să vă ajute să o eliminați de pe Mac.

Dacă vreți vreodată să îl recuperați pe mașina dvs., pur și simplu înlocuiți “DA” cu “NU” în comanda de mai sus și va reveni.

10. Vezi Istoricul comenzilor

maccommands-history

V-ați întrebat vreodată care sunt toate comenzile pe care le-ați introdus până acum în Terminal? Comanda de mai sus ar trebui să enumere toate aceste comenzi pentru dvs.

Concluzie

Cunoașterea acestor comenzi ar trebui să vă ajute să profitați la maximum de aplicația Terminal de pe Mac. Nu va mai fi o aplicație pe care o folosește doar un geek; va deveni o aplicație pe care toată lumea o folosește.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x