10 comenzi rapide de la tastatură Chromebook și caracteristici ascunse pentru a vă spori productivitatea

10 comenzi rapide de la tastatură Chromebook și caracteristici ascunse pentru a vă spori productivitatea
⏱️ 4 min read

Nu este neobișnuit să vezi oameni care se plâng de lipsa unor funcții din Chromebook. Deși Chromebookurile sunt mai mult un laptop și nu un laptop complet explodat, ele au o grămadă de comenzi rapide și funcții ascunse care vă pot crește productivitatea. Am organizat unele dintre cele mai utile comenzi rapide de la tastatură Chromebook și sperăm că acest lucru vă va încânta.

1. Realizarea unei capturi de ecran pe un Chromebook

Există o mulțime de aplicații terțe pentru a face capturi de ecran, dar capturatorul de capturi de ecran nativ este singurul instrument care funcționează pe toate ecranele. Tot ce trebuie să faceți pentru a face o captură de ecran pe Chromebook este să apăsați tasta Ctrl butonul împreună cu acesta

tasta în același timp, iar captura de ecran va fi capturată și salvată în descărcări.

În plus, dacă doriți să capturați o anumită parte a ecranului, tot ce trebuie să faceți este să apăsați Ctrl + Shift și următorul buton:

Accesați modul Prezentare generală, care afișează toate ferestrele (tasta F5)

2. Lansarea aplicațiilor fixate pe raft

Raftul este bara orizontală din partea de jos a ecranului Chromebookului. În afară de adăpostirea meniului, a browserului și a centrului de notificare, permite utilizatorilor să fixeze aplicațiile preferate. Iată o comandă rapidă de la tastatură pentru a accesa aplicațiile preferate fără a utiliza efectiv mouse-ul.

Presare Alt + (1-8) va deschide orice aplicație fixată pe raft și aplicațiile sunt menționate de la numărul 1-8 începând din stânga.

3. Blocarea ecranului pe Chromebook

La fel ca Windows și orice alt sistem de operare, chiar și Chromebookul are o comandă rapidă de la tastatură pentru a bloca ecranul atunci când aparatul este lăsat nesupravegheat pentru o perioadă scurtă de timp. Vă sugerăm să vă blocați Chromebookul chiar dacă sunteți plecat să luați o ceașcă de ceva sau o mușcătură rapidă, deoarece acest lucru vă va asigura că nimeni nu va putea accesa aparatul.

presa Ctrl + Shift + L simultan pentru a bloca Chromebookul.

4. Activarea / dezactivarea blocării majusculelor

Când mi-am cumpărat Chromebookul pentru prima dată, m-am străduit să găsesc cheia de blocare a majusculelor și, în cele din urmă, am aflat că Chromebook Keyboard nu are una. Da, în loc de o tastă directă de blocare a majusculelor, ca în tastaturile convenționale, tastatura Chromebook necesită utilizatorilor să apese Alt + tasta Căutare pentru a comuta activarea / dezactivarea blocării majusculelor.

5. Deconectare directă

În cazul în care trebuie să vă deconectați într-o clipă de pe contul dvs. Google, tot ce trebuie să faceți este să vă conectați Ctrl + Shift + q (de două ori).

6. Deschiderea File Manager

Managerul de fișiere poate fi deschis cu ușurință fixându-l pe raft, dar dacă doriți să deschideți același lucru fără a utiliza trackpad-ul, atunci trebuie să apăsați Alt + Shift + M simultan.

7. Accesarea Managerului de activități

Manager de activități pe un Chromebook.

V-ați întrebat vreodată dacă Chromebookul dvs. are un manager de sarcini sau dacă păstrează toate procesele încheiate? Trecând la urmărire, Chromebookul vine cu un puternic manager de sarcini la care poate fi accesat Shift + Esc. Pentru informații suplimentare sau mai detaliate, trebuie să faceți clic pe „Statistici pentru tocilari”.

8. Plan de comenzi rapide de la tastatură

Comenzi rapide de la tastatură Chromebook.

Doriți să verificați toate comenzile rapide dintr-o singură încercare? presa Ctrl + Alt +?. Suprapunerea vă va arăta toate comenzile rapide asociate cu diferite butoane după ce le apăsați exact ca în imaginea de mai sus.

9. Modificarea rezoluției afișajului intern

Modificați rezoluția afișajului intern pe Chromebook.

Această comandă rapidă va fi utilă dacă doriți să schimbați afișajul intern fără a vă plimba adânc în setări. Presare Ctrl + Shift și “+”Va crește rezoluția internă și Ctrl + Shift + „-“ va reduce rezoluția afișajului intern.

10. Conectarea la un afișaj extern

Chromebookul nu poate fi conectat doar la un afișaj extern, dar și afișajul poate fi oglindit. Funcția de afișare în oglindă va afișa aceeași imagine pe Chromebook și pe ecranul extern. Afișajul poate fi oglindit de Ctrl +

Intrați în modul Imersiv, care ascunde filele și lansatorul (tasta F4)

Înfășurându-l

Chromebookul are propriile sale avantaje și dezavantaje, dar adevărul nu este că mulți dintre utilizatori au grijă să exploreze caracteristicile suplimentare pe care le oferă micul computer Linux. Folosesc Chromebookul ca mașină principală de mai bine de șase luni și nu am nicio problemă în trecerea de la Windows la sistemul de operare Chrome. De fapt, procesul de tranziție a fost lin și grațios. Dacă vă aflați într-o soluție, în timp ce utilizați Chromebookul, puteți oricând să accesați „Setări -> Despre sistemul de operare Chrome -> Obțineți ajutor folosind sistemul de operare Chrome”. Aceasta va deschide un ghid pentru ca utilizatorii să primească ajutor instantaneu.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x