10 dintre cei mai buni depanatori Linux pentru inginerii software

10 dintre cei mai buni depanatori Linux pentru inginerii software
⏱️ 5 min read

Depanatorii sunt esențiali pentru localizarea erorilor în programe. Există o mulțime de depanatoare Linux robuste care facilitează găsirea punctelor slabe în aplicațiile dvs. Vom prezenta câteva dintre aceste aplicații în acest ghid. Încercați câteva dintre aceste instrumente pentru a avea o idee despre cum funcționează depanarea în Linux.

1. Depanator GNU (GDB)

Depanator GNU, aka GDB, este unul dintre cei mai puternici depanatori Linux disponibili pentru programatorii moderni. Este un instrument robust, cu un set extins de caracteristici. GDB are suport încorporat pentru multe limbaje de programare populare, inclusiv C, C ++, Fortran și Java. De asemenea, funcționează pe multe arhitecturi CPU diferite, cum ar fi x86, x86-64, ARM, PowerPC, SPARC și MIPS.

2. LLDB

LLDB face parte din proiectul LLVM. A câștigat popularitate, datorită vitezei sale superioare și fluxului de lucru eficient. A devenit, de asemenea, depanatorul implicit pentru Xcode și Android Studio ale macOS. Unele dintre principalele caracteristici ale LLDB includ suport pentru diverse integrări de compilatoare, un sistem de tip independent de limbă și depanare la distanță.

Debugger Linux Lldb

3. Nemiver

Nemiver este un depanator bogat în caracteristici scris în C ++. Oferă un mediu GUI intuitiv pentru persoanele care preferă soluții grafice. Se integrează ușor cu mediul desktop GNOME. Cu toate acestea, acesta nu este un depanator Linux independent. Folosește GDB ca backend și oferă interfața GUI pentru gestionarea fluxului de lucru de depanare.

Nemivar

4. Dezasamblator interactiv (IDA)

Dezasamblator interactiv sau IDA este un instrument solid pentru analiza fișierelor și programelor binare. Este o soluție exclusivă destinată profesioniștilor și oferă multe tehnici avansate. IDA Pro oferă un depanator interactiv, extensibil și extrem de programabil, care poate fi utilizat pentru analiza criminalistică și validarea în mod automat. Poti de asemenea obțineți o versiune gratuită cu caracteristici limitate.

5. Profunda

Profunda este un depanator Linux simplu, dar bogat în caracteristici, pentru limbajul de programare Google Go. Puteți să-l utilizați pentru a interacționa cu programul dvs. în timp de rulare și pentru a manipula lucruri precum goroutine și stive. Depanatorul în sine este scris în Go, oferind astfel un timp de rulare rapid.

Debugger Linux Delve

6. Xdebug

Xdebug este un puternic depanator PHP pentru Linux. Oferă o componentă de depanare într-un singur pas, care poate fi utilizată cu IDE-uri. Unele dintre celelalte caracteristici ale sale includ un profilator robust, un trasor de stive și capacitatea de a renunța la segmentul complet de execuție. Xdebug este instalat cu ușurință pe mașina dvs. Linux prin managerul de pachete.

7. KDbg

KDbg este un depanator GUI pentru mediul desktop KDE. Este pur și simplu o interfață pentru depanatorul GNU. Veți obține toate caracteristicile GDB alături de o interfață intuitivă pentru utilizator. Astfel, KDbg poate fi o alegere bună pentru utilizatorii care abia încep să depaneze programe.

Kdbg Debugger

8. Valgrind

Valgrind este un depanator de memorie solid care oferă multe instrumente suplimentare pentru analiza software-ului. Acesta rulează pe toate platformele majore, inclusiv Linux și Mac. Mai mult, îl puteți folosi ca cadru și puteți crea instrumente de analiză dinamică, cum ar fi profileri. În general, Valgrind este o alegere excelentă pentru profesioniști datorită setului său bogat de caracteristici și a licențelor open-source.

Detectarea memoriei Valgrind

9. Debugger BASH

Debugger BASH sau bashdb este un depanator Linux simplu, dar util. Îl puteți folosi pentru a analiza scripturile bash în timpul execuției. Lucrarea este similară cu depanatorul GNU și permite utilizatorilor să inspecteze liber stiva. Acesta este un instrument excelent pentru administratorii Linux care folosesc în mod constant scripturi bash pe sistemele lor.

Debugger Linux Bashdb

10. strace

strace este un utilitar de spațiu utilizator pentru Unix care permite utilizatorilor să urmărească apelurile și semnalele de sistem direct de la terminal. Programatorii îl pot folosi pentru a arunca urmele stivei, a filtra apelurile de sistem, a modifica codurile de retur, a extrage descriptorii de fișiere și multe altele.

Încheierea

O gamă largă de depanatoare Linux puternice facilitează programarea. Instrumente precum GDB și LLDB sunt obligatorii pentru orice profesionist. Pe de altă parte, depanatorii specializați precum Delve și Xdebug vizează proiecte și ecosisteme specifice.

Acum că aveți cei mai buni depanatori Linux, este timpul să găsiți cele mai bune distribuții Linux pentru dezvoltatori și programatori.

Legate de:

  • Șapte jocuri de codare pentru a vă ajuta să vă construiți cotletele de programare
  • Golang vs. Java: The Programming Showdown
  • Golang vs Python: Care este cel mai bun pentru nevoile dvs. de programare?

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...