10 dintre cele mai bune aplicații de plasmă KDE pe care ar trebui să le încercați

10 dintre cele mai bune aplicații de plasmă KDE pe care ar trebui să le încercați
⏱️ 5 min read

Lumea open source a beneficiat imens de munca comunității KDE, care a dezvoltat o tonă de aplicații de înaltă calitate care răspund nevoilor aproape tuturor tipurilor de persoane.

Multe dintre aplicații tind să se potrivească cu fiecare caracteristică imaginabilă în loc de cele comune, astfel încât să atragă o gamă largă de utilizatori, ceea ce cred că este un lucru bun, deoarece permite flexibilitate și personalizare fără sfârșit.

Am prezentat anterior unele dintre cele mai bune aplicații Gnome. Această postare va evidenția unele dintre cele mai bune aplicații de plasmă KDE. Simțiți-vă liber să lăsați un comentariu cu alte câteva la sfârșitul articolului.

1. Delfin

Dolphin este unul dintre cei mai buni manageri de fișiere pentru Linux. Spre deosebire de Nautilus de la Gnome, care a fost dezbrăcat de funcționalitatea sa de-a lungul anilor, Dolphin are o mulțime de caracteristici puternice coapte, care îl fac atrăgător atât pentru utilizatorii casual, cât și pentru cei cu putere. Dispune de o bară laterală și o bară de instrumente în partea de sus și o bară de stare de jos, care nu este diferită de majoritatea aplicațiilor de gestionare a fișierelor, dar veți găsi că interfața sa este extrem de configurabilă, astfel încât să o puteți configura într-o varietate de moduri, în funcție de fluxul de lucru.

2. Okular

kde-apps-okular

Okular este o aplicație de vizualizare a documentelor care vă permite să vizualizați fișiere în format PDF, CHM și ePub, printre altele. Deși este dezvoltat de KDE pentru desktopul Plasma, acesta funcționează și pe Windows și MacOS, precum și pe alte desktop-uri Linux. Unele dintre cele mai utile caracteristici ale Okular includ adnotări PDF, evidențierea și desenarea liniilor, copierea imaginilor în clipboard și text-to-speech (prin jovie).

3. Conectare KDE

kde-apps-kdeconnect

KDE Connect vă permite să vă integrați dispozitivul Android cu computerul prin sincronizarea notificărilor, partajarea conținutului din clipboard, transferul de fișiere pe dispozitive sau chiar folosirea telefonului ca intrare la distanță pentru computer. Atâta timp cât dispozitivele dvs. sunt conectate la aceeași rețea WiFi și aveți instalat KDE Connect pe ambele dispozitive, puteți începe să vă bucurați de avantajele utilizării unui software atât de bine gândit și funcțional.

4. KMyMoney

kde-apps-kmymoney

KMyMoney este un instrument de finanțare personală conceput pentru desktopul Plasma, deși utilizarea sa nu este limitată la mediile KDE. Oferă o alternativă la GnuCash, care funcționează cel mai bine pe desktop-urile GTK precum Gnome și este plin de funcții uimitoare care vă pot ajuta să vă ocupați de finanțele personale. Utilizarea aplicației este suficient de simplă. Puteți introduce datele dvs. manual în diferite categorii sau puteți importa tranzacții din CSV, QIF, OFX și alte formate. KMyMoney oferă, de asemenea, o secțiune de bugetare care permite utilizatorilor să stabilească venituri sau cheltuieli preconizate lunar sau anual.

5. Calligra Suite

kde-apps-calligra-2

Calligra este versiunea comunității KDE pentru o suită de birouri. Oferă o alternativă decentă la LibreOffice pentru cei care doresc o integrare completă cu desktopul Plasma. Suita completă vine cu aplicații pentru procesarea textelor, foi de calcul, grafică vectorială, pictură digitală, prezentare și multe altele. Rețineți că Calligra Words nu acceptă scrierea în formatele de birou proprietare Microsoft (.doc și .docx), dar puteți citi din acestea, edita și salva în format ODF.

6. Kate

kde-apps-kate

Editorul de text implicit al plasmei, Kate, este un editor de text avansat care vă permite să efectuați o gamă largă de operații, indiferent de nivelul dvs. de calificare. Kate nu este la fel de simplificat ca Notepad în Windows; mai degrabă are o serie de funcționalități importante care îl fac viabil pentru scrierea codului sau efectuarea altor operațiuni avansate cu fișiere text. De asemenea, puteți adăuga mai multe caracteristici aplicației prin utilizarea de scripturi și pluginuri care pot fi găsite prin căutarea pe Internet.

7. Krita

kde-apps-krita

Krita este o aplicație creativă de schiță și pictură care a făcut inițial parte din Calligra Suite, dar și-a câștigat independența când a fost lansată versiunea 3.0. Unii au declarat că este mai bun decât GIMP, cea mai populară aplicație open source de manipulare a imaginilor, dar ambele aplicații au obiective diferite și una nu ar trebui neapărat luată ca un înlocuitor direct pentru cealaltă.

8. KdenLive

kde-apps-kdenlive

Kdenlive este o aplicație excepțională de editare video dezvoltată special pentru ecosistemul KDE, dar, bineînțeles, o puteți rula pe orice DE atâta timp cât nu vă deranjează să atrageți dependențele sale. Are un set de caracteristici remarcabil, care se adresează atât profesioniștilor, cât și pasionaților, iar aplicația se îmbunătățește tot timpul. Cine spune că editarea video nu se poate face în Linux?

9. Amarok

kde-apps-amarok

Aplicațiile de muzică sunt de o zecime, indiferent de sistemul de operare pe care îl utilizați, dar există câteva care stau cu capul și umerii deasupra restului. Amarok este un favorit de mult timp pentru utilizatorii Linux datorită setului său impresionant de caracteristici care poate fi extins prin pluginuri și scripturi. Dacă reușiți să treceți de interfața neconvențională, veți găsi utilizarea sa într-adevăr o experiență foarte plăcută.

10. Digikam

kde-apps-digikam

Digikam este o altă aplicație de gestionare a fotografiilor cu o mulțime de funcții avansate care o fac destul de populară printre fotografi. Acesta acceptă toate formatele majore de imagine și vă poate organiza fotografiile după director, dată, cronologie sau etichete. De asemenea, oferă instrumente de îmbunătățire a imaginii și poate fi extins și prin intermediul pluginurilor.

Această listă este departe de a fi exhaustivă, așa că vă încurajez să împărtășiți aplicațiile dvs. preferate KDE care nu se află pe această listă în secțiunea de comentarii de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x