10 dintre cele mai bune caracteristici Apple Notes pe care trebuie să le începeți să utilizați

10 dintre cele mai bune caracteristici Apple Notes pe care trebuie să le începeți să utilizați
⏱️ 8 min read

Apple Notes a primit o revizuire odată cu lansarea iOS 15. Unele funcții vechi au primit un impuls minor, în timp ce unele funcții noi l-au apropiat de aplicațiile populare de preluare a notelor de la terți, cum ar fi Evernote. Nu ați încercat încă Apple Notes? Este timpul să începeți să utilizați Apple Notes și să descoperiți aceste 10 caracteristici uimitoare.

1. Colaborați folosind @Mention

Partajarea unei note în Apple Notes nu este nimic nou, dar acum puteți, de asemenea, să etichetați o persoană în notă. Acest lucru va permite utilizatorilor să eticheteze persoanele cu „@” pentru a-și atrage atenția asupra a ceva important din notă.

Aceasta ar putea fi utilizată pentru a crea o listă de sarcini în care diferite articole trebuie cumpărate de către membrii familiei. Ar putea fi, de asemenea, utilizat pentru a delega sarcini sau pentru a atrage atenția asupra detaliilor. Pur și simplu împărtășiți nota așa cum ați face în mod normal și adăugați un „@” înainte de numele persoanei oriunde în cadrul notei.

Bacsis: puteți adăuga, de asemenea, persoane într-un folder din Apple Notes, caz în care toate notele din acel folder vor fi accesibile acestora.

2. Clasificați notele folosind #HashTags

Acum puteți utiliza hashtaguri în Apple Notes, la fel ca în cazul aplicațiilor de socializare precum Instagram. Pur și simplu adăugați unul sau mai multe hashtaguri la o notă pentru a le clasifica. Acest lucru face mai ușor să le găsiți mai târziu, folosind browserul Etichete, care este explicat mai detaliat în această listă.

Funcția de etichetare note Apple

De asemenea, puteți selecta mai multe note și puteți adăuga una sau mai multe dintre etichetele existente la acele note.

3. Găsiți etichete utilizând browserul de etichete

Nu numai că puteți căuta etichete utilizând bara de căutare, dar toate etichetele sunt organizate ordonat, alfabetic, în browserul Etichete. Acest lucru face mai ușor să găsiți etichete dacă se întâmplă să aveți multe.

Browserul de etichete Apple Notes

Accesați pagina principală Notes pentru a găsi titlul „Etichete”. Selectați o etichetă chiar acolo sau atingeți „Toate etichetele” pentru a detalia mai departe. În interior, puteți căuta etichete și puteți selecta mai multe etichete pentru a restrânge în continuare rezultatele căutării.

4. Clasificați notele etichetate folosind dosarele inteligente

Folderele inteligente nu sunt altceva decât note marcate cu etichete specifice care sunt grupate într-un folder. Apoi, puteți accesa acest folder rapid din lista de foldere. Am unul pentru e-mailuri, de exemplu.

Dosare inteligente Apple Notes

Pentru a crea un folder inteligent, pur și simplu atingeți pictograma „Folder” din colțul din stânga jos și selectați „New Smart Folder”. Puteți denumi folderul și puteți selecta una sau mai multe etichete pentru a grupa note în interiorul folderului.

Etichete Apple Notes Smart Folders

De asemenea, puteți crea noi etichete din mers aici, dacă doriți.

5. Urmăriți activitățile utilizatorilor cu Vizualizarea activității

Lucrurile pot scăpa rapid de sub control dacă există prea mulți membri care participă activ la o notă. Utilizați Vizualizarea activități pentru a urmări cine a făcut modificările notei și când.

Vizualizarea activității Apple Notes

Atingeți pictograma „Persoane” din partea de sus și selectați butonul „Afișează toată activitatea” pentru a vizualiza toate activitățile după dată, oră și numele membrilor.

6. Folosiți Repere pentru a diferenția modificările

Urmărirea activităților utilizatorilor are sens, dar nevoia de a parcurge opțiunile de interfață este o treabă. Utilizați caracteristica Evidențieri pentru a evidenția modificările din interiorul notei, astfel încât să nu trebuie să accesați meniul. Acest lucru oferă un context mult mai bun în timpul citirii notelor.

Repere Apple Note

Apăsați pe pictograma „Persoane” și selectați opțiunea „Afișați cele mai importante”. Modificările făcute de alți membri vor fi codificate prin culori pentru o mai bună diferențiere.

Bacsis: glisați spre dreapta când nota este deschisă pentru a vizualiza cele mai importante.

7. Luați note rapide oriunde

Una dintre cele mai rapide modalități de a accesa o aplicație sau o caracteristică este prin adăugarea widgetului la Centrul de control, iar acest lucru funcționează și pentru Apple Notes. Mergeți la „Setări -> Centru de control” și atingeți pictograma „+” de lângă „Note” pentru ao adăuga.

Widgetul Centrului de control Apple Notes

Lansați Centrul de control pe orice ecran pentru a lua note rapide care sunt sincronizate prin iCloud pe toate dispozitivele dvs.

În iPadOS 15, puteți trage în sus din colțul din dreapta jos în orice aplicație sau pe ecranul de pornire pentru a adăuga o notă rapidă sau pentru a le accesa.

8. Glisați și fixați orice, oriunde

Ați găsit o imagine pe care doriți să o salvați în Apple Notes? Poate câteva cuvinte de înțelepciune pe care doriți să le notați sau să copiați-lipiți? Acum puteți trage imagini sau fragmente de text dintr-o aplicație în alta în iOS 15. Acest lucru funcționează pe sistemul de operare. Atingeți și mențineți apăsată mai întâi o imagine sau copiați textul, apoi atingeți-o și mențineți-o apăsată pentru a o muta dintr-o altă aplicație în Note.

Note Apple Drag and Drop

9. Text live

Textul live nu este altceva decât tehnologia OCR care funcționează pe dispozitiv, în toate aplicațiile. Puteți deschide o imagine și captura numărul de telefon din interior. De asemenea, puteți copia parola Wi-Fi folosind aplicația Cameră, pur și simplu îndreptând obiectivul spre obiect cu verbul.

Apple Notes Live Text

Totuși, nu este perfect. În exemplul de mai sus, transformă „f” în fi. Actualizările viitoare ar trebui să remedieze astfel de erori.

10. Note manuscrise

Puteți lua note scrise de mână pe iPhone folosind o combinație de creioane diferite și alte instrumente disponibile în Note. Aceste note scrise de mână sunt, de asemenea, căutabile, datorită tehnologiei OCR pe care Apple a implementat-o ​​folosind Live Text.

Note Apple Note manuscrise

Atingeți pictograma creion pentru a dezvălui o bară de instrumente ascunsă care conține instrumente precum creion, marker, radieră, riglă și selector de culori.

Încheierea

Odată cu lansarea iOS 15, Apple Notes a devenit o aplicație mai completă pentru luarea notelor. Are foldere inteligente, etichete, mențiuni, căutare avansată, OCR și multe altele – caracteristici pe care le-am așteptat de la aplicațiile noastre utilizate în mod regulat. Există o mulțime de alte aplicații pentru luarea de note pentru iOS pe care ați putea dori să le încercați și dacă Apple Notes încă nu atinge semnul pentru dvs.

Singurul dezavantaj este că nu este încă agnostic de platformă, dar acest lucru este de așteptat de la majoritatea aplicațiilor Apple.

Credit de imagine: Apple Newsroom, Adidași, ceai, măr pe fundal de culoare pastel de Yayimages

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...