10 dintre cele mai bune docuri de lansare pentru Linux

10 dos melhores lançadores de docas para Linux
⏱️ 7 min read

Indiferent dacă sunteți începător sau administrator de sistem profesionist, organizarea desktopului Linux poate fi uneori dificilă. Din fericire, există o grămadă de docuri de lansare care facilitează organizarea desktopului ca niciodată. Stațiile de andocare Linux sunt utilități simple care permit utilizatorilor să comute rapid între aplicații, să monitorizeze programe și să grupeze software-ul folosit frecvent. Aruncăm o privire asupra unora dintre cele mai bune docuri de lansare pentru Linux din acest ghid.

1. Latte Dock

Latte Dock este un andocare pe bază de plasmă care oferă o bară intuitivă și un design elegant. Funcționează cu plasmoidul KDE și puteți utiliza mai multe panouri dacă doriți. Unele dintre celelalte caracteristici ale Latte includ zoom parabolic, ascundere automată, neclaritate de fundal și transparență netedă.

Cu toate acestea, deoarece este un pachet KDE, va trebui să instalați manual dependențele dacă utilizați un alt mediu. Aceasta poate fi o problemă importantă pentru persoanele care rulează Linux pe mașini mai vechi.

2. Scândură

Dacă doriți un doc frumos, dar nu doriți să instalați prea multe dependențe, nu căutați mai departe de Scândură. Este un dock Linux simplu, dar elegant, cu câteva caracteristici excelente. Designul acestui panou de lansare este foarte îngrijit. Este, de asemenea, unul dintre cele mai rapide docuri pe care le puteți utiliza.

Dock de scândură

Mai mult, dacă sunteți în dezvoltare, puteți extinde cu ușurință funcțiile existente ale Plank pentru a se potrivi nevoilor dvs. Am prezentat cum să configurați Plank într-un ghid anterior.

3. Polybar

Polybar este o bară de stare rapidă și ușor de utilizat, cu o mulțime de caracteristici foarte interesante. Puteți modifica bara în orice mod doriți, fără a fi nevoie să vă ocupați de codul sursă. Începând de acum, Polybar oferă tăvi de sistem, controale de redare, panouri desktop, structuri de tastatură, arbori de meniu și diverși indicatori de încărcare.

Panou polibar

Mai mult, din moment ce Polybar este în dezvoltare activă, noi caracteristici sunt adăugate în fiecare zi. În general, Polybar va fi extrem de apreciat de persoanele cărora le place să preia controlul complet asupra panourilor lor de andocare.

4. Docky

Docky este un panou de andocare simplu, dar bogat în funcții, potrivit pentru utilizatorii începători. Are suport încorporat pentru gestionarea ușoară a ferestrelor, indicatori avansați și mai multe teme. Mai mult, Docky vine cu câteva plugin-uri mici numite docklets. Le puteți utiliza pentru a adăuga funcții suplimentare, cum ar fi monitorizarea resurselor, gestionarea sesiunii etc.

Linux Docks Docky

Docky este, de asemenea, destul de personalizabil și permite utilizatorilor să modifice foarte ușor componentele. Cu toate acestea, eforturile de dezvoltare din spatele acestui doc par să fi încetinit destul de puțin.

5. Dash to Dock

Dash to Dock este o extensie ușoară pentru GNOME. Câștigă popularitate din cauza numărului tot mai mare de utilizatori Ubuntu din întreaga lume. Principalul punct de vânzare pentru acest doc este simplitatea. În plus, este fără îndoială unul dintre cele mai personalizabile docuri de lansare pentru Linux. Când instalați extensia Dash to Dock, aceasta elimină liniuța implicită și își ia locul. Apoi puteți organiza aplicațiile după cum doriți.

Linux Docks Dash To Dock

Cu toate acestea, Dash to Dock este într-adevăr o extensie GNOME. Utilizatorii diferitelor medii desktop Linux se pot confrunta cu probleme care îl integrează în desktopul lor.

6. nuanță2

nuanță2 este un panou de andocare minim conceput pentru desktopurile Linux moderne. Este un andocare ușor și funcționează relativ bine, chiar și pe hardware mai vechi. Un avantaj cheie al acestei bare de activități este că funcționează imediat din majoritatea mediilor desktop. În plus, este ușor să personalizați componentele de andocare, cum ar fi pictogramele, fonturile și transparența. Unele dintre celelalte caracteristici ale sale includ integrarea multi-monitor, rularea panourilor simultane și integrarea i3wm.

Tin2

7. Cairo Dock

Cairo Dock este cu siguranță unul dintre cele mai populare docuri pentru Linux. Oferă un panou rapid, simplu și productiv pentru a organiza aplicații utilizate frecvent și pentru a comuta între ele. Interfața puternică DBus, furnizată de Cairo, facilitează controlul andocării din alte aplicații. Mai mult, utilizatorii îl pot integra cu mai multe instrumente populare, cum ar fi Pidgin, Thunderbird, KTorrent, Twitter și Google Translate.

Linux Docks Cairo

8. DockbarX

DockbarX este un andocare Linux ușor, potrivit pentru medii desktop minime, cum ar fi XFCE. Puteți să-l utilizați ca stație de andocare independentă sau să-l configurați ca applet pentru desktopurile XFCE, Mate sau GNOME. DockbarX oferă, de asemenea, o varietate de teme din care puteți alege. În general, este un dock de lansare open-source frumos care rulează fără probleme pe sistemele mai vechi.

Dockbarx

9. KSmoothDock

KSmoothDock este încă un dock bazat pe KDE pentru Linux. Oferă câteva caracteristici de calitate, inclusiv un meniu intuitiv al aplicației, mai multe moduri de vizibilitate, suport pentru drag and drop și așa mai departe. KSmoothDock acceptă, de asemenea, meniuri în stil parabolic și zoom în cascadă. Cu toate acestea, la fel ca majoritatea instrumentelor KDE, trebuie să instalați mai multe dependențe pentru a rula acest lucru pe un mediu de desktop diferit.

Ksmoothdock

10. i3status

i3status este un panou de andocare minim și ușor, destinat greutăților terminale. Funcționează cu mai multe bare și panouri, inclusiv i3bar, dzen2 și xmobar. Îl puteți folosi pentru a crea cu ușurință docuri de lansare personalizate pentru Linux. Mai mult, i3status folosește doar o mână de apeluri de sistem, ceea ce îl face eficient din punct de vedere al resurselor și rapid. În general, este un utilitar potrivit pentru pasionații de personalizare.

I3bara de stare

Încheierea

Linux oferă multe tipuri de lansatoare de aplicații și panouri de andocare. Docurile independente precum Latte sau Plank sunt potrivite pentru începători. Utilizatorii avansați pot alege dintr-o serie de panouri de andocare personalizabile.

Legate de:

  • 7 scanere de porturi Linux pentru administratori și entuziaști
  • Cum se face backup pentru fișiere pe Google Drive pe Linux
  • Trebuie să încercați alte trei browsere web pentru Linux

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...