Routech are un al doilea canal YouTube doar pentru discuții tehnologice. Și am publicat aproape 100 de discuții acolo, de la conferințe pentru dezvoltatori din întreaga lume.

Poti abonați-vă la canalul Routech Talks aici.

Eu personal folosesc discuțiile tehnologice ca o modalitate de a-mi completa cunoștințele despre dezvoltatori. Cele mai multe dintre acestea au doar 20 sau 30 de minute și sunt perfecte pentru a le urmări în timpul unei pauze de masă.

În acest articol, voi împărtăși 10 dintre discuțiile mele tehnologice preferate pe care le-am publicat până acum.

Discuția nr. 1: Înțelegerea motorului JavaScript V8 – O explicație vizuală – De Lydia Hallie din Reactathon 2020

10 discutii tehnice de urmarit aflati noi concepte de

Cum rulează browserul Chrome de fapt JavaScript? În această discuție, Lydia vă va arăta ce se întâmplă sub capotă, în motorul V8 JavaScript de la Google.

Lydia spune despre discuția ei: „În calitate de dezvoltatori JavaScript, de obicei nu trebuie să ne ocupăm singuri de compilatoare. În această discuție, voi folosi vizualizări pentru a vă arăta cum modul în care motorul JavaScript gestionează codul nostru prietenos cu omul și îl compilează în cod pe care îl înțeleg mașinile. “

Puteți urmări discuția Lidiei aici (Vizionare de 11 minute)

Discuția nr. 2: Construirea propriului sistem de proiectare cu variabile CSS – De Scott Tolinski de la Meetupul Reactive Online

1611739029 377 10 discutii tehnice de urmarit aflati noi concepte de

Această discuție este de Scott Tolinsky, gazda popularului podcast Syntax.fm și creatorul canalului YouTube LevelUpTuts.

Scott spune: „Probabil că nu aveți nevoie de un cadru CSS. În timp ce cadrele CSS sunt minunate și cu siguranță își au locul în peisajul dezvoltării, ele sunt adesea suprautilizate în locul unei soluții personalizate.”

În această discuție, Scott vă va arăta modalități de a evita costul suplimentar de performanță al utilizării unui framework CSS și cum să „construiți rapid un sistem robust de proiectare a componentelor adaptate nevoilor dvs. utilizând variabile CSS”.

Puteți urmări discuția lui Scott aici (Vizionare de 40 de minute)

Discuția nr. 3: Folosirea curlului mai bine – De către creatorul curl Daniel Stenberg la FOSS-North 2020

1611739029 158 10 discutii tehnice de urmarit aflati noi concepte de

curl este una dintre acele biblioteci open source pe care majoritatea dezvoltatorilor le-ar fi folosit la un moment dat. Este un instrument puternic și flexibil pentru linia de comandă.

Și cine mai bine să învețe de la creatorul curl însuși.

În această discuție, Daniel Stenberg vă va aduce la curent cu istoria buclului și cum a devenit atât de omniprezent. De asemenea, el va vorbi despre unele decizii și compromisuri pe care le-a luat atunci când a proiectat-o. Și îți va arăta câteva trucuri de curl pentru consumul API-urilor HTTP.

Puteți urmări discuția lui Daniel aici (55 minute vizionare)

Discuția nr. 4: Tot ce știi despre MongoDB este greșit! – De Mark Smith la Europython 2020

1611739029 969 10 discutii tehnice de urmarit aflati noi concepte de

Mark Smith este un avocat dezvoltator la MongoDB. Și în munca sa de zi cu zi care contribuie la populara bază de date NoSQL, a auzit o mulțime de concepții greșite.

“MongoDB este la scară web, nu? Este o bază de date JSON, este în cele din urmă consecventă și utilizați map-reduce pentru a o interoga. Oh, și este nesigur. Permiteți-mi să clarific câteva lucruri: MongoDB este o bază de date compatibilă cu ACID, cu tranzacții, scheme & relații. “

“Include un limbaj puternic de interogare de agregare; reducerea hărții este depreciată de ceva timp. MongoDB nu vorbește și nu stochează JSON, iar în zilele noastre vine cu valori implicite de securitate destul de bune (credem).”

În această discuție, Mark își propune să elucideze unele dintre aceste mituri și să explice de unde provin.

„La fel ca orice produs de bază de date, trebuie să-i cunoașteți capacitățile și cum să obțineți cele mai bune rezultate din acesta. În plus, produsul s-a schimbat foarte mult de-a lungul anilor, dar multe informații nu au ajuns din urmă. Vom acoperi 8 mituri în jurul MongoDB, explic cum sunt greșite, de ce mitul a apărut în primul rând (unele dintre ele nu erau inițial mituri). “

Puteți urmări discuția lui Mark aici (Vizionare de 25 de minute)

Discuția nr. 5: Cum să eviți să devii inginer de 10 ori – De Ivana Kellyerova la Europython 2020

1611739029 714 10 discutii tehnice de urmarit aflati noi concepte de

Ivana Kellyerova este un dezvoltator back-end din Austria. În această discuție, ea evidențiază absurditatea unora dintre sfaturile de codare de acolo.

„Internetul nu a eșuat niciodată în a fi, printre altele, o comoară uriașă de sfaturi nesolicitate de oameni aleatori cu privire la tot felul de lucruri, programarea nefiind o excepție”.

Ea spune despre înțelepciunea convențională de a fi un inginer de 10 ori: „Vrei să devii un programator mai bun? Învață să îți maximizezi WPM-ul. Nu te uita niciodată la documentație pentru că e doar jenant. Și pentru că plângi cu voce tare, schimbă-ți fundalul ecranului în negru! sunteți, un programator destul de în regulă, care caută modalități de a deveni mai buni la codificare. Cum reușiți? Ei bine, eu nu sunt inginer de 10 ori (slavă Domnului), dar cred că există o mână de lucruri pe care le putem exclude în siguranță . “

Puteți urmări discuția Ivanei aici (Vizionare de 30 de minute)

Discuția nr. 6: Programare funcțională cu JavaScript – De Simon Painter la FOSS-North 2020

1611739029 740 10 discutii tehnice de urmarit aflati noi concepte de

Programarea funcțională este o alternativă populară la programarea orientată pe obiecte și alte abordări de codare. Și există limbaje de programare concepute în jurul abordărilor funcționale de programare, cum ar fi F #, Haskell și Erlang.

Dar nu este nevoie să înveți un nou limbaj de programare. Puteți practica programarea funcțională chiar în JavaScript.

Simon Painter spune că „Folosind doar câteva biblioteci JavaScript, cum ar fi RamdaJS, dezvoltatorii pot implementa unele dintre cele mai puternice tipare și tehnici din lumea programării funcționale”. Veți primi codul care este:

  • Mai robust
  • Mai ușor de citit
  • Mai ușor de întreținut
  • mai scalabil

Această discuție este recomandată pentru oricine dorește să învețe o programare funcțională în confortul JavaScript-ului familiar.

Puteți urmări discuția lui Simon aici (55 minute vizionare)

Discuția nr. 7: Noțiuni de bază despre Linux – Un atelier practic – De Bill Stearns la Wild West Hackin ‘Fest

1611739029 975 10 discutii tehnice de urmarit aflati noi concepte de

Acesta este un atelier Linux de 3 ore complet de la un profesor de Linux experimentat. Se concentrează pe comenzi de rețea și securitate.

Bill Stearns, un instructor de la SANS Institute, spune despre acest atelier: „Poate că nu ați folosit Linux sau pur și simplu nu sunteți confortabil cu utilizarea liniei de comandă. Iată șansa dvs. de a vedea un instructor care vă ghidează prin comenzi. pe măsură ce le încercați singur, la îndemână. Veți afla mai multe despre ceea ce fac și de ce s-ar putea să doriți să le folosiți. “

Puteți urmări întregul atelier al lui Bill aici (Vizionare de 3 ore)

Discuția nr. 8: Programarea orientată pe obiecte nu este ceea ce am crezut – De Anjana Vakil la Conferința Øredev

1611739029 752 10 discutii tehnice de urmarit aflati noi concepte de

Anjana Vakil a susținut unele dintre cele mai vizionate discuții tehnologice din ultimii ani. Și această discuție despre programarea orientată pe obiecte este la fel de grozavă.

În loc să încerc să-i descriu discuția, vă voi oferi descrierea completă pe care a scris-o pentru această discuție când a prezentat-o ​​la Conferința Øredev, deoarece este aur:

„Alătură-te mie, deoarece lumea mea este zdruncinată de descoperirea că obiectele și clasele nu sunt cele mai importante concepte ale OOP: mesajele și legarea târzie sunt. Vom încerca să aruncăm o privire în capul lui Alan Kay și al altor fondatori ai OOP în timp ce creează limbi cum ar fi Smalltalk și descoperă că acele idei „vechi” par a fi izbitor de relevante astăzi.

„Fălcile noastre pot scădea pe măsură ce ne dăm seama că OOP și programarea funcțională nu sunt atât de diferite pe cât am crezut și că primul limbaj OO nu a fost creat în anii 60 sau 70, ci mult, mult mai devreme … Ce ne așteaptă la sfârșitul acestei călătorii?

“În cel mai rău caz, vom trece printr-o scurtă criză de credință în tot ceea ce am crezut că știm despre programare. În cel mai bun caz, vom schimba modul în care privim această paradigmă aproape omniprezentă, dar de multe ori neînțeleasă, și ne vom îndepărta de noi perspective pentru modul în care arhitecturăm și înțelegem codul nostru. “

Puteți urmări discuția Anjana aici (Vizionare de 40 de minute)

Discuția nr. 9: Bazele ingineriei sociale (AKA Cum intru în cazinouri și aeroporturi) – De Chris Pritchard la DEF CON 27

1611739029 521 10 discutii tehnice de urmarit aflati noi concepte de

Ingineria socială este un cuvânt elegant pentru a păcăli oamenii. Chiar și cele mai sofisticate sisteme de securitate au de obicei oameni în buclă undeva. Iar oamenii sunt una dintre cele mai vulnerabile componente. Așadar, nu este de mirare că o mulțime de mari hacks din lumea reală folosesc ingineria socială.

După cum a explicat managerul de risc pentru securitate, Chris Pritchard, participanților la conferințe la legendarul DEF CON: Ingineria socială nu înseamnă doar citirea limbajului corpului, a expresiilor faciale și a fi fermecător.

„Mă voi concentra pe elementele de bază: cum să efectuez recunoașterea, cum să potrivesc stilurile de îmbrăcăminte, cum să inventez un pretext care să se potrivească cunoștințelor dvs., cum să obțineți personal real care să vă ajute, ce să faceți dacă intrați , de ce ar trebui să interacționați cu personalul și de ce ar trebui să vă exersați cu atenția. Acestea sunt instrumente importante de învățat și de utilizat, care vă pot ajuta să începeți în ingineria socială. “

Asta e corect. Vei învăța cum să păcălești oamenii. Dar, mai important, veți învăța Cum oamenii îi păcălesc pe oameni, astfel încât să vă puteți apăra împotriva ei.

Puteți urmări discuția lui Chris aici (Vizionare de 25 de minute)

Discuția nr. 10: Creșteți nivelul cu elementele fundamentale ale dezvoltării web – De Colby Fayock la Byteconf React 2020

1611739029 943 10 discutii tehnice de urmarit aflati noi concepte de
Discuția tehnică pe 2020 a lui Colby Fayock: Nivel sus cu fundamentele dezvoltării web

În cele din urmă, colaboratorul Routech, Colby Fayock, oferă câteva sfaturi de proiectare a accesibilității web în această discuție distractivă și ușoară.

„Experienți și începători deopotrivă, dezvoltatorii au obiceiul să sară direct într-un cadru sau o nouă tehnologie care face o mulțime de promisiuni, dar, de asemenea, acoperă elemente fundamentale importante care, fără, tind să împiedice potențialul unui site web sau al unei aplicații. Fără cunoștințe de bază despre HTML , s-ar putea să excludeți din greșeală pe oameni să afle despre compania dvs. prin intermediul site-ului dvs. web din cauza accesibilității slabe. “

De asemenea, oferă câteva sfaturi rapide de performanță. „Dacă nu înțelegeți sau pur și simplu vă temeți de CSS, ați putea fi mai predispuși să adăugați biblioteci inutile deasupra bibliotecilor care se adaugă la greutatea paginii, influențând cât de repede se poate încărca aplicația dvs.”

Colby acoperă câteva strategii de bază HTML și CSS pe care le puteți începe să utilizați imediat pentru a vă face site-urile web mai rapide, mai accesibile și, în cele din urmă, mai prietenoase SEO pentru motoarele de căutare.

Puteți urmări discuția lui Colby aici (22 minute vizionare)

Publicăm discuții despre tehnologie nouă în fiecare săptămână

Din nou, am colaborat cu zeci de conferințe majore pentru dezvoltatori pentru a publica discuțiile lor tehnice pe canalul Talks al Routech.

Strigați la PyCon, DEF CON, Reactathon și la atâtea alte conferințe minunate pentru dezvoltatori, pentru a face aceste discuții disponibile în mod liber prin intermediul canalului FreeCodeCamp Talks.

Cel mai bun mod de a rămâne în fruntea celor mai noi discuții de conferințe tehnice este să abonați-vă la canalul Routech Talks aici.

Bucurați-vă de discuții și de codificarea fericită. 👍