10 îmbunătățiri majore în Windows 11 față de Windows 10

Featured Major Improvements In Windows11 Over Windows10
⏱️ 8 min read

Windows 11 este zgomotul lumii tehnologiei chiar acum. Interfața sa elegantă cu utilizatorul și temele inspiratoare au primit o mulțime de ochi. Indiferent dacă intenționați sau nu să faceți upgrade la Windows 11 de la Windows 10, atât de multe modificări sunt în carduri bazate pe previzualizările din interior. Acestea nu sunt doar actualizări tipice Microsoft, ci și funcții noi semnificative concepute pentru o productivitate, colaborare și securitate mai mare. Să aruncăm o privire la unele dintre cele mai mari îmbunătățiri la care te poți aștepta în Windows 11 ca utilizator Windows 10.

1. Organizare mai bună

Primul lucru care te frapează la Windows 11 este cât de proaspăt, frumos și lucios se simte, spre deosebire de orice versiune anterioară de Windows. Totul despre fonturi și pictograme generează o notă de clasă și este cu ușurință atracția sa numărul unu. Un al doilea apropiat ar fi nivelul de organizare al diferitelor aplicații și pictograme din bara de activități. Aranjate bang în mijlocul barei de activități, se simt mai îngrijite și mai ordonate. Deși puteți realiza ceva similar și în Windows 10, acesta este adevăratul McCoy.

Ecran de pornire Îmbunătățiri Windows11

Acum s-ar putea să nu preferați aspectul mai nou, așa că puteți muta oricând pictogramele înapoi la stânga, cum ar fi Windows 10. Dar un lucru împotriva căruia nu vă puteți contrazice este noua funcție de aspect snap a Windows 11, care vă ajută să lucrați fără probleme cu o combinație de ferestre la alegere. Imaginați-vă că introduceți un document Word și răspundeți la un apel conferință Microsoft Teams cu colegii dvs. în același timp.

Da, o puteți face și în Windows 10, dar numai Windows 11 vă maximizează „întregul” ecran pentru acest nivel de multitasking. De asemenea, acceptă mai multe desktop-uri virtuale și Snap Groups pentru lucrul cu mai multe monitoare.

Îmbunătățiri Windows11 Aspecte Snap

2. Integrarea aplicațiilor Android

De mulți ani, consumatorii au cerut compatibilitate cu aplicațiile Android de pe dispozitivele lor Windows. Microsoft a ascultat în sfârșit și a oferit o integrare mai strânsă cu aplicațiile Android achiziționate de la Amazon Appstore. Acum va fi posibil să creați și să încărcați un videoclip TikTok direct de pe computerul dvs. Windows. Numai timpul poate spune, totuși, cât de bine va ieși această caracteristică, deoarece în prezent nu este disponibilă în versiunile de previzualizare Windows 11.

3. Începeți acum caseta de căutare

Mersul înainte și înapoi în Exploratorul de fișiere pentru a căuta un fișier important de care aveți nevoie poate fi destul de obositor. În timp ce Windows 10 are o opțiune de casetă de căutare, Windows 11 face un pas mai departe, incluzând o casetă de căutare dedicată de la butonul Începe acum. Acest lucru face mai ușor să găsiți ceea ce căutați.

Îmbunătățirile Windows11 Începeți acum Caseta de căutare

Va fi disponibilă personalizare suplimentară a căutării în Microsoft Store. În plus, Microsoft susține că încearcă să abordeze unele dintre lacunele legate de rezultatele căutării, cum ar fi casetele gri și căutările recente rămân necompletate.

4. Mai mult spațiu pentru fixarea aplicațiilor în bara de activități

În timp ce Windows 10 vă permite să fixați cu ușurință aplicațiile pe bara de activități, pe ecranul computerului poate exista doar atât de mult spațiu pentru pin. În plus, o bară de activități aglomerată este un coșmar pentru a lucra.

Îmbunătățiri Windows11 Pin Apps

Windows 11 oferă o modalitate mai puternică de a gestiona aplicațiile fixate folosind o secțiune extinsă în care puteți fixa mai multe aplicații cu ușurință și le puteți trage din bara de activități. În plus, odată ce spațiul este epuizat, puteți muta următorul set de ace pe o a doua pagină.

5. Modul tabletă dezlănțuit

Pentru cei care doresc o experiență tactilă cu aplicațiile și pictogramele, modul tabletă Windows 11 promite să fie adevărata afacere. De asemenea, necesită să activați opțiunea de a atinge butoanele din exploratorul de fișiere. Microsoft susține că face țintele tactile mai receptive, mai imersive și mai redimensionabile. Desigur, pentru a utiliza modul tabletă, dispozitivul dvs. ar trebui să aibă o interfață cu ecran tactil.

Îmbunătățiri Windows11 Tablet Touch Mode

6. Colaborare cu o singură atingere

Un alt avantaj al funcțiilor tactile este răspunsul rapid pe care îl obțineți de la diverse aplicații. Cu noua versiune de Windows, puteți lansa colaborarea Microsoft Teams dintr-o singură atingere (sau mișcarea mouse-ului) pe bara de activități. Echipele și chatul vor fi acum strâns integrate în ecran. Puteți dezactiva sau activa instantaneu sunetul difuzoarelor și puteți începe prezentarea direct din bara de activități.

Îmbunătățiri Windows11 Microsoft Teams

7. DirectX 12 Ultimate Gaming Experience

Jucătorii se bucură! Microsoft promite că va aduce următorul nivel de experiență de joc cu DirectX 12 Ultimate. Are caracteristici precum ray tracing în timp real și umbrirea rețelei. Rezultatul final este o grafică superioară și o frecvență de cadre foarte ridicată pentru o experiență de joc încântătoare, la marginea locului. Adăugați suport HDR automat și sunete captivante (ambele vor fi acceptate în Windows 11) și veți fi gata să vă duceți jocul la următorul nivel.

Îmbunătățiri Windows11 Directx12 Ultimate

8. Securitate avansată

Ca regulă generală, Microsoft oferă asistență prioritară pentru cele mai recente sisteme de operare. În timp ce Windows 10 este pe deplin acceptat până în iunie 2025 și va rămâne un sistem securizat până atunci, Windows 11 vine cu propriile sale caracteristici avansate de securitate. Acest lucru se datorează parțial criptării dispozitivului, securității bazate pe virtualizare (VBS), pornirii securizate UEFI și integrității memoriei care formează nucleul său. Acest lucru face ca dispozitivele Windows 11 să fie mult mai rezistente la malware și atacuri externe decât orice sistem de operare Microsoft anterior.

9. Mai multe opțiuni pentru widget-uri

Nu toți suntem fani ai widget-urilor. Ele pot fi enervante, perturbatoare și pot apărea la întâmplare când nu le dorim. De aceea, Microsoft susține că a adus o nouă funcție Widgets care „alunecă pe ecran ca o foaie de sticlă”. Ideea este ca acesta să nu vă perturbe celelalte activități de pe ecran.

10. Meniuri contextuale acrilice

Acesta tocmai a intrat. Windows 11 poate avea o funcție de meniuri contextuale acrilice. Aspectul general și senzația devin mai translucide cu culori bogate și îndrăznețe. Aceasta este doar o simplă modificare a designului pensulei, dar are un potențial masiv datorită redării frumoase a aplicațiilor și browserelor.

Îmbunătățiri Windows11 Meniuri contextuale acrilice

Lansarea oficială a Windows 11 este la doar câteva luni. Am acoperit câteva dintre caracteristicile și capabilitățile unice care îl fac să iasă în evidență față de Windows 10. Dispozitivul dvs. existent Windows 10 va suporta Windows 11? Îl puteți găsi folosind ghidul nostru suprem de verificare a compatibilității. Înainte de a face upgrade, asigurați-vă că aruncați o privire la lista noastră de verificare a instalării Windows 11.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x