10 moduri de a extinde spațiul de stocare al computerului fără a șterge nimic

10 moduri de a extinde spațiul de stocare al computerului fără a șterge nimic
⏱️ 6 min read

Când avertismentele „disc redus” încep să apară pe computerul dvs., acest lucru nu poate însemna decât un singur lucru: aveți un nivel redus de spațiu pe disc. Trebuie să ștergeți ceva pentru a elibera spațiu, dar nu puteți șterge niciun software, fișier sau folder. De fapt, nu poți scăpa deloc de nimic! Există un singur lucru pe care îl poți face – extinde spațiul curent în care trebuie să încapi totul. Dar cum o faci?

Să aruncăm o privire la câteva dintre modalitățile prin care vă puteți extinde dimensiunea de stocare.

Opțiuni ușoare

1. Stick USB

Preț: ieftin

Spațiu de stocare tipic: 8 – 128 GB

Memoriile USB sunt una dintre cele mai fiabile modalități de stocare a articolelor de pe computer. Pur și simplu conectați unul la un port USB, deschideți-l pe computer, apoi trageți fișiere pe stick-ul în sine. Este ușor de transportat cu dvs., stochează destul de multe date și poate fi conectat la orice computer cu un port USB (ceea ce este cel mai mult!).

2. Card SD

Preț: ieftin

Spațiu de stocare tipic: 2 – 128 GB

Cardurile SD sunt într-o linie similară cu stick-urile USB, dar sunt puțin mai condiționate dacă le puteți introduce sau nu într-un computer. Spre deosebire de unitățile USB, un slot pentru card SD nu este o garanție pentru majoritatea mașinilor; este de obicei ceva ce va avea un laptop mai degrabă decât un PC. Ca atare, dacă utilizați un card SD doar pe un singur dispozitiv, acesta va face treaba bine; cu toate acestea, portarea datelor către o altă mașină ar putea fi dificilă.

3. Hard disk USB

Preț: moderat

Spațiu tipic de stocare: 1 – 4 TB

Știați că puteți conecta un al doilea hard disk prin porturile USB? Este posibil! Cu siguranță una dintre modalitățile mai convenabile de a vă extinde spațiul de stocare cu o cantitate mare, hard disk-urile USB sunt o alegere fantastică pentru păstrarea fișierelor media și a jocurilor. Chiar mai bine, le puteți transporta cu dvs. și le puteți conecta la alte PC-uri pentru a exporta datele. Dacă tot ce aveți este un hard disk de pe alt computer, tot ce aveți nevoie este să obțineți un Carcasă HDD, și puteți transforma acel hard disk într-un hard disk USB.

4. DVD

Preț: ieftin

Spațiu tipic de stocare: 4,7 GB

Odată ce a fost un element esențial de stocare a datelor, metoda de stocare a DVD-ului a căzut în dezacord în ultimii ani. În zilele noastre nu este neobișnuit să vezi un computer sau un laptop livrat fără niciun disc DVD. Totuși, dacă aveți unul singur și doriți să stocați date pe un DVD, nimic nu vă oprește.

De asemenea, aveți de ales între discurile „R” sau „RW” care vi se potrivește. „R” („Citire”) permite o înregistrare unică înainte de blocarea fișierelor pentru a preveni editarea, în timp ce „RW” („Citire-Scriere”) permite rescrierea fișierelor odată stocate pe DVD.

5. Servicii Cloud

Preț: gratuit, cu un serviciu premium plătit

Spațiu tipic de stocare: 2 – 15 GB

Totul se îndreaptă spre nor în aceste zile, iar datele dvs. se pot alătura! Există o mulțime de servere de stocare în cloud diferite, dar principalii lideri sunt Dropbox, OneDrive și Google Drive. Utilizarea unuia este simplă – creați un cont, apoi încărcați fișierele în cloud-ul online. Apoi puteți șterge fișierele de pe hard disk și puteți face loc fără a vă pierde complet fișierele. De fapt, acestea vor fi accesibile pe toate dispozitivele dvs. care pot accesa cloud-ul! Încercați să nu încărcați nimic prea sensibil, totuși, deoarece face și fișierele mai ușor accesibile hackerilor.

Opțiuni intermediare

6. Hard disk nou

Preț: moderat

Spațiu tipic de stocare: 1 – 4 TB

extinde-stocare-unitate

Dacă discul dvs. actual este prea mic, puteți face întotdeauna ceea ce este evident și puteți cumpăra unul mai mare! Acest lucru este destul de dificil de făcut, deoarece veți avea nevoie de cunoștințe despre cum să instalați un hard disk și cum să transferați date de la unul la altul. În caz contrar, veți avea nevoie de asistență tehnică de la un profesionist pentru a face acest lucru.

7. Hard disk secundar / unitate SSD

Preț: moderat (HDD), scump (SSD)

Spațiu de stocare tipic: 1 – 4 TB (HDD), 128 – 512 GB (SSD)

Dacă aveți spațiul liber pe placa de bază, puteți renunța la transferul de date și pur și simplu obțineți o a doua unitate pentru a stoca lucrurile. Un al doilea HDD poate acționa ca o unitate „mule”, stocând fișiere uriașe, cum ar fi filme și înregistrări. Obținerea unui SSD să funcționeze în tandem cu un HDD funcționează și el bine; pur și simplu puneți tot software-ul pe care doriți să îl încărcați rapid pe SSD și bucurați-vă de timpi de încărcare mai rapide.

8. Hard disk Wi-Fi

Preț: moderat

Spațiu tipic de stocare: 1 – 4 TB

Discurile USB sunt grozave, dar uneori doriți să păstrați aceste porturi USB libere. Hard disk-urile Wi-Fi sunt adesea comercializate ca „nori de acasă” și se conectează la alte dispozitive printr-o conexiune Wi-Fi prin intermediul unui router. Acest lucru are bonusul suplimentar de a fi accesibil tuturor celor care se conectează la router, ceea ce înseamnă că puteți configura unul pentru familia sau locul de muncă. Unele vă permit chiar să accesați hard diskul printr-o interfață web!

Opțiuni expert

9. RAID Array

Preț: Foarte scump

Spațiu tipic de stocare: 16 – 60 TB

extinde-stocare-raid

Dacă un hard disk nu îl întrerupe și încă două nu vă gâdilă fantezia, puteți încerca matricea RAID. Acesta este, în termeni foarte simpli, aproximativ patru până la opt discuri dure care lucrează în tandem unul cu celălalt. Cu siguranță nu sunt ieftine, dar dacă chiar vă scufundați în gigaocteți și aveți nevoie de ceva care poate ține pasul, un RAID se va potrivi perfect nevoilor dvs.

10. Server de fișiere personale

Preț: Taxă lunară care variază cu spațiul

Spațiu tipic de stocare: cât vă puteți permite!

Nu aveți încredere în serviciile de stocare în cloud? Fă-ți unul singur! Puteți cumpăra și configura propriul server sau puteți închiria unul de la o fermă de servere. Îl puteți utiliza pentru a stoca toate fișierele fără a vă face griji cu privire la ceea ce fac companiile cu datele dvs. Când începeți să rămâneți fără cameră, puteți cere gazdei dvs. mai mult spațiu la un cost mai mare.

Făcând spațiu

Dacă nu puteți șterge fișierele pentru a face loc, nu vă faceți griji! Există o mulțime de moduri în care puteți face spațiu suplimentar, în funcție de ceea ce încercați să stocați.

Aveți o metodă preferată? Spuneți-ne mai jos.

Credit de imagine: mărită în fața serverului, Ziua 12

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x