10 motive pentru care ar trebui să faceți upgrade la Windows 11

10 Reasons Window 11 Featured Image
⏱️ 6 min read

Windows 11 vine, dar ce motive concrete aveți pentru a face upgrade la acesta în comparație cu Windows 10? În acest articol, răspundem la această întrebare, trecând prin toate noile funcții majore care vin în Windows 11 și ce înseamnă acestea pentru tine.

Horoscop chinezesc 2023 anul iepure...
Horoscop chinezesc 2023 anul iepurelui de apă neagră.

1. Rămâneți la curent (gratuit dacă aveți Windows 10!)

Primul și cel mai evident stimulent pentru utilizatori să facă upgrade la Windows 11 este să rămână la curent, mai ales în epoca actuală a atacurilor ransomware. Windows 11 va fi primul care va primi toate actualizările și corecțiile majore de securitate care ar putea afecta utilizatorii versiunilor anterioare de Windows. Chiar dacă nu sunteți absolut interesați de noile funcții, rămâneți în siguranță și actualizați ar trebui să conteze pentru dvs.

2. Compatibilitate cu aplicațiile Android

10 Reasons Window 11 Aplicații Android

Windows 11 va oferi suport pentru aplicațiile Android prin Amazon Appstore și chiar le va integra în bara de activități atunci când este utilizat – ca o aplicație Windows nativă. Încărcarea laterală a propriilor APK-uri ar trebui să fie posibilă conform unui dezvoltator Windows, deși Windows 11 nu a făcut încă posibilă această funcție în previzualizare. (Previzualizarea Insider disponibilă la momentul scrierii nu are încă suport pentru Android.)

3. Suport DirectStorage

Toată lumea știe că o unitate SSD (Solid-State Drive) vă face computerul mai rapid, dar majoritatea jocurilor moderne nu sunt create pentru a utiliza toată viteza suplimentară. Dar, având în vedere că consolele PS5 și Xbox Series sunt construite pe SSD-urile NVMe ca bază, jocurile sunt realizate având în vedere acel nivel de viteză de stocare, crescând foarte mult posibilitățile. DirectStorage aduce această tehnologie în Windows, dar va fi disponibil doar pe Windows 11.

4. Aspecte Snap pentru Windows Snap îmbunătățit

Fereastra 10 Motive 11 Snap îmbunătățit

Snap a fost o caracteristică de bază a Windows din Windows 7, dar nu a suferit foarte multe modificări până acum. La funcția Snap din Windows 11 au fost adăugate dispoziții Snap prestabilite și personalizabile, permițând ca orice număr de aspecte unice de fereastră să fie ușor accesibile la un moment dat.

5. Grupuri de snap (pentru rememorarea aspectelor snap)

Pe lângă noile aspecte presetate și personalizabile Snap, au fost adăugate Snap Groups. Snap Groups sunt folosite pentru a salva anumite aspecte ale anumitor aplicații. De exemplu, dacă trebuie să editați videoclipuri și să aveți editorul video pe o jumătate a ecranului și playerul media pe cealaltă, un grup Snap își va aminti asta pentru dvs.

Dacă sunteți priceput cu Windows, totuși, este posibil să recunoașteți de fapt unele dintre aceste noi funcții Snap de la FancyZones/PowerToys. Nu considerăm că acest lucru este echivalent cu faptul că această caracteristică este inclusă în sistemul de operare, dar dacă doriți să vedeți acum această caracteristică Windows 11, consultați articolul nostru PowerToys!

6. Integrarea Microsoft Teams

Realitățile anului 2020 au făcut ca software-ul bun pentru videoconferințe să fie mai important ca niciodată. Microsoft Teams s-a descurcat bine în acest sens, așa că este integrat direct în Windows 11. Este o schimbare destul de mare de la Teams care scade la începutul lucrului de acasă, nu?

7. Auto HDR pentru a adăuga automat HDR la jocurile mai noi

10 Reasons Window 11 Hdr Display
Ecranele 4K HDR sunt mai comune ca niciodată, dar jocurile care acceptă de fapt HDR pe PC sunt foarte puține… până acum.

HDR poate adăuga destul de multe la un joc, dar, din păcate, nu este acceptat nativ de toate jocurile. Acest lucru are sens, deoarece HDR este oarecum complex, dar cu Windows 11, Microsoft a luat-o Tehnologia Auto HDR de la Xbox și l-a aplicat la toate jocurile DirectX 11 (sau mai noi) care rulează pe sistemul de operare.

Cel puțin pentru persoanele cu televizoare HDR și monitoare HDR, acest lucru va face ca câteva jocuri să arate mai bine ca niciodată, fără a fi nevoie de muncă suplimentară din partea dezvoltatorilor.

8. Suport îmbunătățit pentru desktopuri multiple

10 Reasons Window 11 Multi Desktops și Bgs

Anterior, mai multe desktop-uri din Windows trebuiau să partajeze același fundal, excluzând utilizarea programelor terțe. Windows 11 va avea desktop-uri cu fundaluri individuale încorporate în sistemul de operare, permițând acel nivel suplimentar de personalizare

9. Suport DirectX 12 Ultimate

Fereastra 10 Motive 11 Directx 12ult

DirectX 12 Ultimate este locul în care toate caracteristicile de gaming de ultimă generație vor fi pe Windows, în special pentru jocurile care utilizează funcții precum ray-tracing în timp real și umbrire plasă. Dacă doriți cele mai înalte setări grafice și frecvența de cadre în joc, să aveți DirectX 12 Ultimate va fi o necesitate pentru jucătorii Windows care merg mai departe.

10. Nu în ultimul rând: noua interfață

Noua interfață va avea o bară de activități cu pictograme centrate, un accent puternic pe transparența ca sticla pe care nu am mai văzut-o de la Windows Vista și pare cu adevărat promițător, mai ales dacă sunteți obișnuit cu barele de activități centrate din alte sisteme de operare.

Este în regulă dacă acest lucru nu vă interesează, deoarece suntem siguri că dezvoltatorii vor intensifica și vor crea bare de activități în stil clasic pentru Windows 11, la fel cum au făcut-o pentru fiecare versiune de Windows de la Vista. De aceea, punem această funcție pe ultimul loc – în cele din urmă, o interfață de utilizare destul de nouă este doar asta: o interfață de utilizare destul de nouă.

Ce aștepți cel mai mult în Windows 11? Comentează mai jos și anunță-ne.

Credit imagine: Kārlis Dambrāns

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x