10 obiceiuri proaste de tehnologie pe care ar trebui să le renunțați în 2020

10 obiceiuri proaste de tehnologie pe care ar trebui să le renunțați în 2020
⏱️ 6 min read

În 2020 și nu numai, va trebui să eliminați unele dintre obiceiurile proaste toxice care vă afectează intimitatea, securitatea și chiar sănătatea. Pentru a începe, am enumerat 10 obiceiuri care sunt foarte frecvente în rândul utilizatorilor de internet.

Luați puțin timp astăzi și petreceți timp îmbunătățindu-vă obiceiurile tehnologice, astfel încât 2020 să funcționeze mai ușor pentru dvs.

1. Aveți parole slabe și reutilizate parolele

Este deja 2020 și încă avem probleme cu parolele slabe și rele. A avea o parolă slabă, ușor de ghicit este rău la atât de multe niveluri. Nu numai că este ușor să vă spargeți și să vă puneți în pericol propria confidențialitate / securitate, dacă unul dintre conturile dvs. este compromis, toate conturile dvs. care utilizează aceeași combinație de e-mail / parolă vor fi și ele expuse riscului. Și crearea unei parole puternice pentru fiecare site pe care îl utilizați nu este atât de greu pe cât pare; folosiți doar un manager de parole.

Orice ai face pentru a-ți înregistra parola (poți să o notezi dacă vrei), pur și simplu nu folosești o parolă slabă și aceeași parolă pentru fiecare cont.

2. Prea mult timp pe ecran

A petrece prea mult timp folosind laptopul sau telefonul a fost legat de lipsa de somn și de pierderea abilităților sociale. Asigurați-vă că faceți pauze regulate și limitați cât mai mult posibil utilizarea ecranului. Dacă trebuie să-ți folosești dispozitivele noaptea, folosește cel puțin un filtru de lumină albastră (cunoscut și sub denumirea de Lumina de noapte) pentru a-ți păstra ciclurile de somn.

3. Lăsarea dispozitivelor deblocate

Păstrăm o mulțime de informații personale pe dispozitivele noastre și este important să le protejăm pentru a preveni consecințele neplăcute. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să creați o parolă puternică pentru a preveni accesul fizic neautorizat la dispozitivul dvs. Chiar dacă dispozitivul dvs. este furat, știți că, cel puțin, datele dvs. nu pot fi accesate (cu ușurință).

Dacă deblocarea telefonului cu o parolă de fiecare dată când doriți să o utilizați pare a fi prea multă muncă, majoritatea dispozitivelor moderne implementează o formă de autentificare bio-metrică la fel de bună din punct de vedere al securității, dar mult mai convenabilă.

4. Folosind software piratat

Utilizarea software-ului piratat vă poate economisi niște bani (ilegal), ar trebui să fie strict evitat, deoarece este unul dintre modurile în care sunt distribuite malware și spyware. În afară de faptul că deținerea de programe piratate este ilegală, prin utilizarea acestuia, vă puneți riscul de a vă infecta dispozitivul cu programe malware care vă pot fura datele sau pot face alte lucruri urâte. Dacă nu vă puteți permite să plătiți pentru anumite programe, găsiți o alternativă gratuită sau mai ieftină. De obicei, veți găsi unul suficient de bun pentru a înlocui programul proprietar.

5. Eșecul copierii de rezervă a datelor

obiceiuri-proaste-de-backup-date-2

Durerea de a pierde munca sau amintirile importante poate fi chinuitoare. Profitați de numeroasele servicii de stocare în cloud care există. Sunt ușor de utilizat și, pentru câțiva dolari pe lună, puteți obține o tonă de spațiu de stocare. Puteți chiar să vă criptați datele înainte de a încărca în cloud dacă doriți să fiți absolut siguri că nu pot fi accesate chiar dacă serviciul cloud pe care îl utilizați este piratat.

Dacă nu doriți să mergeți pe acest traseu, cumpărați cel puțin un hard disk extern și spălați totul acolo sus. Nu uitați doar să vă actualizați copiile de rezervă în mod regulat și să păstrați unitatea într-un loc sigur.

Un plan complet de copiere de rezervă ar trebui să includă copierea de rezervă a unei copii pe computerul dvs., pe un hard disk extern și pe stocarea online.

6. Partajarea unui cont cu mai mulți utilizatori

Nu este bine să partajați conturile sau parolele cu alte persoane. În afară de problemele de confidențialitate, se pot întâmpla accidente. Cu toții am avut acel prieten care a șters accidental câteva fișiere importante de pe computerul altei persoane. Toate sistemele de operare majore acceptă mai multe conturi de utilizator. Puteți crea chiar și conturi de oaspeți în unele cazuri.

7. Nu actualizați software-ul

Noi vulnerabilități de securitate sunt descoperite în mod regulat. Actualizările de securitate sunt adesea trimise pentru a remedia aceste vulnerabilități. Dacă nu reușiți să actualizați rapid software-ul de pe dispozitivele dvs., veți fi o țintă ușoară pentru hackerii care doresc să exploateze aceste vulnerabilități. În afară de aceasta, veți pierde și remedierile de erori, îmbunătățirile de performanță și noile caracteristici.

Deci, faceți-vă obișnuit să actualizați software-ul de pe dispozitivul dvs. în mod regulat. Puteți chiar să configurați actualizări automate, astfel încât nici măcar să nu vă gândiți la asta.

8. Lucrul cu laptopul în poală

obiceiuri-proaste-laptop-pe-lap1

Nu este bine să-ți pui laptopul în poală pentru o perioadă prelungită de timp, chiar dacă cuvântul „laptop” pare să implice asta. Cercetările au arătat că această practică ar putea avea implicații asupra sănătății datorită căldurii și radiațiilor pe care le emit majoritatea laptopurilor. Numărul mai mic de spermatozoizi și infectarea pielii sunt unele dintre riscuri.

Încercați să găsiți un blat de masă unde să vă puteți așeza laptopul în timp ce lucrați sau cel puțin puneți o barieră între laptop și pielea dvs.

9. Dormiți cu telefonul

Mulți oameni sunt vinovați că au trimis mesaje text sau au verificat rețelele sociale chiar înainte de culcare. Mulți chiar adorm cu dispozitivele în pat cu ei. Acesta este un mod sigur de a nu dormi bine.

O soluție simplă este să vă puneți telefonul la distanță cu o oră înainte de culcare. Încărcați-l într-o altă cameră. Și dacă aveți nevoie de un ceas cu alarmă pentru a vă trezi, cumpărați unul.

10. Ergonomie slabă în timpul lucrului

Este important să lucrați într-o zonă bine iluminată și să mențineți o postură bună în timp ce lucrați. Asigurați-vă că monitorul este bine așezat și că scaunul și biroul sunt potrivite pentru silueta dvs. A sta mult timp la birou nu este un obicei bun. Luați pauze regulate care implică activitate fizică sau obțineți un birou în picioare.

Ce obiceiuri tehnologice proaste căutați să renunțați în 2020? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...