de Haseeb Qureshi

10 principii pe care vreau să le trăiesc

10 principii pe care vreau sa le traiesc

Tocmai am venit acasă dintr-un jurământ de tăcere la un centru de meditație din nordul Californiei. Este un sentiment ciudat care revine la viața orașului după cinci zile de meditație tăcută.

Uitându-mă în jur la joggers, coroane de Crăciun, cupluri dornice care așteaptă în afara restaurantelor, oprirea și începutul traficului – este aproape prea mult pentru simțurile mele.

Ultima dată când am făcut un jurământ de tăcere a fost acum 5 ani. A durat zece zile. Tocmai m-am îndepărtat de cariera mea de jucător de poker atunci. Eram pierdut, confuz. Eram furios pe mine. Intrând în vălul tăcerii, mă așteptam să ies pe cealaltă parte cu răspunsuri.

Probabil au fost cele mai grele zece zile din viața mea. Dar când am ajuns în cealaltă parte, am apărut doar cu mai multe întrebări.

De data aceasta se simte diferit. În ciuda întunericului solstițiului de iarnă, mă întorc din jurământul tăcerii cu o claritate neașteptată.

Am decis că după ce am ajuns acasă, îmi voi scrie o scrisoare. Aceasta este acea scrisoare.

Acești ultimi doi ani au fost un ciclon al schimbării. Am m-am angajat să câștig pentru a daMi-am luat viața și am migrat la San Francisco mi-am umplut drumul în industria tehnologiei. Acum sunt inginer software cu normă întreagă.

M-am deplasat atât de repede, atât de multe s-au schimbat în mod evident. Cu toate acestea, pe plan intern, am încă această imagine veche despre mine. Am uitat chiar să mă întreb – ce prețuiesc acum? Cum sa schimbat?

Am vrut să creez un document pe care să-l pot privi în urmă, pentru a-mi aminti de principiile mele. Dacă vremurile sunt vreodată grele sau mă simt blocat, această scrisoare poate fi o piatră de temelie care să mă ghideze.

Spune-i un manifest personal.

De obicei, atunci când scriu postări pe blog, le scriu pentru alte persoane. Această postare va fi o excepție – scriu acest lucru în primul rând pentru mine. Cu toate acestea, sper că aceste posturi vă inspiră reflecția și că ați putea lua în considerare modul în care aceste principii ar putea fi utile și pentru dvs.

1. Trăiește pur și simplu.

Ai deja tot ce ai nevoie.

Simplifica. Dă lucrurile departe. Refuzați ofertele pentru mai multe. Să știi că ești complet și nu ai nevoie de mai multe lucruri pentru a trăi o viață bună.

1611303306 555 10 principii pe care vreau sa le traiesc

Ce plăcere este să-ți împachetezi viața în câteva pungi și să începi o viață nouă! Permiteți-vă să faceți asta, din nou și din nou și din nou.

Desigur, nu are rușine să ai lucruri. Dar orice ai, consideră totul împrumutat – și când trebuie returnat, fă-o cu bucurie.

2. Vei avea mereu urăști. Ignoră-i.

Dacă ești pasionat, dacă ești ciudat, dacă sfidezi ceea ce majoritatea oamenilor presupun că sunt regulile, vei judeca pe cei care îi urăsc.

E in regula. Lasă-i să urască dacă de asta au nevoie. Ura lor te va face mai rezistent.

Dar, mai presus de toate, ar trebui să fii recunoscător că au apărut. Pentru că dacă nu au făcut-o, ar fi un semn sigur că ceea ce făceați nu era important.

„Ai dușmani? Bun. Asta înseamnă că ai apărat ceva, cândva în viața ta ”.

– Winston Churchill

3. Luptați în liniște pentru lucrurile care contează.

Indiferent dacă este vorba de oamenii pe care îi iubești sau de cauzele care contează pentru tine – lucrează bine. Fii umil. Luptă din greu și luptă cu tot ce ai.

Atenția sau faima pot fi plăcute, uneori chiar utile. Dar cel mai adesea este o distragere a atenției față de lucrarea reală.

4. Renunță-te.

Nu este vorba despre tine. Este vorba despre ceva mai mare decât tine.

1611303307 385 10 principii pe care vreau sa le traiesc

Da. A contribui. Nu doar bani sau timp, ci identitatea ta. Fă-ți viața mai mult decât tu.

„Spune-mi, ce ai de gând să faci cu singura ta viață sălbatică și prețioasă?”

– Mary Oliver, „Ziua de vară”

5. Căutați stăpânire.

Fă-te bine.

Lucrează mai mult.

Practică, studiază, bâlbâie.

Fă asta toată viața.

Spune-i pasiune.

6. Fii pentru totdeauna student.

Vor exista întotdeauna oameni care sunt mai buni, mai puternici, mai înțelepți decât tine.

Când nu știi ceva, proclamă-l cu voce tare. Caută febril răspunsurile. Purtă-ți genunchii cu umilință. Nu lăsați niciodată ignoranța sau rușinea să vă descurajeze, deoarece dorința de a învăța este întotdeauna nobilă.

1611303307 510 10 principii pe care vreau sa le traiesc

Caută-ți profesorii și nu renunța până nu îi găsești.

7. Cultivați virtutea – cu forța, dacă trebuie.

Esti un las. Ești fricos, ești leneș, ești egoist. Doar după ce știți acest lucru, puteți începe lucrarea de cultivare a virtuții.

Ești în principal ceea ce faci. Deci gaj. Apare. Continuă să revii. Și când ți-e frică să rămâi, uneori trebuie să te închizi în cameră și să arunci cheia.

8. Îți vei găsi propria cale.

Viața ta, calea ta, eșecurile și succesele tale nu vor arăta ca ale altora. Deși veți citi multe cărți și veți auzi multe povești, în bine sau în rău, planurile lor nu se vor aplica dvs.

E in regula. Vei face lucruri grozave și în felul tău. Vei crea o cale la care nimeni nu se va aștepta – nici măcar tu.

Este în regulă. Ai încredere că drumul tău, deși pare ciudat, este potrivit pentru tine.

9. Construiește-ți aripile la coborâre.

Fii inteligent, fii calculat, fii atent. Dar când apare ocazia, încearcă-ți nervii și fă saltul. Dacă nu vedeți riscuri care merită asumate, nu sunteți atenți.

Este în regulă dacă nu știi ce faci – încredere că vei învăța înainte de a ajunge la podea. Și dacă te blochezi: elimină-te, iartă-ți erorile și încearcă din nou. Acesta este singurul mod în care s-au întâmplat progrese.

1611303308 438 10 principii pe care vreau sa le traiesc

10. Rămâi flămând, rămâi prost.

Ești un pic nebun. Lumea are nevoie de oameni ca tine – visători nesăbuiți, aburi, nefericiți.

Așa că nu renunțați la el. Continuă să ceri prea multe. Foamea pentru lume și tot ce se află în ea și nu încetini, indiferent de ceea ce spun oamenii.

Uitați de siguranță. Trăiți acolo unde vă temeți să trăiți.

Distruge-ți reputația. Fii notoriu.

– Rumi, „Bewilderment”

Voi scrie în curând mai multe despre donațiile mele și câteva reflecții despre 2016. Dar deocamdată, mulțumesc ca întotdeauna pentru lectură.

—Haseeb