10 sfaturi pentru a vă ajuta să stăpâniți Google Gboard pentru Android

10 sfaturi pentru a vă ajuta să stăpâniți Google Gboard pentru Android
⏱️ 5 min read

Când vine vorba de alegerea unei tastaturi cu care să scrieți, aveți destul de multe dintre care să alegeți. Tastați doar cuvântul „tastatură” în bara de căutare a Magazinului Google Play și veți obține o listă extinsă de opțiuni. Una dintre aceste opțiuni populare este Gboard-ul Google, care are 500 de milioane de descărcări și numărare.

Este posibil să îl aveți deja pe dispozitivul dvs. Android, dar este posibil să nu vă bucurați de potențialul său maxim. Cu Gboard puteți comuta rapid între tastaturi, mutați cursorul cu precizie, adăugați un fundal la tastatură și multe altele!

1. Adăugați un rând numeric

Pentru a adăuga un număr când utilizați Gboard pentru prima dată, trebuie să apăsați lung pe tasta cu litere care are numărul pe care doriți să îl utilizați. Adăugarea unui număr este mai ușoară, având doar rândul numeric deasupra celorlalte taste de literă.

Pentru a adăuga un rând numeric, apăsați lung pe simbolul Google urmat de „cele trei puncte verticale -> Preferințe -> rândul numeric”.

2. Traduceți instantaneu textul

Gboard are, de asemenea, opțiunea de a adăuga o tastatură în aproape orice limbă. Atingeți „G” colorat și atingeți pictograma traducător. Alegeți limbile pe care doriți să le traduceți și tastați.

gboard-languages

3. Glisați rapid pentru a șterge un cuvânt sau o frază întreagă

Poate fi foarte enervant să trebuiască să apăsați butonul Backspace de un milion de ori doar pentru a șterge câteva cuvinte. Apăsând backspace-ul pentru o clipă și glisând spre stânga (fără a-i da drumul), puteți decide cât din ceea ce ați scris doriți să ștergeți. Poate fi puțin dificil, așa că nu vă mirați dacă trebuie să încercați de câteva ori până când veți obține atenția.

gboard-erase-swipe-min-1

4. Cum se blochează / deblochează cuvintele jignitoare

Blocarea cuvintelor jignitoare este o idee excelentă dacă copiii dvs. vor folosi tastatura. Dar adulții își doresc cu siguranță libertatea de a se exprima cu tot felul de cuvinte, jignitoare sau nu.

gboard-ofensator

Pentru a bloca sau debloca cuvinte jignitoare, atingeți „G” colorat și pe cele trei puncte. Atingeți „Setări -> Corecție text” și activați sau dezactivați „Blocați cuvintele jignitoare”.

5. Căutare Google fără a părăsi aplicația

Căutarea a aproape orice este posibilă, pur și simplu apăsând pe G. Veți vedea imediat cursorul intermitent de unde puteți începe căutarea. Chiar deasupra barei de căutare, puteți vedea și istoricul căutărilor pentru o căutare mai rapidă.

gboard-search

6. Comutați între diferite tastaturi lingvistice

Dacă vorbiți mai multe limbi, probabil că sunteți mai confortabil să scrieți cu o tastatură în limba respectivă. Gboard vă permite să utilizați tastatura în aproape orice limbă. Înainte de a începe să treceți de la o limbă la alta, va trebui să adăugați limba.

gboard-switch-keyboard

Atingeți G și accesați „Setări -> Limbi -> Alegeți limba”. După ce ați adăugat toate limbile de care aveți nevoie, trebuie doar să atingeți pictograma lumii pentru a comuta de la o tastatură la alta.

7. Cum se accesează GIF-urile și emoji-urile

Există două moduri în care vă puteți configura tastatura pentru a accesa emoji-urile și GIF-urile. Dacă doriți să sacrificați pictograma lumii, accesați Setări și activați opțiunea „Afișați cheia de comutare emoji”. Dacă aveți nevoie de ambele opțiuni disponibile, activați „Afișați emojis” în opțiunea tastatură simbol.

gboard-emojis

8. Mutați cursorul cu precizie

Uneori, obținerea cursorului în locul potrivit poate fi o misiune imposibilă. Gboard are un truc ascuns în cazul în care trebuie doar să glisați degetul peste bara de spațiu și să-l lăsați când cursorul este locul în care doriți să fie. Asigurați-vă că nu lăsați degetul pe bara de spațiu, nici măcar pentru o milisecundă, altfel nu va funcționa.

9. Opriți Google de la partajarea informațiilor dvs.

Pentru a oferi o experiență mai bună de tastare, Gboard va partaja automat statisticile de utilizare a tastaturii către Google. Dacă nu sunteți în regulă ca Google să partajeze ceva referitor la tastarea dvs., puteți dezactiva acest lucru accesând „Setări -> Avansat -> Dezactivați statisticile de utilizare Partajare”.

gboard-share-info

10. Adăugați rapid punctuație și ștergeți cuvintele sugerate

În timp ce cuvintele sugerate de Gboard sunt utile, există momente în care te-ai săturat de el sugerând întotdeauna un cuvânt pe care nu îl folosești niciodată. Pentru astfel de cazuri puteți șterge cuvântul sugerat, astfel încât acesta să nu mai apară din nou.

Apăsați lung cuvântul și trageți-l pe pictograma coș de gunoi. Pentru a adăuga o punctuație rapidă, apăsați lung pe punctul din dreapta jos și ștergeți la punctuația pe care doriți să o utilizați.

gboard-trash-punc

Concluzie

Gboard este plin de caracteristici excelente care facilitează tastarea, dar există întotdeauna spațiu de îmbunătățit. Ce crezi că ar trebui să adauge Google la Gboard? Lăsați un comentariu mai jos și anunțați-ne.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x