10 site-uri web care vă vor învăța să programați gratuit

10 site-uri web care vă vor învăța să programați gratuit
⏱️ 6 min read

Indiferent dacă doriți să învățați pentru petrecerea timpului liber, un hobby sau chiar pentru o carieră, programarea poate fi o piuliță greu de spart. La urma urmei, nu este ca să pictezi sau să scrii de unde poți începe cu o pagină goală și să faci tot posibilul. Codificarea are standardele și metodele sale care trebuie învățate înainte ca cineva să poată crea chiar și cele mai de bază programe. Din fericire, programarea fiind vitală în lumea informatică de astăzi, site-urile gratuite de programare au apărut pentru a ajuta oamenii să intre în acest domeniu complex.

Iată zece site-uri web în care poți sări și să studiezi programarea fără a plăti un ban.

1. Codecademia

Codecademie face ceea ce spune în nume – vă învață totul despre elementele de bază ale modului de codificare. Face acest lucru prin cursuri specifice la care vă puteți înscrie, oferindu-vă materialele necesare pentru a învăța subiectul ales de dvs. Codecademy are subiecte care variază de la învățarea unui anumit limbaj (HTML, Java, Python) până la învățarea modului de construire a unui site web. Dacă vă place cu adevărat Codecademy, puteți achiziționa planul premium care deblochează suport suplimentar de învățare.

2. edX

site-uri-de-codare-gratuite-edx

In timp ce edX este un site web care furnizează cursuri universale, are o gamă largă de cursuri de programare pe computer ascunse în biblioteca sa. edX a fost fondată de Harvard și MIT în 2012, așa că știi că vei primi cursuri de calitate aici! Cursurile sunt fie conduse de un instructor, fie completate de dumneavoastră. Doar căutați în biblioteca lor „programare” pentru a vedea gama lor sau folosiți termeni specifici pentru a găsi cursurile dorite.

3. MIT Open Courseware

site-uri-curs-de-codare-gratuite

Apropo de MIT, de ce să nu le accesezi material de curs prefabricat pe net? Puteți căuta bibliotecile lor sau răsfoiți secțiunea de informatică pentru cursuri relevante. Există o mulțime acolo, cum ar fi un introducere în Informatică și a Grund C ++și toți sunt liberi de utilizat. Este puțin diferit de alte site-uri web gratuite de programare, deoarece descarcă materiale universitare brute, mai degrabă decât videoclipuri sau articole. Dacă vă place să imprimați materialul de curs și să îl mestecați în timpul liber, aceasta este o opțiune excelentă.

4. Academia Khan

site-uri-de-codare-gratuite-academia-khan

Dacă preferați o colecție de videoclipuri, puteți parcurge propriul ritm, Academia Khan are ceea ce cauți. Doar răsfoiți secțiunea lor de programare și alege ce îți place aspectul. Subiectele de bază variază de la ceea ce este programarea, prin toate funcțiile de bază ale programării, până la programarea orientată pe obiecte.

5. Udemy

site-uri-de-codare-gratuite-udemy

In timp ce Udemy taxele pentru cursurile sale, vă oferă și cursuri gratuite pentru a le încerca. Acestea se pot face selectând „Gratuit” sub opțiunea de filtrare „Preț” atunci când efectuați o căutare. Fiecare curs are o evaluare și un contor de câte persoane l-au luat deja, ceea ce înseamnă că le puteți găsi pe cele care merită timpul prețios.

6. Tabără Cod liber

site-uri-de-codare-gratuite-tabără-de-cod-liber

Tabără Cod liber are o întorsătură interesantă: studiați codarea online cu ei și apoi, după o perioadă de aproximativ un an, aveți dreptul să lucrați la proiecte open-source pentru organizații non-profit. Ideea este că poți folosi timpul și experiența din Free Code Camp pentru a te traduce într-un portofoliu din lumea reală pentru a te ajuta să obții un loc de muncă. Free Code Camp necesită crearea unui cont GitHub în timpul procesului de înregistrare, deci dacă aveți deja unul, păstrați-l la îndemână.

7. GitHub

site-uri-de-codare-gratuite-github

Poate o intrare ciudată pentru cei care sunt familiarizați cu site-ul web, GitHub este încărcat cu tutoriale de programare. Este întreținut de Victor Felder (AKA vhf) care a creat un imensă bază de date cu materiale de programare gratuite (și legale!) și a deschis-o astfel încât alte persoane să poată contribui. Rezultatul este o colecție fantastică de materiale gratuite de utilizat și învățat. Derulați în jos și selectați limba în care doriți să fie cărțile dvs., inclusiv engleza.

8. Jucătorul de cod

cod-free-site-uri-cod-player

Din toate site-urile de programare gratuite, Jucătorul de cod este o alegere excelentă pentru persoanele care învață prin exemplu. Alegeți un curs și acesta vă va oferi o redare linie cu linie a unei persoane care îl construiește din cod de la zero. Apoi, fie codificați-l singur, fie copiați codul pentru propriul proiect. Acest lucru face ca un instrument excelent pentru oamenii care învață privindu-i pe oameni să interpreteze, mai degrabă decât să fie învățați direct. Al lor Joc HTML5 Snake Desigur, este deosebit de impresionant!

9. Proiectul Odin

site-uri-de-codare-gratuite-proiect-odin

Proiectul Odin este vorba despre învățarea modului de dezvoltare web. Cursul său vă face să începeți cu limbi precum Ruby on Rails, HTML5 și Javascript, pentru a numi câteva. Ceea ce face ca Proiectul Odin să fie deosebit de interesant este că, la sfârșit, vă va oferi câteva sfaturi și indicații cu privire la cum să obțineți primul dvs. loc de muncă ca dezvoltator web, făcându-l o alegere interesantă pentru dezvoltatorii de carieră în devenire.

10. Războaiele codurilor

site-uri-de-codificare-gratuite-războaie

Code Wars este o opțiune excelentă pentru când ați învățat elementele de bază de pe site-urile de programare gratuite de mai sus și doriți undeva să vă puneți la încercare abilitățile și să învățați în același timp. Puteți face o provocare stabilită de comunitate (numită „kata”) relevantă pentru abilitățile și limbajul de codare. Codificați soluția și trimiteți-o, apoi când expiră provocarea, sunt dezvăluite soluțiile tuturor. Apoi, puteți răsfoi modul în care toți ceilalți au abordat-o și aflați cum vă puteți îmbunătăți.

Gratuit la cod

Deoarece programarea este o abilitate fantastică de învățat în această zi curentă, niciodată nu a fost niciodată mai ușor să începi să înveți. Acum aveți zece site-uri web gratuite de programare de la care puteți învăța, fără a vă rupe banca!

Vrei să înveți să codezi? Ce limbi înveți? Dacă ești veteran, cum ai învățat să codezi? Împărtășiți-vă poveștile de mai jos!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x