10 site-uri web pentru a găsi videoclipuri Creative Commons

Creative Commons Videos Feature Image
⏱️ 11 min read

Deși găsirea de imagini Creative Commons este destul de dificilă, este și mai greu să găsești videoclipuri pe care le poți folosi legal ca proprii. De fapt, multe videoclipuri nu pot fi partajate doar cu o simplă copiere și inserare din cauza protecției drepturilor de autor și a altor reguli. Chiar și așa, iată câteva dintre cele mai bune site-uri web unde puteți găsi videoclipuri Creative Commons pentru a vă asigura că distribuiți în mod legal.

1. Vimeo

Unul dintre locurile noastre preferate pentru a viziona videoclipuri, Vimeooferă și videoclipuri cu licență Creative Commons.

vimeo-creativecommons
Credit imagine: Vimeo

Când căutați pe Vimeo videoclipuri fără drepturi de autor, va trebui să vă asigurați că derulați în jos în partea stângă și selectați tipul de licență Creative Commons adecvat, în funcție de planurile dvs. pentru videoclip. Deoarece Vimeo oferă mai multe tipuri diferite de conținut cu licență Creative Commons, va trebui să verificați regulile despre tipurile de licență pentru a vă asigura că le puteți utiliza în scopul dorit.

Dacă nu sunteți sigur de ce tip de licență aveți nevoie, este în regulă – Vimeo are un explicator despre diferitele tipuri de licență pe pagina sa Creative Commons.

2. Pixabay

Crezi sau nu, Pixabay nu are doar imagini – are și videoclipuri! De fapt, biblioteca sa de peste 2 milioane de piese media include o cantitate destul de mare de videoclipuri.

Videoclipuri Creative Commons Pixabay
Credit imagine: Pixabay

Când căutați conținut pe Pixabay, aveți opțiunea de a căuta în întreaga bibliotecă sau de a specifica ce tip de media doriți să vedeți (adică videoclipuri). În rezultatele videoclipurilor, puteți spune dacă sunt HD sau 4K și cât de lungi sunt. De asemenea, puteți vizualiza videoclipul înainte de a descărca.

Toate videoclipurile descărcate de pe Pixabay pot fi folosite atât în ​​scopuri comerciale, cât și necomerciale, cu unele restricții notate pe site.

3. Videvo

Videvo este o altă sursă excelentă de filmări video de stoc gratuite. Cu peste 500.000 de videoclipuri stoc, grafice în mișcare, șabloane video, piese muzicale stoc și efecte sonore, probabil că puteți găsi ceea ce aveți nevoie printr-o simplă căutare.

Videoclipuri Creative Commons Videvo
Credit imagine: Videovo

Când căutați videoclipuri pe Videvo, aveți opțiunea de a filtra rezultatele în funcție de rezoluție, tip de licență, tip de clip sau durată. În plus, puteți căuta videoclipuri sortate pe categorii, dacă preferați.

Deși există câteva videoclipuri premium care necesită să vă abonați la serviciile plătite Videvo, există multe videoclipuri gratuite disponibile. Indiferent, toate videoclipurile respectă regulile Creative Commons și sunt libere de drepturi de autor.

4. Videezy

Dacă cauți filmări HD gratuite și videoclipuri 4K, Videezy este un loc bun pentru a privi.

Videoclipuri Creative Commons Videezy
Credit imagine: Videezy

Videezy este una dintre cele mai mari comunități video de pe web și are o mare varietate de videoclipuri pentru a se potrivi aproape oricăror nevoi pe care le aveți. Puteți căuta videoclipuri în SD, HD (720 sau 1080), Ultra HD sau 4K și aveți opțiuni pentru a descărca videoclipuri ca fișiere MP4 sau .MOV, în funcție de nevoile dvs.

Majoritatea videoclipurilor de la Videezy sunt licențiate atât pentru uz personal, cât și pentru uz comercial, dar puteți oricând să verificați drepturile de utilizare pentru videoclipuri individuale înainte de a le descărca. În plus, puteți verifica cerințele de atribuire și chiar puteți obține codarea pentru a adăuga atribuții pe site-ul dvs. dacă utilizați videoclipuri de la Videezy.

5. Coverr

Coverr oferă înregistrări video frumoase și gratuite, pe care utilizatorii le pot descărca de oriunde oricând au nevoie.

Coverr videoclipuri Creative Commons
Credit imagine: Coverr

De pe pagina de pornire a Coverr, puteți căuta folosind cuvintele dvs. cheie predeterminate, puteți răsfoi prin colecțiile organizate sau căutați prin categoriile enumerate în partea de sus a paginii pentru a găsi ceea ce aveți nevoie. Doar faceți clic pe videoclipul dorit și descărcați-l pentru a-l utiliza.

Când căutați, aveți grijă, deoarece Coverr vă va arăta mai întâi clipuri video de la Shutterstock, pentru care ar trebui să plătiți. Cu toate acestea, dacă derulați puțin în jos, veți găsi videoclipurile gratuite pe care le căutați.

6. Vidsplay

Din 2010, Vidsplay și-a extins biblioteca online de imagini video de stoc fără drepturi de autor pentru a oferi o abundență de opțiuni pentru orice utilizator. Cu videoclipuri noi adăugate în fiecare săptămână, este un loc minunat pentru a descărca următorul clip de care aveți nevoie.

Videoclipuri Creative Commons Vidsplay
Credit imagine: Vidsplay

Când găsiți un videoclip care vă place, puteți face clic pe el pentru a previzualiza clipul, pentru a obține specificațiile exacte (durată, rezoluție, format și multe altele) și pentru a descărca videoclipul gratuit. Odată ce îl descărcați, îl puteți adăuga cu ușurință oriunde doriți, fie că este vorba de rețelele sociale sau de site-ul dvs.

La fel ca multe dintre celelalte site-uri, toate clipurile Vidsplay sunt folosite gratuit atât în ​​scopuri personale, cât și în scopuri comerciale, atâta timp cât includeți atribuirea. Cu toate acestea, puteți oricând să verificați „Termenii de utilizare” dacă nu sunteți sigur dacă puteți utiliza un clip într-un anumit scop.

7. Mixkit

Mixkit oferă totul, de la clipuri video stoc și fișiere audio până la șabloane video pe care le puteți folosi pentru următorul dvs. proiect media. Cel mai bine, totul este gratuit și intră sub licența Creative Commons!

Creative Commons Videos Mixkit
Credit imagine: Mixkit

În timp ce multe site-uri oferă videoclipuri care pot fi descărcate gratuit, nu aveți întotdeauna drepturi de a le edita și de a le reutiliza ca ale dvs. Cu șabloanele video ale Mixkit, totuși, puteți descărca șablonul, apoi îl puteți personaliza pentru a satisface nevoile dvs. De fapt, șabloanele pot fi editate în Adobe Premiere Pro, Adobe After Effects, Apple Motion – Final Cut Pro și DaVinci Resolve, ceea ce înseamnă că puteți edita folosind orice aplicație video pe care o alegeți.

Dacă nu vrei să-l faci al tău, nicio problemă! Mixkit oferă, de asemenea, videoclipuri complete pe care le puteți descărca și utiliza pur și simplu.

8. Mazwai

Mazwai oferă „înregistrări video de stoc alese manual” pe care le puteți folosi în aproape orice scop.

Videoclipuri Creative Commons Mazwai
Credit imagine: Mazwai

Spre deosebire de alte site-uri unde utilizatorii își pot încărca pur și simplu propriile videoclipuri pentru ca alții să le folosească, Mazwai spune că experții „alege manual” videoclipurile care apar pe site. Acest lucru înseamnă adesea că site-ul oferă videoclipuri de înaltă calitate, dar fără drepturi de autor, pe care oricine le poate folosi.

Site-ul oferă videoclipuri cu două tipuri de licențe, așa că asigurați-vă că verificați dacă videoclipul pe care îl descărcați necesită atribuire înainte de a începe să îl utilizați.

9. YouTube

La fel ca Vimeo, YouTube este unul dintre site-urile noastre preferate pentru videoclipuri.

Videoclipuri Creative Commons Youtube
Sursa imaginii: YouTube

După cum știți, YouTube are milioane de videoclipuri disponibile pentru ca utilizatorii să le vizioneze și, uneori, să le descarce. Spre deosebire de Vimeo și alte site-uri din această listă, totuși, nu există un link ușor pentru a accesa lista de videoclipuri Creative Commons. În schimb, trebuie să filtrați rezultatele căutării pentru a afișa numai videoclipuri Creative Commons împreună cu căutarea dvs. În mod similar, puteți căuta și adăuga „,creativecommons” la termenul de căutare (adică „pisici,creativecommons”) pentru a vedea videoclipuri Creative Commons.

Din păcate, deși videoclipurile pot fi fără drepturi de autor, nu există nici un buton de descărcare ușor pe YouTube.

10. Arhiva

In timp ce Arhiva este în principal un site de stocare pentru medii arhivate, include și conținut cu licențe Creative Commons, inclusiv videoclipuri.

Arhiva de videoclipuri Creative Commons
Sursa imaginii: Arhiva

Acest instrument este grozav dacă doriți ceva care ar putea intra sub ceea ce sunt considerate videoclipuri „vechi”. Cu toate acestea, nu există o secțiune specială pentru conținut. Trebuie doar să-l cauți.

După ce faceți clic pe videoclipul la alegere, acesta va spune în informațiile de identificare din partea de jos dacă este licențiat Creative Commons. Dacă nu spune nimic în legătură cu asta, considerați că nu este licențiat și treceți mai departe.

întrebări frecvente

1. Cum știu ce tip de videoclipuri cu licență Creative Commons vor funcționa pentru proiectul meu?

Există un total de șase tipuri de licențe Creative Commons diferite, fiecare cu propriile reguli privind utilizarea loială. Înainte de a descărca orice videoclipuri, citiți despre diferitele tipuri de licență pentru a vedea care dintre ele pot funcționa pentru planurile dvs. individuale.

2. Pot să folosesc videoclipuri de pe YouTube fără a verifica starea drepturilor de autor dacă sunt pentru uz personal?

Nu. Din păcate, toate videoclipurile postate pe YouTube au un fel de statut de drepturi de autor. Trebuie să verificați întotdeauna dacă videoclipul este fie sub o licență Creative Commons, fie sub domeniul public înainte de a utiliza fără permisiune.

3. Pot să editez videoclipuri Creative Commons și să le folosesc ca pe ale mele?

Deși este întotdeauna cel mai bine să verificați mai întâi permisiunile, majoritatea videoclipurilor cu licență Creative Commons vă permit să le editați sau să le amestecați cu propriul conținut. Trebuie doar să urmați orice reguli de atribuire afișate împreună cu videoclipul atunci când postați noua versiune remixată.

Credit imagine: Pexeli

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x