10 tendințe de tehnologie mobilă pentru 2015 pe care nu le puteți ignora

10 tendințe de tehnologie mobilă pentru 2015 pe care nu le puteți ignora

⌛ Reading Time: 6 minutes

Productivitate socială, aplicații mobile, dispozitive portabile și BYOD (Bring-Your-Own-Device) în medii corporative – ne îndreptăm rapid către “lumea mobilă”. Deși suntem încă dependenți de desktopurile și laptopurile noastre, să ne confruntăm cu faptul că smartphone-urile noastre fac slujbe bune îmbunătățind productivitatea, stilul nostru de viață, fitnessul și activitățile de agrement.

A întrebare care provoacă gânduri pe AskReddit a fost postat: “Dacă ar apărea brusc astăzi cineva din anii 1950, care ar fi cel mai dificil lucru de explicat despre viața de astăzi?” Utilizatorul nuseramed i-a răspuns în mod înțelept cu un strop de umor, “Dețin un dispozitiv, în buzunar, care este capabil să acceseze întreaga informație cunoscută omului; Îl folosesc pentru a privi imagini cu pisici și pentru a mă certa cu străini.“Amuzant, dar este adevărat.

Ne folosim smartphone-urile pentru a face o mulțime de lucruri, de la ședințe foto la urmărirea activităților noastre de sănătate, la cumpărături online și multe altele. Ecosistemul mobil în plină dezvoltare ne hrănește cu aplicații și servicii la cerere și pur și simplu nu putem ignora aceste tendințe în atingeri și câteva clicuri. Următoarele sunt:

1. Articole portabile și Smartwatch-uri + Smartphone-uri

Mărci tehnologice precum Samsung, Apple, Sony și alți concurenți participă la dispozitive portabile și inteligente precum Gear S, LG G Watch și SmartBrand Talk. Această tendință zguduie industria ceasurilor, în timp ce marca populară Swatch își aruncă pălăria în producerea de ceasuri inteligente pentru a concura cu Apple Watch. Între timp, Pebble a evitat o campanie Kickstarter pentru noul ceas inteligent de hârtie electronică color.

2. Aplicații anonime înfloritoare

Aplicații anonime înfloritoare

Cum te simți să dai o părere anonimă și să comunici cu străini? Ei bine, conform glosarului de termeni Honey and Sparks AZ pentru 2015, aplicațiile anonime vor înflori anul acesta – gândiți-vă la Șoaptă, care vă permite să vă exprimați și să întâlniți persoane cu aceeași idee sau Secret sau Mustache. Interesant este faptul că adolescenții sunt foarte implicați în aceste platforme.

3. Aplicații crowdsourced și platforme similare Uber

Aplicații și platforme similare Uber

Efectul de undă al acestor aplicații de crowdsourcing este contagios – dacă este adevărat că “există o aplicație pentru asta”, deoarece popularul slogan Apple este adesea citat, vor exista mai multe “aplicații similare Uber pentru asta” anul acesta. Mai multe aplicații crowdsourcing precum Airbnb și servicii similare la cerere, precum și asistenți personali precum TaskRabbit, aplicații mesh și modele precum partajarea plimbărilor, servicii de plimbare a câinilor și multe altele. În cazul în care ați ratat-o, iată cele 8 aplicații crowdsourcing care ne modelează obiceiurile digitale.

4. Smartphone-urile ca hub-uri pentru controlul IoT

 Smartphone-urile ca hub-uri pentru controlul IoT

Această tendință a început, dar va continua anul acesta, deoarece mai mulți dezvoltatori creează soluții inovatoare și produse care sunt interdependente, care alcătuiesc Internetul obiectelor; acestea sunt aplicațiile, dispozitivele și platformele, care partajează conectivitatea rețelei pentru a funcționa și a primi date. Imaginați-vă smartphone-ul ca telecomandă pentru a deschide ușile, a vă bloca mașinile și pentru a monitoriza temperatura actuală a întregii clădiri.

5. Dispozitive alimentate LTE și LTE-A

Dispozitive alimentate LTE și LTE-A

Samsung a lansat deja dispozitive alimentate LTE-A, cum ar fi Galaxy Note 4, Tab S și Samsung Galaxy S5; tehnologia avansată LTE va fi integrată în viitoarele dispozitive mobile. IT Business Edge a declarat că acest nou LTE-A este teoretic să avanseze până la viteza de 1 Gbps. Ei bine, aceasta ar fi probabil o veste bună pentru acele țări care încă experimentează “rezistența pe termen lung” a conexiunilor lente la internet.

6. Plăți mobile și creșterea criptomonedelor

Plăți mobile și creșterea criptomonedelor

Împreună cu aplicațiile crowdsourced, plățile mobile și criptomonedele vor face probabil parte din tendințele mobile din acest an. Unitățile afiliate Bitcoin acceptă deja plata cu ajutorul smartphone-urilor, iar Apple împinge Apple Pay pe piața britanică, vom vedea mai mult din această tendință anul acesta. Acest lucru schimbă deja modul în care cumpărăm și plătim prin intermediul smartphone-urilor.

Bitcoin a fost acceptat ca metodă de plată a marilor mărci precum Microsoft; compania a lansat în secret un gateway de plată pentru Bitcoin pe Xbox și Windows. Recent, Samsung a lansat Galaxy S6 care vine cu plată mobilă NFC și loopPay.

7. Accent pe designul mobil pentru platforme web și companii

Accent pe designul mobil pentru platforme web și companii

Antreprenorii online și chiar și corporațiile mari nu pot ignora traficul în creștere provenit de pe telefoanele mobile – utilizatorii adoptă un stil de viață “mobil” și își folosesc telefoanele mobile pentru a naviga pe site-uri web și aplicații. Accentul pus pe designul mobil, inclusiv dezvoltarea aplicațiilor native (pentru companii) și designul receptiv pentru site-uri web va fi luat în serios.

8. Clash of Phablets: smartphone-uri și tablete pe vrac

Clash of Phablets: smartphone-uri și tablete pe vrac

De la smartphone-urile cu ecran de 4 inci, vom vedea mai multe phablete și smartphone-uri / tablete în diferite dimensiuni. Pe măsură ce consumatorii își schimbă preferințele către phablete, mărcile majore găsesc, de asemenea, modalități de a câștiga tracțiune de pe piața mobilă prin producerea acestor phablete, în afișaj de 5 inci sau mai mult. Marca de tehnologie chineză Xiaomi concurează, de asemenea, împotriva companiilor occidentale cu dispozitivul său Mi Note 4, LTE.

9. Rețele Wi-Fi avansate

Rețele Wi-Fi avansate

În afară de actualizarea LTE-A, cererea de rețele Wi-Fi și dezvoltarea de standarde emergente precum 802.11ac (Waves 1 și 2), 11ad, 11aq și 11ah vor spori performanța dispozitivelor mobile. Acestea vor fi disponibile pentru următoarea generație de smartphone-uri și tablete, conform IT Business Edge.

10. Aplicații IM, noile canale de socializare

Aplicații IM, noile canale de socializare

Se anticipează că WhatsApp, Viber, WeChat, KakaoTalk, Line și alte aplicații IM vor deveni noile canale de social media odată cu creșterea numărului de utilizatori ai acestora. Brian Solis, autorul “Viitorul afacerilor”, a inclus și aceste aplicații ca tehnologii perturbatoare pentru 2015-2016. De exemplu, WeChat, un echivalent WhatsApp în China, este folosit nu doar ca IM, dar funcțiile de comerț electronic sunt integrate, deoarece Tencent își eficientizează funcționalitatea pentru a se potrivi cu obiceiurile mobile ale utilizatorilor.

Unde ne îndreptăm?

Pe măsură ce avansăm către un ecosistem mobil mai deschis și mai dependent, trebuie să luăm în considerare și reversul acestor tendințe, cum ar fi amenințările la adresa securității și exploatarea datelor și confidențialitatea online prin intermediul acestor platforme. De asemenea, este responsabilitatea utilizatorilor – noi – să ne educăm cu privire la implicațiile atunci când furnizăm datele noastre acestor platforme.

Spuneți-ne ce părere aveți despre aceste tendințe și împărtășiți-vă predicțiile și așteptările pentru industria tehnologiei mobile în acest an și nu numai în comentariile de mai jos.

Credit de imagine: Activează lumea, SamsungTomorrow, Samsung Galaxy S6 Edge, Slideshare, Brian Solis

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.