11 dintre cele mai bune jocuri Linux în 2020

11 dintre cele mai bune jocuri Linux în 2020
⏱️ 11 min read

Au existat multe zorii false pentru jocurile Linux, dar în ultimii ani lucrurile s-au îmbunătățit fără întrerupere. Lansarea stratului de compatibilitate Proton a însemnat că mii de jocuri numai DirectX pot fi acum traduse în Vulkan și, prin urmare, pot funcționa pe Linux, în timp ce noi jocuri compatibile cu Linux continuă să fie lansate și ele. Dacă doriți să jucați jocuri numai pentru Windows pe Linux, consultați ghidul nostru despre cum să configurați Proton și Steam Play. Cu toate acestea, dacă doriți doar să verificați toate cele mai bune jocuri Linux din 2020 pe care le puteți juca, citiți mai jos.

1. Crusader Kings 3

Este rar că un nou joc foarte așteptat rulează pe Linux direct din cutia digitală, dar simulatorul dinastiei medievale Crusader Kings 3 face exact asta. Poate asta pentru că este un joc lipsit de complexitate grafică, pe măsură ce treci pe o hartă a lumii medievale și te uiți la regi și regine cu umor în timp ce planifici următoarea ta mișcare în ascensiunea ta la putere.

Jocul te controlează asupra unei linii genealogice nobile sau regale – aranjând căsătorii, asasinând rivali și armate în marș în timp ce încerci să extinzi influența familiei tale și să-ți menții linia genealogică. Este cel mai bun generator de poveste dinamic din jur.

2. Total War: Warhammer 2

Atunci când oamenii își visează care franciză de jocuri video se va potrivi bine cu filme, jocuri de societate sau alte IP-uri, combinația din Total War with Warhammer s-ar clasa cu siguranță pe multe liste. În urmă cu câțiva ani, acest vis s-a realizat, iar de atunci Total War: Warhammer a aratat fără opoziție.

Cele mai bune jocuri Linux Total War Warhammer 2

Total War: Warhammer 2 stive peste jocul original dacă îl dețineți, permițându-vă să combinați toate facțiunile din ambele jocuri într-o singură super-campanie. Fiecare facțiune se simte complet unică de jucat și privirea la mii de armate puternice de Skaven, Strigoi, Lizardmen, Haos și celelalte facțiuni întunecate este un spectacol de văzut.

Mai multe alte jocuri Total War, cum ar fi Trei regate și Attila, sunt disponibile și pe Linux.

3. Desperados 3

O altă versiune nouă care a susținut Linux din start, Desperados 3 este un joc de tactici în timp real, fără încetare, în veac al Commandos (sau, bineînțeles, jocurile mai vechi Desperados). Este dur, tactic și va avea degetul plutind permanent peste butonul de salvare rapidă în timp ce încercați să vă executați planurile la perfecțiune.

Cele mai bune jocuri Linux Desperados 3

Dar Desperados 3 (realizat de dezvoltatorii din spatele excelentei Shadow Tactics) modernizează și formula. Modul Showdown vă permite să întrerupeți și să încetiniți jocul pentru a alinia mișcările echipajului de vagabonzi și puteți chiar să vă jucați cu un gamepad dacă doriți să vă loviți pe canapea. Este încă un joc vechi dur la inimă, dar făcut mai plăcut pentru jucătorii moderni.

4. Dying Light: Enhanced Edition

Probabil cel mai bun joc de zombie despre care nimeni nu vorbește cu adevărat (dar milioane de oameni se joacă), Lumina moarta a existat de câțiva ani, dar este încă în vârful grămezii datorită hoardelor sale zombie frenetice și a mecanicii excelente de parkour. Ediția îmbunătățită include DLC în valoare de câțiva ani, inclusiv excelenta expansiune, The Following.

Cele mai bune jocuri Linux Dying Light

Dying Light te aruncă într-un oraș cu lume deschisă distrus de o pandemie de zombi, în timp ce încerci să ajute enclavele umanității care încă trăiesc acolo. Vă rafinați personajul cu abilități, săriți între acoperișuri și tăiați zombi cu arme artizanale.

De asemenea, devine una dintre cele mai bune experiențe de cooperare de acolo, deoarece până la trei prieteni se pot repezi în jurul orașului cu tine (complet cu noi provocări și moduri competitive, cum ar fi cursele).

5. Civilizația lui Sid Meier VI

Există unele dezbateri cu privire la jocul Civilization care este cu adevărat cel mai bun (iar intrarea anterioară, Civilization V, este disponibilă și pe Linux), dar când vine vorba de accesibilitate și de a facilita jucătorii în această epopă strategică, cea mai recentă versiune este un loc bun pentru a începe.

Cele mai bune jocuri Linux Civilization Vi

Civilizația VI are aceeași formulă bazată pe turnuri de la vârsta de piatră la vârsta spațială ca și predecesorii săi, dar adaugă idei noi, cum ar fi orașele decupate, unitățile de arme combinate și (în DLC) schimbările climatice, epocile de aur și epocile întunecate. Unii spun că îi lipsește profunzimea intrărilor anterioare, dar acum că toate pachetele majore de expansiune au ieșit, este un plus demn de legendarul serial al lui Sid Meier.

6. Pilonii Eternității II: Deadfire

Unul dintre titlurile care reprezintă cel mai bine renașterea cRPG din ultimii ani face ca RPG-ul tău tipic Bethesda să arate ca o acțiune-aventură ușoară. Ultima intrare în maiestuos Pilonii eternității Seria are o înclinație mai mare în timp ce navigați cu un echipaj în jurul unor insule pline de aventuri și pericole.

cele mai bune-jocuri-linux-2018-pilonii-eternității-2-deadfire

Adăugând luptă navală la mix, Deadfire continuă cu povestirea bogată și scrierea excelentă a predecesorului său, în timp ce se bazează pe acele grafice frumoase și fundalurile pictate manual ale jocului original. Acesta este un RPG profund și, fără îndoială, hardcore, care îi poate determina pe unii să-l sară, dar cei care îl vor lua vor fi absorbiți în lumea sa de luni de zile.

7. Ucideți Turnul

Încă în acces anticipat, dar deja unul dintre cele mai bune jocuri ale anului, Ucideți Turnul este un joc de cărți construit pe punte, care este înfrumusețat de un stil vizual vibrant și de o mecanică asemănătoare cu ticăloșii care te vor lăsa să te întorci pentru mai multe după fiecare moarte înfurioasă (dar probabil meritată).

cele mai bune-jocuri-Linux-2018-ucide-turla

Cu combinații de cărți nesfârșite și un aspect diferit de fiecare dată când jucați, Slay the Spire se simte ca realizarea tuturor celor mai bune sisteme care au zguduit scena indie în ultimii ani – jocuri de cărți și o aventură permadeath într-una. Și repetăm ​​că este încă în acces timpuriu, așa că va merge doar mai bine!

8. Celule moarte

Acesta merită subliniat ca platformă de luptă a anului. Cu structura sa rogue-lite, Celule moarte te aruncă într-o lume întunecată (totuși superb colorată) în care îți croiești și te eschivezi prin niveluri generate de procedură. Este un pic ca un Dark Souls 2D, dacă Dark Souls ar fi saturate în culori vibrante de neon.

best-linux-games-2018-dead-cells

Celulele moarte pot fi nemiloase, dar controalele sale precise și receptive vă asigură că veți avea vreodată vina pe voi pentru eșec, iar sistemul său de actualizări care continuă între rulări vă asigură că aveți întotdeauna un anumit sentiment de progres. Dead Cells este un zenit al graficii, animațiilor și mecanicii jocurilor cu pixeli, un memento în timp util despre cât de mult se poate realiza fără excesele de grafică 3D.

9. Echipa Fortress 2

Toată lumea a crezut că Valve a luat-o razna să transforme Team Fortress dintr-un shooter online realist (ish) în stilul Half-life într-un shooter online îndrăzneț și săritător în 2007. Dar a funcționat și incredibil de bine.

cele mai bune-jocuri-gratuite-linux-echipa-fortăreață-2

Pâinea și untul de Echipa Fortress 2 sunt moduri clasice bazate pe echipe, cum ar fi Capture the Flag, Control Points și excelenta sarcină utilă, unde o echipă trebuie să însoțească un cărucior la un nivel (sună fanii Overwatch familiari?). Alegeți una dintre mai multe clase distincte, specializate fie în ofensă, în apărare sau în sprijin, și vă scufundați într-una dintre numeroasele sale hărți vibrante proiectate meticulos.

Este unul dintre cei mai influenți shooteri online din toate timpurile și este complet gratuit în zilele noastre, cu excepția cazului în care îți place să te împrăștie pe piei și alte prostii.

10. Dota 2

Un alt stăpân Valve, Dota 2 este un fenomen MOBA free-to-play, care se uită la League of Legends ca fiind cel mai popular joc de acest gen. Fapt distractiv: originalul Dota este de fapt un mod pentru clasicul RTS Warcraft III.

cele mai bune jocuri-free-open-source-pentru-linux-dota-2

Deci, ce face Dota 2 special? De fapt, este un pic mai profund decât League of Legends în anumite privințe (deși sunt sigur că fanii LoL nu vor fi de acord). Puteți alege dintr-unul dintre cei peste 100 de eroi pentru a lua în luptă, luptând alături de echipa dvs. și armata dvs. de minioni pentru a împinge acele benzi și a distruge baza celeilalte echipe. Unitățile variază de la tipuri de suport pentru vindecare până la atacatori cu încărcare, cu capul în jos. Indiferent de stilul tău de joc, va exista unul care să ți se potrivească.

Dota 2 are, de asemenea, câteva caracteristici interesante, cum ar fi opțiunea de a-ți mânca proprii servitori în schimbul aurului și numeroase moduri de a-ți amenaja personajul. Fiți avertizat: Dota 2 nu este pentru cei slabi.

11. Jocuri open-source

Ca platformă open-source în sine, este corect ca Linux să găzduiască și o mulțime de jocuri open-source gratuite. Există Doamna brutală de exemplu – o versiune îmbunătățită a ZDoom, portul open-source Doom, Doom 2, Final Doom și Master Levels. Dispune de animații suplimentare, gore și arme, precum și hărți reproiectate, controale modernizate și UI.

cele mai bune jocuri-free-open-source-linux-brutal-doom

OpenRA vă permite să jucați jocuri de strategie Westwood, cum ar fi Red Alert, Tiberian Dawn și Dune 2000 online, la rezoluții înalte. Există 0 d.Hr. – proiectul aparent nesfârșit de a crea un joc de strategie Age-of-Empires, ca să nu mai vorbim de genial Mod întunecat, care este un joc în stil Thief în motorul Doom 3 cu sute de niveluri geniale create de jucători.

În afară de aceste jocuri Linux gratuite, puteți instala și DosBox pentru a juca jocuri vechi DOS pe Linux. Alternativ, puteți juca și jocuri Windows sau Android pe Linux.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x