11 sfaturi esențiale pentru utilizatorii macOS care vin pe Windows

Windows Macos Tips
⏱️ 11 min read

Dacă ai fost un utilizator de mult timp (sau chiar de-a lungul vieții) al macOS și acum te trezești în lumea minunată a Windows, lucrurile stau foarte diferit! Într-un sens larg, Windows și macOS nu sunt atât de diferite. Majoritatea lucrurilor funcționează mai mult sau mai puțin la fel și sunt intuitive. Cu toate acestea, există câteva lucruri de știut despre a fi un utilizator zilnic de Windows care poate face tranziția mult mai ușoară, așa cum vom vedea mai jos.

Semnificația tatuajului Medusa Ru
Semnificația tatuajului Medusa Ru

1. Acordați o atenție deosebită securității cibernetice

Este un mit că macOS nu are viruși sau alte programe malware. Totuși, este mult mai puțin îngrijorător decât pe Windows. Pe macOS, utilizatorii se bucură de o anumită protecție datorită cât de mică este baza de instalare a macOS. Creatorii de programe malware au mai multe șanse să vizeze cel mai mare grup de utilizatori și acesta este Windows.

Hackerii Windows Macos
Sursa imaginii: Pixabay

Windows are un pachet antivirus încorporat numit Windows Defender, care este perfect pentru majoritatea utilizatorilor. Cu toate acestea, este o idee bună să vă schimbați obiceiurile de securitate cibernetică pentru a reflecta cât mai multe programe malware Windows există.

În special, este o idee bună să scanați fiecare program pe care îl descărcați din surse necunoscute. Vă sugerăm să utilizați VirusTotal pentru aplicații și utilitare mici. Site-ul web verifică un număr masiv de motoare de detectare a virușilor.

2. Fă-ți temele înainte de a instala actualizările

Nu există niciun motiv real pentru a amâna actualizările macOS. Deoarece Apple controlează atât hardware-ul, cât și software-ul, știți că fiecare actualizare a fost testată pe un computer care este identic cu Mac-ul pe care îl utilizați.

Actualizări Windows Macosv2

Nu același lucru este valabil și pentru Windows, care este o platformă deschisă. Există un număr infinit de combinații hardware pentru computerele Windows. Deci, nu este neobișnuit ca actualizările Windows să cauzeze probleme pentru un anumit procent de oameni.

Cu excepția actualizărilor de securitate, vă recomandăm să amânați instalarea actualizărilor majore în Windows pentru o zi sau două, astfel încât orice problemă majoră să fie raportată. Odată ce știi că nu există erori îngrijorătoare în cea mai recentă actualizare Windows, poți să o instalezi. Ca întotdeauna, asigurați-vă că datele dvs. cele mai importante sunt copiate de rezervă.

3. Când aveți îndoieli, faceți clic dreapta

Din punct de vedere istoric, macOS a fost construit în jurul ideii unui mouse cu un singur buton și, deși chiar și mouse-urile și trackpad-urile Apple au funcționalitate de clic dreapta, macOS încă arată această moștenire.

Meniul Windows Macos

În macOS, trebuie să activați „clic alternativ”, care este dezactivat implicit. Meniurile contextuale sunt accesate utilizând Opțiune sau Control taste împreună cu un clic convențional.

În Windows, acele taste nu au echivalente, așa că dacă vă întrebați vreodată cum să accesați opțiuni suplimentare pentru ceva, mergeți mai departe și faceți clic dreapta pe el. Există șanse mari să apară un meniu contextual cu funcția pe care o căutați.

4. Desktopurile virtuale se întind pe toate ecranele

În macOS, fiecare afișaj are propriile desktop-uri virtuale care se pot schimba independent de alte desktop-uri. În Windows, fiecare monitor partajează același desktop. Când treceți la un alt desktop virtual, toate ecranele se schimbă la unison.

Windows Macos Virtualdesk-uri

presa Victorie + Tab pentru a afișa „Vizualizarea sarcinilor” și puteți trage aplicațiile pe diferite desktop-uri virtuale. Nu este la fel de elegant ca macOS, dar este funcțional.

Dacă aveți anumite aplicații, cum ar fi Spotify, de exemplu, pe care doriți să le vedeți pe fiecare desktop virtual, faceți clic dreapta pe aplicație în timp ce sunteți în „Vizualizare activități” și alegeți opțiunea de a afișa aplicația pe toate desktopurile.

5. Împărțirea ecranului folosește gesturi

În macOS, trebuie să faceți clic și să țineți apăsat butonul verde „Zoom” pentru a accesa aspectul ferestrei cu ecran divizat. În Windows, prindeți fereastra de bara de titlu și mutați-o pe marginea stângă sau dreaptă a desktopului. Se va alinia la poziția de 50% împărțită. De asemenea, vă voi oferi opțiunea de a alege o altă fereastră deschisă pentru a umple restul ecranului.

Windows Macos Splitscreen

În Windows 11, puteți, de asemenea, să treceți cursorul mouse-ului peste butonul Maximizați (care este ca butonul „Zoom” macOS) și să aranjați o fereastră într-o varietate de aspecte.

6. Trebuie să dezinstalați aplicațiile, nu să le ștergeți

În macOS, gestionarea aplicațiilor este foarte simplă. Când instalați o aplicație dintr-un fișier .dmg sau din App Store, aceasta merge în folderul „Aplicații” din „Finder”. Dacă doriți să ștergeți aplicația, trebuie doar să o trageți în „Coș”.

Windows Macos Uninstallv2

În Windows, nu poți să ștergi o aplicație ca aceasta! În primul rând, aplicațiile nu sunt condensate într-un singur pachet. Există un fișier executabil împreună cu numeroase fișiere de resurse de care este nevoie pentru a rula. Windows are și un „Registry” care înregistrează toate aplicațiile instalate pe sistem.

Trebuie să utilizați programul de dezinstalare livrat cu aplicația pentru a o elimina în mod curat de pe computer. Toate acestea sunt colectate în „Adăugați sau eliminați un program”, pe care le puteți căuta direct din „Meniul Start”. De asemenea, puteți accesa „Meniu Start-> Setări Cog-> Aplicații-> Aplicații și funcții.”

7. Meniurile sunt atașate la aplicații

În macOS, există o bară de meniu unificată în partea de sus a ecranului, care se modifică în funcție de fereastra de aplicație activă. În Windows, fiecare aplicație are propria bară de meniu care se mișcă odată cu fereastra aplicației.

Este nevoie de puțin pentru a te obișnui, dar într-un fel, are mai mult sens decât abordarea macOS.

8. Comenzile rapide ale tastelor Windows merită învățate

Probabil ați observat până acum tasta de la tastatură cu sigla Windows pe ea. Apăsând-o, se deschide meniul Start, unde puteți accesa tot ceea ce nu se află în „Bara de activități”.

Windows Macos Winkey
Sursa imaginii: Pixabay

Această cheie mică este mult mai utilă decât atât! Există numeroase combinații utile de taste Windows. Am acoperit deja Victorie + Tab pentru „Vizualizarea sarcinilor”, iată câteva altele excelente:

  • Victorie + E – deschide exploratorul de fișiere (care este ca Finder).
  • Victorie + D – afișează desktopul dvs.
  • Victorie + Pauză – deschide Proprietăți sistem.
  • Victorie + P – parcurge opțiunile de afișare externă.
  • Victorie + L – vă blochează computerul.
  • Victorie + G – afișează Bara de jocuri Windows.

Mai sunt multe! Odată ce le-ați memorat pe cele mai utile, veți parcurge Windows numai pe memoria musculară.

9. Bara de activități este (un fel de) docul tău

„Bara de activități” găzduiește „Zona de notificare” (unde se află ceasul și pictogramele de stare), precum și butonul „Start”. Cu toate acestea, poate acționa, de asemenea, într-un mod similar cu dock-ul macOS.

Bara de activități Windows Macos

Când o aplicație este deschisă, aceasta va apărea în „Bara de activități”. Dacă doriți să-l lansați din „Bara de activități” în viitor, faceți clic dreapta pe pictograma acesteia. Apoi selectați „Pin to Taskbar”. Chiar și atunci când aplicația este închisă, pictograma acesteia va rămâne și o puteți folosi pentru a lansa aplicația fără a deschide meniul de pornire.

10. Nu există un echivalent al mașinii timpului încorporat

Time Machine este una dintre cele mai bune caracteristici ale macOS, oferindu-vă o soluție de backup integrată granulară. În timp ce Windows are System Restore, un utilitar de backup și oferă OneDrive plătit care ar putea sincroniza backup, nu există un echivalent direct cu Time Machine.

Windows Macos Hdd
Sursa imaginii: Pixabay

Dacă te-ai bazat pe Time Machine pe Macveți dori să căutați soluții terțe pentru a obține un nivel similar de protecție a datelor și confort în Windows.

11. Notați întotdeauna codurile de eroare de pe ecranul albastru (și nu intrați în panică)

Deoarece trebuie să ruleze pe atât de multe configurații hardware diferite și utilizează drivere de la mai mulți producători de hardware, Windows tinde să se blocheze mai des decât macOS. Cel mai rău tip de accident dur este denumit în mod obișnuit BSoD (Ecranul albastru al morții), deși acesta nu este un termen oficial.

Windows Macos Bsod

BSOD-urile pot fi înfricoșătoare! Dar dacă întâlniți unul, este întotdeauna o idee bună să notați orice coduri de eroare. Puteți chiar să faceți o clipă de ecran cu smartphone-ul. De obicei, este nevoie doar de o căutare rapidă pe web (sau pe site-ul web Make Teach Easier) pentru a găsi o listă de soluții comune pentru problemă.

Bucuria ferestrelor

Deși este popular pentru fanii Windows sau macOS să pună platformele în față, iterațiile moderne ale oricărui sistem de operare au multe în comun. La urma urmei, echipele de dezvoltare din fiecare parte sunt bucuroși să copieze cele mai bune inovații una de la cealaltă.

Învățarea Windows ca utilizator de Mac se poate simți ca o curbă abruptă. Cu toate acestea, odată ce vă aflați în acea mentalitate Windows, totul se va reuni frumos.

Toate capturile de ecran de Sydney Butler.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x