11 sfaturi pentru noile funcții de captură de ecran iOS 11

11 sfaturi pentru noile funcții de captură de ecran iOS 11
⏱️ 5 min read

iOS 11 a actualizat dramatic capacitățile de captură de ecran ale sistemului de operare, cu lucruri precum adnotarea la fața locului, o interfață nouă și o foaie de partajare completă, care permite postarea rapidă a capturilor de ecran. Nu numai că capturile de ecran nu vor mai aglomera biblioteca dvs. de fotografii, dar acum puteți crea și partaja capturi de ecran mai funcționale, fără aplicații suplimentare.

Ce este atât de diferit acum?

Capturile de ecran sunt în continuare realizate în același mod: țineți apăsate butoanele Acasă și Laterale (Side și Volume Up pe iPhone X) până când ecranul clipește sau face un clic. Noile caracteristici se referă la modul în care este procesată captura de ecran.

1. Țineți apăsat Previzualizarea pentru a invoca foaia de partajare

După ce ați făcut o captură de ecran, atingeți și mențineți apăsat pe Previzualizare în partea stângă jos a ecranului. Aceasta va invoca instantaneu foaia de partajare. Din foaia de partajare puteți salva capturi de ecran sau puteți trimite capturi de ecran către alte persoane sau aplicații. De asemenea, puteți partaja modul „lent” atingând pictograma de partajare din stânga jos după deschiderea instrumentului de editare a capturilor de ecran.

2. Faceți mai multe capturi de ecran înainte de editare sau salvare

ios-11-screenshot-tools-multiple-1

Nu este imediat evident din interfață, dar chiar și după ce previzualizarea capturii de ecran a dispărut, este încă acolo. Efectuarea unei alte capturi de ecran înainte de procesarea primei va „stiva” capturile de ecran împreună, permițându-le să le exportați sau să le procesați simultan. Nu este nici o grabă să faceți capturi de ecran: pur și simplu nu le deschideți până nu sunteți gata să le procesați simultan. La fel ca și exportul unui lot de imagini, puteți aplica toate procesările obișnuite fiecărei capturi de ecran în mod individual. Apoi le puteți partaja împreună sau individual.

3. Exportați rapid capturile de ecran

Utilizând trucul „salvare rapidă” pe mai multe capturi de ecran, puteți exporta capturi de ecran rapid. Faceți mai multe capturi de ecran, apoi țineți apăsat pe imaginea stivuită din stânga jos. Aceasta va deschide foaia de partajare cu toate fișierele selectate simultan. Dacă doriți să partajați mai multe fișiere mai selectiv, deschideți unul, apoi faceți clic pe butonul Partajare din stânga jos.

4. Ștergeți capturile de ecran când ați terminat

ios-11-screenshot-tool-quick-delete-1

Când ați terminat de partajat o captură de ecran, o puteți șterge imediat. Nu vă va mai aglomera fotografiile! Apăsați pe imagine pentru ao deschide, apoi apăsați butonul „Terminat” din partea stângă sus și selectați „Ștergeți captura de ecran” din meniu.

5. Adnotați eficient

ios-11-screenshot-tool-tool-annotation-tools-1

Instrumentele de adnotare din setul de capturi de ecran iOS 11 sunt demult. Din fericire, avem acum o selecție destul de disponibilă pentru noi. Instrumentele pentru pensule din partea de jos a ecranului oferă multe modalități diferite de a desena pe imagini. Atingeți butonul „+” din dreapta pentru a accesa instrumentele de text.

6. Mutați adnotările după ce le faceți

ios-11-screenshot-tool-move-annotation-1

După ce ați făcut o adnotare, aceasta poate fi mutată cu ușurință. Utilizați instrumentul Lasso pentru a selecta adnotarea, apoi trageți-o pentru a o repoziționa.

7. Anulați marcajul

ios-11-screenshot-tool-undo-3

Deoarece adnotările dvs. există pe straturi, sunt ușor de anulat atunci când faceți o greșeală. Atingeți butonul de anulare din partea dreaptă sus a ecranului pentru a anula cea mai recentă marcare. De asemenea, puteți apăsa și menține apăsată pictograma pentru a afișa mai mult de un pas de anulare. Butonul de refacere adiacent funcționează în același mod.

8. Semnați documente din capturi de ecran

ios-11-screenshot-tools-signature-2

Semnăturile salvate sunt disponibile și în aplicația Previzualizare. Atingeți pictograma „+” și selectați „Semnătură” din meniu. Dacă nu aveți nicio semnătură în dosar, vi se va solicita să creați una. Apoi, puteți plasa-o chiar deasupra unei imagini.

9. Măriți și măriți

ios-11-screenshot-tool-lupa-1

Măriți ceva pentru spectatorul dvs. Atingeți pictograma „+”, apoi selectați „Lupă” din listă. Trageți cercul mărit în jurul capturii de ecran pentru ao plasa acolo unde este necesar. Utilizați punctul albastru pentru a schimba dimensiunea cercului și punctul verde pentru a-i modifica puterea de mărire. Dacă salvați imaginea cu lupa pornită, aceasta va fi aplicată și în imaginea salvată.

10. Adăugați forme

ios11-screenshot-tool-formes-3

Atingeți butonul „+” pentru a găsi o serie de forme personalizate. Veți găsi săgeți, linii, casete și bule de vorbire, toate acestea putând fi editate pentru a se potrivi nevoilor dvs. Acestea sunt mult mai curate decât desenele și pot fi ușor schimbate sau repoziționate pentru a porni.

11. Glisați și fixați pe alte capturi de ecran

Adnotările pot fi duplicate cu ușurință în capturi de ecran. Faceți adnotarea pe o captură de ecran, apoi glisați-o și plasați-o pe o imagine vecină. Va trebui să faceți mai multe capturi de ecran simultan pentru a face acest lucru să funcționeze și nu zboară cu fiecare adnotare. Textul nu pare să coopereze, dar desenele se vor copia cu ușurință pe capturi de ecran. Doar trageți la marginea capturii de ecran curente pentru a fixa adnotarea peste imaginea vecină.

Concluzie

Noul instrument de captură de ecran iOS 11 este cu mult mai puternic decât versiunea veche. A trecut mult timp, sigur, dar ne bucurăm că o avem în cele din urmă.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...