11 Soluții pentru eroarea „Wi-Fi nu are o configurare IP validă”

2,4 GHz ou 5 GHz ?  Comment obtenir les meilleures performances Wi-Fi
⏱️ 8 min read

Eroarea „Wi-Fi nu are o configurație IP validă” se întâmplă în mare parte din cauza problemelor driverului, nealiniere a routerelor și a adreselor IP ale computerului sau a problemelor DNS. Această eroare este incomodă, deoarece vă împiedică să vă conectați la rețeaua wireless. Din fericire, este destul de ușor să remediați problema conexiunii Wi-Fi fără să vă formatați computerul. Să aruncăm o privire asupra potențialelor soluții.

1. Reporniți computerul și routerul

Începeți călătoria de depanare repornind computerul și routerul. Pentru a reporni routerul, deconectați-l timp de 30 de secunde, apoi conectați-l din nou. Uneori, o astfel de soluție simplă poate rezolva eroarea.

2. Rulați Depanatorul Windows

Apoi, încercați să rulați instrumentul de depanare Windows pentru a detecta și remedia problema.

1. Folosiți Victorie + X comandă rapidă de la tastatură pentru a deschide „Setări” pe computerul Windows.

2. Accesați „Rețea și Internet”.

3. Alegeți „Stare” din bara laterală din stânga și faceți clic pe „Depanare rețea” în panoul din dreapta.

4. Așteptați ca instrumentul de depanare să identifice problema și să ofere o soluție.

3. Dezactivați temporar antivirusul

Mulți oameni din Windows 10 recomandă dezactivarea serviciilor antivirus, deoarece poate determina Windows să atribuie un IP valid. Indiferent dacă utilizați Windows Defender sau un program antivirus terță parte, luați în considerare oprirea acestuia urmată de repornirea computerului pentru a rezolva problema.

4. Resetați TCP / IP Stack

Una dintre cele mai recomandate soluții pentru eroarea „Wi-Fi nu are o configurație IP validă” este resetarea stivei TCP / IP de pe computer. Iată pașii pentru resetare:

1. Apăsați Victorie + X și tastați „CMD” sau „Prompt de comandă” în bara de căutare.

2. Faceți clic pe „Run as administrator” în Command Prompt pentru a-l deschide.

Prompt de comandă Wi Fi Open

3. În fereastra Command Prompt, tastați

și apăsați Enter. Așteptați executarea comenzii.

Comandă Wi Fi Run

4. Apoi, executați comanda:

5. Închideți fereastra de comandă și reporniți computerul.

5. Reînnoiți leasingul IP și spălați memoria cache DNS

Dacă comenzile de mai sus nu funcționează pentru a vă oferi un IP valid, încercați să spălați memoria cache DNS cu comenzile listate aici.

1. Deschideți linia de comandă.

2. Tastați următoarele comenzi, rând pe rând:

Configurare Wi Fi Command Ip

3. Reporniți computerul după închiderea liniei de comandă

6. Verificați Setările adresei IP

Ați schimbat recent adresa IP a computerului sau setările DNS? Dacă da, ar trebui să treceți de la setările manuale la cele automate sau invers pentru a rezolva problema.

1. Deschideți Setări și accesați „Rețea și Internet”.

2. Faceți clic pe „Schimbați opțiunile adaptorului” din secțiunea „Setări avansate de rețea”. Va apărea ecranul Conexiuni de rețea. De asemenea, puteți accesa acest ecran tastând „ncpa.cpl” în căutarea Windows.

Proprietăți adaptor Wi Fi Change

3. Faceți clic dreapta pe adaptorul Wi-Fi și selectați „Proprietăți”.

Proprietăți adaptor Wi Fi

4. Din fereastra pop-up care se deschide, faceți clic pe „Internet Protocol Versiunea 4 (TCP / IPv4)” și apăsați butonul „Proprietăți”.

Proprietăți Wi Fi Ipv4

5. Faceți clic pe butoanele de lângă „Obțineți automat o adresă IP” și „Obțineți adresa serverului DNS automat” pentru a activa setările automate.

Dacă acestea sunt deja selectate, activați butoanele radio de lângă „Utilizați următoarea adresă IP” și „Utilizați următoarele adrese de server DNS”. Introduceți adresele așa cum se arată în captura de ecran de mai jos. Pentru serverul DNS, am folosit Google DNS, dar sunteți liber să folosiți altceva.

Notă: poate fi necesar să controlați adresa IP, masca de subrețea și valorile implicite ale gateway-ului cu routerul.

Proprietăți Wi Fi Ipv4 Adaugă Dns

6. Faceți clic pe „OK” pentru a salva modificările.

Dacă această soluție nu rezolvă problema, reveniți la setările originale.

7. Dezactivați adaptorul de rețea fără fir

De multe ori, dezactivarea și activarea adaptorului de rețea fără fir ar putea să înceapă procesul de configurare IP și să vă atribuie un IP valid. Urmați acești pași:

1. Deschideți Setări și accesați „Rețea și Internet”.

2. Faceți clic dreapta pe adaptorul Wi-Fi și selectați „Dezactivare”.

Adaptor Wi Fi Dezactivat

3. Așteptați 10-15 secunde. Faceți din nou clic dreapta pe același adaptor și alegeți „Activare” din meniu.

8. Actualizați adaptorul de rețea fără fir

Încercați să actualizați adaptorul de rețea fără fir, așa cum este descris mai jos.

1. Deschideți „Device Manager” utilizând căutarea Windows.

2. Extindeți secțiunea adaptoare de rețea. Faceți clic dreapta pe adaptorul dvs. wireless și selectați „Actualizați driverul”. Urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a finaliza procesul.

Actualizare adaptor Wi Fi

9. Reinstalați adaptorul de rețea fără fir

Problema de configurare IP Wi-Fi poate fi, de asemenea, rezolvată prin dezinstalarea și reinstalarea adaptorului de rețea fără fir. Pentru a realiza acest lucru, urmați pașii următori.

1. Deschideți „Device Manager” pe computer.

2. Faceți clic dreapta pe adaptorul dvs. wireless prezent în secțiunea „Adaptoare de rețea”. Selectați „Dezinstalare dispozitiv” din meniu.

Dezinstalare adaptor Wi Fi

3. Odată dezinstalat, reporniți computerul. Aceasta va reinstala automat adaptorul de rețea fără fir. Dacă adaptorul de rețea nu este instalat din anumite motive, faceți clic pe elementul de meniu „Acțiune” urmat de „Scanare modificări hardware” în Device Manager.

10. Resetați setările de rețea

Dacă nimic nu pare să remedieze eroarea „Wi-Fi nu are o configurare IP validă”, ar trebui să resetați setările de rețea ale computerului. Aveți grijă, deoarece toate setările legate de rețea vor reveni la configurațiile lor originale și va trebui să configurați din nou rețelele.

1. Deschideți Setări și accesați „Conexiuni de rețea”.

2. Din bara laterală din stânga, selectați fila „Stare”. Derulați în jos și faceți clic pe opțiunea „Reinițializare rețea”.

3. Reporniți computerul. Sperăm că Wi-Fi va începe să funcționeze.

Resetare rețea Wi Fi

11. Schimbați proprietățile routerului

În afară de modificarea diferitelor setări de rețea de pe computer, ar trebui să încercați și proprietățile routerului. Schimbarea SSID-ului și parolei routerului ar fi primul pas, urmat de schimbarea securității routerului Wi-Fi din WAP2 / WAP3 în WAP / WAP2. Poate declanșa Windows să configureze acest lucru ca o rețea nouă, ocolind eroarea.

În cele din urmă, resetați routerul. Dar mai întâi, asigurați-vă că știți cum să reconfigurați routerul. Citiți postarea noastră despre cum să depanați un router pentru mai mult ajutor.

Preia controlul rețelei

După ce Internetul funcționează din nou pe computerul dvs., aflați cum să măriți viteza rețelei și să monitorizați utilizarea internetului. De asemenea, puteți instala aplicații de analizor Wi-Fi pentru Windows.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x