12 dintre cele mai bune site-uri pentru a căuta imagini Creative Commons

12 dintre cele mai bune site-uri pentru a căuta imagini Creative Commons
⏱️ 11 min read

Când aveți nevoie de câteva imagini fără redevențe, poate fi greu să găsiți un site web care să vă permită să folosiți imaginile lor gratuit. Din fericire, există câteva site-uri web care vă permit să utilizați imaginile lor fără a plăti, fie cu credit, fie fără.

Să explorăm cele mai bune site-uri web pentru a găsi imagini creative creative.

1. Pexels

Dacă sunteți în căutarea unei fotografii din viața reală, dați Pexels o incercare. Pexels este o bază de date imensă de fotografii și videoclipuri pe care le puteți folosi în mod liber în proiectele dvs.

Deoarece Pexels este în mare parte fotografie pură, nu veți găsi multe imagini pentru subiecte de nișă. De exemplu, există doar câteva rezultate pentru „hacker”, deoarece nu este un lucru pe care un fotograf ar încerca să-l facă. Cu toate acestea, dacă doriți o imagine a pescărușului, veți fi răsfățați pentru alegerile din gama de fotografii disponibile.

Pexels are și un filtru de culoare special atunci când căutați. Când alegeți o culoare sau introduceți valoarea HEX în fereastra de căutare, aceasta va trece prin biblioteca sa și va alege imagini în care culoarea respectivă este dominantă. De exemplu, alegerea unui albastru deschis tinde să vă ofere imagini pe un cer însorit, în timp ce portocalele vă oferă fotografii făcute în timpul apusului.

2. Pixabay

Dacă nu aveți mult noroc cu Pexels sau căutați ceva care nu poate fi fotografiat cu adevărat, încercați Pixabay. De asemenea, are fotografii în biblioteca sa, dar permite, de asemenea, oamenilor să încarce grafice vectoriale și imagini editate. Aceasta înseamnă că puteți găsi subiecte mai abstracte și de nișă pe Pixabay.

Imagine stoc Site-uri Pixabay

Când căutați un subiect, puteți alege între grafică vectorială și fotografie. În timp ce fotografiile oferă o senzație mai realistă articolelor dvs., grafica vectorială este puțin mai animată și mai casual. Ca atare, puteți modifica parametrii de căutare în funcție de dacă doriți să alegeți un aspect profesional sau relaxat pentru proiectul dvs.

3. Flickr

Dacă nu puteți găsi ceea ce doriți din cele două opțiuni de mai sus, puteți încerca Flickr in schimb. Flickr are o selecție vastă de imagini trimise de utilizator, dar există o ușoară captură. Spre deosebire de Pexels și Pixabay, nu fiecare imagine de pe Flickr este gratuită pentru a o lua și a o folosi. Ca atare, trebuie să practicați diligența necesară pentru a vă asigura că nu încălcați nicio lege a dreptului de autor.

Imagine de stoc Site-uri Flickr

Pentru a găsi imagini creative pentru bunuri comune, mai întâi căutați ceea ce doriți să găsiți. Apoi, în partea de sus a paginii din stânga, faceți clic pe „Orice licență” și selectați licența dorită.

Site-uri cu imagini stoc selectate

Odată ce ați găsit o imagine care vă place, derulați sub ea și priviți detaliile licenței. Faceți clic pe el pentru a vedea ce puteți face cu imaginea și dacă trebuie sau nu să acreditați încărcătorul.

Licență site-uri de imagine

În timp ce căutările Flickr necesită câțiva pași suplimentari decât Pixabay sau Pexels, volumul ridicat de suport media disponibil pentru dvs. îl merită efortul. Atâta timp cât alegeți imaginile cu licențele potrivite și acordați credit acolo unde se datorează creditul, puteți folosi Flickr la un nivel bun.

4. Căutare CC

Căutare CC nu este, în sine, un colecționar de imagini stoc. Cu toate acestea, colectează site-uri web care găzduiesc imagini creative creative și le compilează într-o singură căutare. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți ceea ce doriți să căutați, iar CC Search va face restul.

Site-uri cu imagini stoc Ccsearch

Când găsiți imaginea potrivită pentru dvs., puteți să faceți clic pe ea și să vedeți toate detaliile licenței. Dacă sunteți de acord cu termenii, puteți face clic pe un buton pentru a accesa site-ul web care îl găzduiește pentru a-l descărca.

5. Clker

freeimages-clker

Clker este o resursă pentru miniaturi din domeniul public cu imagini vectoriale și bitmap disponibile pentru descărcare. Este deosebit de bun pentru icoane și simboluri. Una dintre caracteristicile deosebite ale lui Clker este că vă permite să editați orice imagine SVG într-un program de desen bazat pe browser. Puteți utiliza editorul vizual sau puteți modifica codul sursă SVG brut, care este o modalitate ușoară de a schimba culorile elementelor, deoarece nu există un instrument de „galeață de vopsea”.

freeimages-clker-edit

6. Wikimedia Commons

freeimages-wikimedia

Wikimedia Commons are peste 15 milioane de imagini, sunet și alte fișiere media gratuite. Puteți naviga după categorii bazate pe subiecte – cum ar fi animale, steaguri, matematică și medicină – sau după locație, tip (imagini, sunete sau videoclipuri), autor, licență sau sursă. Toate imaginile sunt licențiate fie cu una dintre mai multe licențe Creative Commons, cu GNU Free Documentation License (GFDL), fie cu o licență de domeniu public.

7. morgueFile

MorgueFile este o colecție de fotografii gratuite, de înaltă rezoluție, pe care le puteți utiliza în scopuri personale sau comerciale. Înainte ca utilizatorii să încarce imagini în morgueFile, trebuie să fie de acord cu termenii: „Vă încărcați propriile imagini, nu o fotografie a unei fotografii sau a lucrării altcuiva.”Acest lucru împiedică site-ul să ajungă ca Imgur, un popular site de partajare a imaginilor care găzduiește în mare parte lucrări neoriginale.

freeimages-morguefile

Toate imaginile de pe morgueFile sunt lansate sub licența morgueFile, care specifică faptul că utilizatorii sunt liberi să remixeze lucrarea, să o folosească în scopuri comerciale și să o folosească fără atribuire.

8. Unsplash

Unsplash se pretinde ca „Sursa internetului de imagini utilizabile în mod liber ” și are peste un milion de imagini de înaltă rezoluție pe care le puteți descărca și utiliza gratuit.

Cel mai bun site Creative Commons Unsplash 1

Toate imaginile sunt încărcate de fotografii din comunitatea lor. Deși nu a precizat în mod explicit că fotografiile vin cu licență creative commons, se afirmă că:

  • Toate fotografiile pot fi descărcate și utilizate gratuit
  • Scopuri comerciale și necomerciale

Nu este necesară nicio atribuire înapoi fotografilor, dar este apreciat dacă faceți acest lucru.

9. Picjumbo

A început Viktor Hanacek Picjumbo când alte site-uri de fotografii de stoc nu și-ar publica imaginile. De atunci imaginile sale au fost descărcate de milioane de ori de către utilizatori din întreaga lume. Aproape fiecare imagine de pe Picjumbo a fost făcută de Viktor însuși, ceea ce înseamnă că nu veți întâmpina surprize legate de drepturile de autor.

stock-imagini-picjumbo

Picjumbo are, de asemenea, un abonament premium care vă oferă acces la fotografii exclusive. Indiferent dacă rămâneți cu versiunea gratuită sau mergeți premium, toate fotografiile sunt liber de folosit după cum considerați potrivit.

10. Gratisografie

imagini-stoc-gratisografie

Dacă sunteți pe piață pentru fotografii originale, ciudate, nu căutați mai departe. Gratisografie oferă imagini de înaltă rezoluție gratuite pe care le puteți utiliza pentru proiecte personale sau comerciale. Toate imaginile au fost fotografiate de Ryan McGuire și nu conțin restricții privind drepturile de autor. Site-ul are o funcție de căutare la îndemână și toate imaginile sunt grupate în categorii precum urban sau capricios, pentru a vă ajuta să restrângeți căutarea.

11. Burst

imagini-stoc-explozie

Dacă sunteți blogger, influențator pe rețelele sociale sau în marketing, veți dori să verificați Izbucni. Organizat de Shopify, Burst este un site de imagini de stoc orientat spre afaceri. De fapt, Burst te încurajează să le folosești imaginile în scopuri comerciale. Prin urmare, fotografiile de înaltă rezoluție ale Burst pot fi utilizate în campanii publicitare sau pentru a crea site-uri web. Toate fotografiile de pe Burst se află sub licența Creative Commons Zero, ceea ce înseamnă că puteți face orice doriți cu ele. Conform licenței CC0 nici măcar nu trebuie să-l acreditați pe fotograf, dar este o karma bună dacă o faceți.

12. Stoc vechi nou

Acest site este diferit de restul, deoarece este unul de nișă. Stoc vechi nou este specializat în fotografii vintage gratuite. Dacă vă interesează lucrurile vechi, puteți găsi pietre adevărate aici. Nu are o funcționalitate de căutare, iar fotografiile sunt găzduite pe alte site-uri, dar totuși este o colecție frumoasă de fotografii unice de epocă de pe întregul web.

fotografii-gratuite-09-noi-vechi-stoc

Devenind creativ cu site-urile Creative Commons

Fără niciun ajutor, găsirea imaginilor pe care le puteți folosi pentru proiectele dvs. poate fi dificilă. Din fericire, există modalități prin care puteți naviga rapid printre imaginile creative commons pentru a găsi imaginea perfectă. De asemenea, puteți găsi videoclipuri creative commons și muzică fără redevențe.

Care este site-ul dvs. preferat de imagini stoc? Spuneți-ne mai jos.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x