12 steaguri utile Android Chrome pe care ar trebui să le activați

12 steaguri utile Android Chrome pe care ar trebui să le activați
⏱️ 5 min read

Chrome este browserul implicit în Android. Deși este destul de bun din cutie, există destul de multe funcții utile ascunse și dezactivate. Folosind Steaguri Chrome, puteți activa cu ușurință aceste funcții și vă puteți îmbunătăți experiența de navigare. Această listă prezintă unele dintre cele mai bune steaguri Chrome și vă arată cum să le activați.

Cum se activează steagurile Chrome

Înainte de a cunoaște steagurile Chrome utile, ar trebui să știți cum să activați steagurile care vă interesează. Activarea steagurilor în browserul Chrome este destul de ușoară. Doar copiați adresa URL a steagului Chrome pe care doriți să o activați, lipiți-o în bara de adrese și atingeți butonul Go. Sub steag, selectați „Activați” din meniul derulant și relansați browserul.

Notă: în funcție de versiunea de Android și Chrome pe care o utilizați, este posibil ca unele steaguri să nu fie disponibile pentru dispozitivul dvs.

1. Controale media moderne

Adresa URL a semnalizării: chrome: // flags / # enable-modern-media-controls

Playerul video încorporat din browserul Chrome este destul de simplu. De fapt, playerul implicit nici măcar nu are controale gestuale. Cu acest semnal puteți activa controalele gesturilor native, cum ar fi atingerea dublă pentru pauză și redare, avansare rapidă și înapoi etc.

2. Meniu contextual nou

Semnalizați adresa URL: chrome: // flags / # enable-custom-context-menu

Android Chrome Flag Dynamic Context Menu

Spre deosebire de meniul contextual cu apăsare lungă, acest nou steag arată un meniu contextual dinamic cu opțiuni adecvate în funcție de elementul de apăsare lungă.

3. Descărcare paralelă

Semnalizați adresa URL: chrome: // flags / # enable-parallel-downloading

Android Chrome Flag Descărcare paralelă

Dacă descărcați în mod regulat fișiere mari folosind Chrome, acest nou flag Chrome vă poate ajuta să măriți viteza de descărcare. Cu descărcarea în paralel, Chrome încearcă să inițieze mai multe conexiuni, astfel încât să poată descărca fișierul în mai multe părți în același timp și să li se alăture la final.

4. Sneak Peek

Semnalizați adresa URL: chrome: // flags / # enable-efemer-tab

Android Chrome Flag Sneak Peek

Dacă v-ați întrebat vreodată ce se află în spatele unui link, atunci puteți folosi noua caracteristică Sneak Peek. Folosind această caracteristică, puteți arunca o privire rapidă la link înainte de a-l deschide complet.

5. Mod cititor

Semnalizați adresa URL: chrome: // flags / # reader-mode-euristică

Modul de citire a steagului Chrome Android

Dacă citiți un articol lung sau dacă există o mulțime de distrageri pe pagină, puteți utiliza noul indicator al modului cititor pentru a simplifica vizualizarea. Pentru a activa modul cititor, selectați „Întotdeauna” sau „Toate articolele” din meniul derulant și relansați browserul. De acum înainte veți vedea o nouă opțiune intitulată „Vizualizare simplificată” în partea de jos. Atingeți-l și pagina se va reîncărca în modul cititor.

6. Căutare în caseta polivalentă

Semnalizați adresa URL: chrome: // flags / # enable-search-ready-omnibox

Când atingeți bara de căutare Chrome, dacă există deja o adresă URL, browserul Chrome evidențiază doar adresa URL. Trebuie să atingeți manual pictograma mică X pentru a șterge caseta polivalentă. Acest steag permite Chrome să o facă pentru dvs. Aceasta elimină necesitatea de a șterge manual caseta polivalentă de fiecare dată.

7. Chrome Duet

Semnalizați adresa URL: chrome: // flags / # enable-chrome-duet

Android Chrome Flag Chrome Duet

În prezent, smartphone-urile sunt masive. Dacă nu aveți degete lungi, este aproape imposibil să accesați toate cele patru colțuri ale ecranului cu o singură mână. Când activați acest semnal, Chrome va muta toate comenzile necesare, cum ar fi butonul de căutare, butonul de opțiuni, comutatorul de file etc., în partea de jos a ecranului pentru o utilizare mai bună cu o singură mână.

8. Mod întunecat

Semnalizați adresa URL: chrome: // flags / # enable-android-night-mode

Chrome are un mod întunecat încorporat și poate fi ușor activat prin activarea acestui semnal. Rețineți că nu este încă complet finalizat, ceea ce înseamnă pur și simplu că puteți vedea unele neconcordanțe ici și colo, dar este destul de bine.

9. Dezactivați filele

Semnalizați adresa URL: chrome: // flags / # sound-content-setting

Poate fi destul de enervant atunci când site-urile web încep automat să redea videoclipuri cu sunet. În general, trebuie să utilizați butonul de volum pentru a reduce nivelul volumului. Cu toate acestea, activând acest semnalizator, Chrome vă oferă o opțiune simplă pentru a dezactiva rapid fila site-ului.

10. Blocați redirecționările

Semnalizați adresa URL: chrome: // flags / # enable-framebusting-needs-sameorigin-or-usergesture

Unul dintre cele mai enervante lucruri despre paginile web mobile este că acestea încearcă adesea să vă redirecționeze fără niciun motiv sau avertisment. Dacă nu vă place acest comportament, activați acest semnal.

11. Enumerați filele deschise

Semnalizați adresa URL: chrome: // flags / # enable-accessibility-tab-switcher

File Chrome Android Compact Flag

În general, când atingeți pictograma comutatorului de file, Chrome afișează toate filele din aspectul cardului. Acest lucru este destul de bun dacă aveți doar câteva file. Cu toate acestea, dacă deschideți mai multe file, aspectul implicit de comutare a filei nu este atât de intuitiv. Activând acest semnal, puteți forța Chrome să afișeze mai degrabă o listă simplă de file decât cardurile.

12. Derulați Ancorarea

Semnalizați adresa URL: chrome: // flags / # enable-scroll-anchor-serialization

Adesea, Chrome are obiceiul să sară pe pagină. Acest lucru este valabil mai ales atunci când derulați pagini lungi cu mult text. După ce activați acest semnal, problema de sărituri de pagină va fi rezolvată.

Dacă credeți că am ratat oricare dintre steagurile dvs. preferate Android Chrome, atunci comentați mai jos și împărtășiți-le.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x