13 moduri de a remedia un ceas Samsung Galaxy care nu se conectează la un telefon

13 moduri de a remedia un ceas Samsung Galaxy care nu se conectează la un telefon
⏱️ 8 min read

De obicei, Samsung Galaxy Watch ar trebui să se conecteze la telefonul dvs. Android sau iPhone fără nicio problemă. Dar dacă este blocat pe ecranul de asociere sau nu se poate conecta cu telefonul dvs., aici vă prezentăm diferite moduri de a remedia un Samsung Galaxy Watch care nu se conectează la un telefon Android sau la o problemă iPhone.

1. Conectați corect Galaxy Watch la Android sau iPhone

Prima soluție este să urmați dreapta pași pentru conectarea ceasului și a telefonului mobil. Dacă aveți un ceas complet nou, deschideți aplicația Galaxy (Android, iOS) pe telefonul tau.

Veți vedea un ecran care vă solicită să selectați modelul de ceas, cu instrucțiunile de pe ecran care urmează. Dispozitivul dvs. mobil vă poate cere să activați Bluetooth pe telefon. După ce permiteți acest lucru, așteptați ca ceasul să se conecteze cu telefonul dvs. mobil.

Cu toate acestea, dacă ați configurat deja ceasul, dar acesta nu se conectează sau sunteți blocat pe ecranul de asociere, următoarele metode vă vor ajuta.

2. Reporniți telefonul și urmăriți

Începeți prin a reporni telefonul mobil și Galaxy Watch. Pentru a reporni ceasul, țineți apăsat butonul Acasă / Pornire / Aplicații de pe ceas. Apăsați pe Oprire dintr-o listă de opțiuni. Odată ce ceasul se oprește, țineți apăsat același buton până când vedeți sigla pe ecran pentru a-l reporni.

3. Activați Bluetooth

Asigurați-vă că Bluetooth este activat atât pe telefon, cât și pe ceas. Dacă este oprit chiar și pe un singur dispozitiv, vă veți confrunta cu probleme de conectivitate. Pentru a activa Bluetooth:

  • Pe Android, accesați „Setări -> Conexiuni -> Bluetooth” și activați comutatorul. O puteți activa și din setările rapide.
  • Pe iPhone, accesați „Setări -> Bluetooth” și activați comutatorul. Poate fi activat și în Centrul de control.
  • Pe ceas, accesați „Setări -> Conexiuni -> Bluetooth”. Asigurați-vă că comutatorul Bluetooth este activat.

Odată ce Bluetooth este activat pe ambele dispozitive, păstrați telefonul și urmăriți în raza de conectare Bluetooth (32 de picioare).

4. Verificați nivelul bateriei

Dacă vă confruntați cu probleme de sincronizare între telefon și ceas, s-ar putea datora unei baterii descărcate fie pe telefon, fie pe ceas. Samsung recomandă să aveți o durată de viață a bateriei de peste 25% la telefon și ceas. În mod similar, verificați dacă modul de economisire a bateriei este scăzut sau este dezactivat pe telefon sau ceas.

5. Actualizați aplicația Galaxy Wearable

Adesea problema se referă la versiunea veche a aplicației Galaxy Wearable. Pentru a-l actualiza, deschideți magazinul Google Play (Android) sau App Store (iPhone). Căutați aplicația Galaxy Wearable. Apăsați butonul Actualizare dacă este disponibil. Reporniți telefonul și încercați să conectați telefonul și să urmăriți.

6. Actualizați telefonul și urmăriți

Similar aplicației, software-ul telefonului și ceasului trebuie să fie actualizat la cea mai recentă versiune pentru o funcționare corectă. Iată cum se instalează actualizările sistemului de operare:

  • Pe Android, accesați „Setări -> Actualizare software -> Descărcați” și instalați. Alternativ, accesați „Setări -> Despre -> Actualizare software”.
  • Pe iPhone, accesați „Setări -> General -> Actualizare software”.
  • Pentru Galaxy Watch, deschideți aplicația Galaxy Wearable pe telefonul conectat. Derulați în jos în aplicație și atingeți „Urmăriți actualizarea software-ului -> Descărcați” și instalați.

7. Verificați limba sistemului de telefon

Unii utilizatori Galaxy Watch sugerează păstrarea limbii engleze ca limbă implicită a telefonului la prima asociere i cu ceasul. Pentru a schimba limba telefonului pe Android, accesați „Setări -> Management general (sistem) -> Limbă” și alegeți limba engleză. Pe iPhone, accesați „Setări -> General -> Limbă și regiune -> limba iPhone” și selectați engleză.

8. Ștergeți memoria cache pentru aplicația Galaxy Wearable (numai pentru Android)

Pe telefoanele Android, puteți încerca să ștergeți memoria cache a dispozitivului portabil Galaxy pentru a remedia ceasul care nu se conectează la o problemă de telefon. Pentru aceasta, accesați „Setări -> Aplicații -> Aplicație Galaxy Wearable -> Stocare”. Apăsați butonul „Ștergeți memoria cache” și reporniți telefonul.

Samsung Galaxy Watch Clear Cache Wearable App

9. Deconectați telefonul și urmăriți-l

Reîmprospătarea conexiunii dintre telefonul dvs. și ceasul Galaxy vă va ajuta, de asemenea, să remediați problema neconectării. Pentru a face acest lucru, va trebui să le deconectați unul de celălalt și să vă conectați din nou.

Pentru aceasta, deschideți aplicația Galaxy Wearable și atingeți pictograma cu trei bare din partea de sus. Selectați Deconectați. Dacă arată Connect, atunci ceasul este deja deconectat. Apăsați pe Conectare pentru a face conexiunea.

Samsung Galaxy Watch Deconectați-vă de la telefon

Dacă ați deconectat ceasul de la telefon, reporniți ambele. Deschideți din nou aplicația Galaxy Wearable și apăsați butonul Conectare de pe ecranul de pornire.

10. Conectați-vă la un telefon nou

Dacă Galaxy Watch a fost conectat anterior la un alt telefon, metoda normală de conectare la noul telefon nu va funcționa. Va trebui să utilizați funcția „Conectare la un telefon nou” de pe ceas.

Pentru aceasta, accesați Setări de pe Galaxy Watch. Derulați până la capăt și apăsați pe Conectare la telefon nou. Asta îți va reseta ceasul. Apoi urmați metoda 1 de mai sus pentru a conecta telefonul și a urmări.

Samsung Galaxy Watch Connect to New Phone

11. Re-împerecheați ceasul

Uneori, despărțirea ceasului de Bluetooth ajută. Pentru a face acest lucru pe Android, accesați „Setări -> Conexiuni -> Bluetooth”. Apăsați pe pictograma Setări de lângă Galaxy Watch și apăsați butonul Anulare, apoi asociați-le din nou folosind aplicația Wearable.

Samsung Galaxy Watch Unpair

Pe iPhone, accesați „Setări -> Bluetooth”. Atingeți pictograma (i) de lângă Galaxy Watch și apăsați pe opțiunea Uitați de acest dispozitiv, apoi reparați din nou cele două dispozitive.

12. Reinstalați aplicația și pluginurile

De asemenea, ar trebui să încercați să reinstalați aplicația Galaxy Wearable și pluginurile pe care le-ați descărcat. Înainte de a face acest lucru, asigurați-vă că le dezinstalați.

13. Resetați ceasul

În cele din urmă, dacă nu funcționează nimic, ar trebui să resetați ceasul. Pentru aceasta, deschideți Setări pe Galaxy Watch și accesați „General -> Resetare”. După resetare, conectați telefonul și urmăriți așa cum se arată în metoda 1.

întrebări frecvente

1. Puteți împerechea un ceas Galaxy cu două telefoane?

Puteți conecta un singur Galaxy Watch la un singur telefon mobil la un moment dat. Va trebui să îl deconectați de la un telefon pentru a vă conecta la al doilea. Cu toate acestea, puteți utiliza mai multe ceasuri cu același telefon.

2. Puteți folosi un ceas Galaxy fără telefon?

Da, puteți utiliza un Galaxy Watch fără a-l asocia cu un dispozitiv mobil. Veți obține opțiunea pentru același lucru pe ecranul de configurare inițială.

3. Se poate conecta un Galaxy Watch la Wi-Fi fără telefon?

Da, a ta Galaxy Watch poate face conexiuni la distanță la Wi-Fi. Acest lucru vă va fi util când primiți notificări pe ceas atunci când nu este conectat la telefon prin Bluetooth.

Sperăm că una dintre soluțiile de mai sus v-a ajutat să remediați Galaxy Watch care nu se conectează la problema telefonului. Dacă problema persistă și vă gândiți să cumpărați un alt ceas inteligent, aflați ce ar trebui să luați în considerare atunci când alegeți un nou ceas inteligent. Dacă vă interesează benzile inteligente, verificați cele mai bune benzi inteligente disponibile.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...