13 remedieri pentru touchpad-ul Chromebookului care nu funcționează

Chromebook Touchpad Not Working
⏱️ 10 min read

Nu toată lumea folosește un mouse extern pentru a controla un Chromebook. Dacă te bazezi foarte mult pe touchpad, orice problemă cu acesta ar putea face ravagii în viața ta. Dacă touchpad-ul Chromebookului nu funcționează sau vă confruntați cu probleme de defilare, acest tutorial vă va ajuta să aflați cum să remediați problema touchpad-ului care nu funcționează pe Chromebook.

1. Reporniți Chromebookul

Problemele cu touchpad-ul Chromebook care nu funcționează sunt adesea rezolvate prin simpla repornire a Chromebookului. Cu toate acestea, rețineți că trebuie să reporniți efectiv Chromebookul și nu doar să îl puneți în stare de repaus sau să închideți capacul.

Închideți Chromebookul

Pentru a reporni Chromebookul, faceți clic pe pictograma oră prezentă în colțul din dreapta jos pentru a deschide „Panoul rapid”. Apăsați butonul Oprire pentru a opri Chromebookul. Așteptați 30 de secunde, apoi porniți Chromebookul.

2. Resetați hardware-ul Chromebookului

Pe lângă metoda de mai sus, puteți încerca să faceți a resetare completă pe Chromebook. Acest lucru nu va afecta fișierele dvs. de pe Chromebook, dar va reporni componentele hardware, cum ar fi touchpad-ul și tastatura. Sperăm că touchpad-ul va începe să funcționeze după efectuarea unei resetare hard.

 1. Opriți Chromebookul folosind butonul „Oprire” din panoul rapid.
Închideți Chromebookul
 1. Apăsați și mențineți apăsat Reîmprospăta tasta și în timp ce o țineți apăsați tasta Putere tasta pentru a porni Chromebookul.
 2. Când Chromebookul pornește, eliberați Reîmprospăta cheie.

Bacsis: o resetare hardware poate ajuta și la remedierea problemelor de tastatură pe Chromebook.

3. Curăţaţi touchpad-ul

Touchpad-urile devin lipicioase în timp și nu vor mai funcționa dacă nu sunt curățate în mod regulat. Dacă nu ați curățat touchpad-ul Chromebookului de ceva timp, luați o cârpă din microfibră sau orice cârpă moale și curățați touchpad-ul cu ea. Asigurați-vă că nu mai există murdărie, praf sau ulei pe touchpad.

4. Faceți un suflu de tobe

Pagina oficială de asistență Google recomandă să bateți cu degetele pe touchpad timp de cel puțin 10 secunde. Acest lucru provoacă vibrații, care pot slăbi murdăria sau alte materiale nedorite.

5. Apăsaţi tasta Esc în mod repetat

Dacă touchpad-ul Chromebookului nu răspunde la intrare, încercați să apăsați tasta ESC tastați de mai multe ori pe tastatură. Acest lucru va opri încărcarea paginii curente și, dacă ceva nu funcționează normal pe pagina respectivă, apăsând butonul ESC tasta va opri acest proces și touchpad-ul va începe să funcționeze din nou.

Touchpadul Chromebookului nu funcționează Tastatura2

6. Reglați viteza touchpad-ului

Dacă viteza touchpad-ului este prea mică sau prea mare, este posibil să fi modificat accidental sensibilitatea acestuia. Urmați pașii indicați pentru a menține viteza touchpad-ului într-un interval optim.

 1. Deschide Setări pe Chromebook.
 2. Accesați „Dispozitiv → Touchpad”.
Setări pentru touchpadul Chromebookului
 1. Reglați viteza folosind glisorul de lângă „Viteza touchpad”.
Viteza touchpadului Chromebookului

7. Dezactivați derularea inversă

Dacă touchpad-ul Chromebookului defilează în direcția greșită, ar putea fi din cauza funcției de defilare inversă. Trebuie să-l dezactivați pentru a remedia problema de defilare a Chromebookului.

 1. Pentru asta, accesați „Setări → Dispozitiv → Touchpad”.
Defilare inversă cu touchpadul Chromebookului
 1. Dezactivați comutatorul de lângă „Activați derularea inversă”. Consultați alte modalități de a remedia derularea care nu funcționează pe Chrome.

8. Activați Tap to Click

Dacă nu reușiți să faceți clic pe Chromebook atingând pur și simplu touchpad-ul, este posibil ca funcția „Atingeți pentru a face clic” a fost dezactivată. Trebuie să activați această funcție, astfel încât să puteți apăsa din nou pe touchpad pentru a face clic.

 1. Pentru a activa Atinge-pentru-clic, accesați „Setări → Dispozitiv → Touchpad”.
Touchpadul Chromebookului Atingeți
 1. Activați comutatorul de lângă „Activați atingerea pentru a face clic”. Deoarece funcția este în prezent dezactivată, trebuie să apăsați în jos pe jumătatea inferioară a touchpad-ului pentru a face clic.

9. Activați Atingeți Tragerea

Dacă nu reușiți să trageți elemente pe Chromebook ținând apăsat touchpad-ul, este posibil ca funcția de glisare prin atingere a dispozitivului să fie dezactivată.

 1. Pentru a-l activa, deschideți „Setări → Dispozitiv → Touchpad”.
Touchpadul Chromebookului Atingeți Tragerea
 1. Activați comutatorul de lângă „Activați tragerea prin atingere”.

10. Activați Accelerarea touchpadului

O altă setare care ar putea fi responsabilă pentru problemele legate de viteza touchpadului este accelerarea touchpadului. Dacă simțiți că cursorul respectivului Chromebook se mișcă prea repede, probabil că din cauza acestei setări.

 1. Pentru a activa accelerarea touchpadului, deschideți „Setări → Dispozitiv → Touchpad”.
Accelerarea touchpadului Chromebookului
 1. Activați comutatorul de lângă „Activați accelerarea touchpadului”.

11. Actualizați sistemul de operare Chrome

Dacă touchpad-ul încă nu pare să funcționeze corect, ar putea fi din cauza unei erori în sistemul de operare Chrome. Trebuie să actualizați sistemul de operare Chrome la cea mai recentă versiune pentru a remedia problema.

 1. Pentru asta, accesați „Setări → Despre sistemul de operare Chrome”.
Actualizare Chromebook
 1. Faceți clic pe butonul „Verificați actualizările”. Instalați actualizarea dacă este posibil și reporniți dispozitivul.

12. Utilizați un alt profil Chrome

Uneori, problemele cu touchpad-ul Chromebook care nu funcționează sunt limitate la un singur profil. Trebuie să încercați să utilizați Chromebookul în modul invitat sau cu alt cont.

 1. Faceți clic pe ora din colțul din dreapta jos al Chromebookului. Apăsați butonul „Deconectați-vă”.
Deconectați-vă în modul invitat Chromebook
 1. Pe ecranul de blocare, faceți clic pe butonul „Răsfoiește ca invitat” din partea de jos. Veți fi dus în „Modul Oaspete”. Încercați să utilizați touchpad-ul în acest mod.
Touchpadul Chromebookului nu funcționează Răsfoiește invitatul

Notă: este posibil să nu vedeți opțiunea Mod invitat dacă utilizați un Chromebook de la școală sau de la serviciu.

 1. Dacă touchpad-ul funcționează bine în „modul Invitat”, ar trebui să adăugați un nou cont de utilizator pe Chromebook și să îl ștergeți pe cel mai vechi. Sper că asta ar trebui să rezolve problema.

13. Resetați Chrome

În sfârșit, trebuie să încerci resetarea Chrome pe Chromebookul dvs. Acesta va reseta pagina de pornire, motorul de căutare implicit, va dezactiva extensiile, temele și va șterge datele temporare, cum ar fi cookie-urile. Resetarea Chrome nu va afecta parolele, marcajele sau istoricul salvate.

 1. Deschideți Chrome pe dispozitivul dvs.
 2. Faceți clic pe pictograma cu trei puncte și alegeți Setări din ea.
Setări Chromebook Chrome
 1. Faceți clic pe „Avansat” urmat de „Resetați setările”.
Resetarea Chromebookului Chrome
 1. În panoul din dreapta, faceți clic pe „Restabiliți setările la valorile implicite inițiale” urmat de „Resetați setările” în fereastra pop-up de confirmare.
Chromebook Chrome Resetează setările

Sfaturi pentru utilizarea Chromebookului

Sperăm că aplicarea remedierii de mai sus v-a ajutat să remediați problemele touchpad-ului de pe Chromebook. După ce începe să funcționeze, consultați cele mai bune sfaturi pentru utilizarea unei tastaturi pe Chromebook. De asemenea, aflați cum să utilizați și să personalizați raftul Chromebookului.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x