13 soluții la eroarea „Serviciile Google Play s-au oprit”.

Google Play Services Feat
⏱️ 12 min read

Luați în considerare acest scenariu: vă folosiți cu bucurie telefonul Android când întâlniți brusc notificarea pop-up „Serviciile Google Play s-au oprit”. Atingerea opțiunii „Închide aplicația” nu ajută prea mult, deoarece problema reapare după ceva timp. Acest articol oferă unele dintre cele mai simple și mai eficiente remedieri pentru a rezolva eroarea care apare atunci când Serviciile Google Play s-au oprit.

Cum Să Convertiți Un Articol Înt...
Cum Să Convertiți Un Articol Într -Un Videoclip Gratuit Online?

Ce sunt serviciile Google Play?

Servicii Google Play acționează ca o punte între Magazinul Play și aplicațiile instalate pe telefon prin gestionarea diferitelor sarcini de fundal, cum ar fi notificări push, acces la locație, servicii de securitate etc.

Fără a avea o interfață de utilizator sau o pictogramă de aplicație pentru ecranul de pornire sau sertarul de aplicații, Serviciile Google Play rulează în fundal și funcționează în tăcere, cu excepția cazului în care ceva încurcă cu acest software de bază de sistem. Aplicațiile Android se bazează în mare măsură pe Serviciile Play și orice defecțiune a acestor servicii de sistem va avea un impact asupra funcționării normale a telefonului dvs.

Să învățăm cum să rezolvăm această problemă, începând cu cea mai simplă soluție.

1. Reporniți telefonul

Dacă ar exista o poțiune magică în lumea tehnologiei, ar reporni un dispozitiv cu probleme. Așa ar trebui să începeți și procesul de depanare. Reporniți telefonul Android fie prin oprirea și pornirea acestuia, fie folosind opțiunea Restart.

Motivul pentru care funcționează este că o aplicație sau un serviciu s-ar putea să încurce în Serviciile Google Play. Pur și simplu închiderea aplicației nu ar face mare lucru, deoarece ar putea fi o aplicație sau un serviciu de fundal. Repornirea telefonului șterge toate aplicațiile blocate sau erorile din memorie și este posibil să descoperiți că Serviciile Google Play funcționează bine după o repornire.

2. Setați data și ora corecte

Google vă sfătuiește că trebuie să setați data și ora potrivite pe telefonul dvs. Android pentru ca diferitele servicii, cum ar fi Serviciile Google Play și Magazinul Play, să funcționeze corect. Urmați pașii enumerați mai jos.

 1. Navigați la „Setări → Sistem (Gestionare generală) → Data și ora” de pe telefon.
 2. Activați comutatorul de lângă „Setați automat” sau „Utilizați ora furnizată de rețea” și „Utilizați fusul orar furnizat de rețea”.
Serviciile Google Play verifică data și ora

3. Verificați dacă aveți suficient spațiu de stocare

Această problemă se întâmplă mai ales la telefoanele mai vechi care au mai puțin spațiu de stocare. Telefonul dvs. trebuie să aibă spațiu de stocare suficient pentru a funcționa liniștit. Capacitatea de stocare inadecvată va crea probleme și cu serviciile Google Play, deoarece nu va avea suficientă lățime de bandă pentru a comunica cu alte aplicații și a îndeplini sarcinile prevăzute. Ca rezultat, verificați spațiul de stocare disponibil accesând „Setări → Stocare”. Dacă este scăzut, consultați aceste modalități utile de a crește spațiul de stocare.

4. Ștergeți memoria cache și datele

Apoi, ștergeți memoria cache și datele pentru serviciile Google Play, Magazinul Play și aplicațiile System Web View. Nu vă faceți griji, acest lucru nu va elimina informațiile dvs. personale din nicio aplicație. Această remediere va fi utilă și la depanarea altor aplicații.

 1. Deschide Setări pe telefonul tău Android.
 2. Atingeți „Aplicații” și „Servicii Google Play” în secțiunea „Toate aplicațiile”.
 3. Selectați „Stocare”, apoi apăsați butonul „Ștergeți memoria cache” urmat de butonul „Ștergeți datele” sau „Ștergeți stocarea”.
Serviciile Google Play Ștergeți datele din cache
 1. Reporniți telefonul.

În mod similar, ștergeți memoria cache și datele pentru Magazin Play și Vizualizare web de sistem.

5. Dezactivați Serviciile Google Play

În general, ștergerea memoriei cache și a datelor ar trebui să rezolve problema cu blocarea Serviciilor Play, dar dacă nu funcționează, dezactivați Serviciile Play pentru o perioadă.

 1. În Setări, accesați „Aplicații → Servicii Google Play”.
 2. Atingeți „Dezactivați”.
Servicii Google Play Dezactivați
 1. Confirmați avertismentul pop-up care apare pe ecran.
 2. Reporniți telefonul.
 3. Reveniți la „Setări → Aplicații → Servicii Google Play”.
 4. Reactivați serviciile Google Play.

6. Dezinstalați Serviciile Google Play

Serviciile Google Play nu pot fi dezinstalate complet de pe telefon. Cu toate acestea, puteți elimina cele mai recente actualizări ale acestora, care vor servi practic același scop și, în consecință, vor ajuta la rezolvarea problemei care nu funcționează Serviciile Play.

Pentru a face acest lucru, navigați la „Setări → Aplicații → Servicii Google Play”. În partea de sus, apăsați pictograma cu trei puncte și selectați „Dezinstalați actualizările”.

Actualizări de dezinstalare a serviciilor Google Play

Dacă nu reușiți să dezinstalați Serviciile Play, va trebui mai întâi să dezactivați aplicațiile de administrare a dispozitivului. Urmați instrucțiunile de mai jos:

 1. Navigați la „Setări → Securitate → Găsiți dispozitivul meu”.
 2. Opriți comutatorul pentru a-l dezactiva.
Serviciile Google Play Dezactivează Găsește-mi dispozitivul
 1. Dezinstalați Play Services așa cum se arată mai sus și reporniți telefonul.
 2. Verificați dacă acest lucru rezolvă problema blocării serviciilor Play. Dacă totul este în ordine, reactivați Găsește-mi dispozitivul.

Când dezinstalați Serviciile Play, acestea elimină actualizările recente fără a afecta aplicațiile instalate, datele personale sau setările telefonului. Telefonul dvs. are încă aplicația încărcată și funcționează, dar este o versiune anterioară.

Bacsis: încercați să reinstalați și aplicația System WebView.

7. Actualizați manual serviciile Google Play

În circumstanțe generale, Serviciile Play se vor actualiza automat atunci când îl activați sau îi dezinstalați actualizările, cu condiția să aveți o conexiune la internet funcțională. Cu toate acestea, actualizarea manuală a Serviciilor Play poate ajuta ocazional la rezolvarea problemelor.

 1. Pentru a face acest lucru, accesați „Setări → Aplicații → Servicii Google Play”.
 2. Derulați în jos și atingeți opțiunea „Detalii aplicație”. Veți fi direcționat către lista de Servicii Play din Magazinul Play.
 3. Atingeți butonul „Actualizare”, dacă este disponibil. Puteți ajunge la acest ecran prin făcând clic pe acest link de asemenea.

Alternativ, descărcați și instalați Fișier APK Servicii Google Play de pe APKMirror.com. Poate doriți să citiți tutorialul nostru detaliat despre cum să instalați Serviciile Play prin APK.

8. Acordați permisiunile necesare

Serviciile Google Play au nevoie de o multitudine de permisiuni pentru a funcționa corect pentru ele și pentru alte aplicații Google. Ca urmare, urmați aceste instrucțiuni:

 1. Navigați la „Setări → Aplicații → Servicii Google Play → Permisiuni”.
 2. Verificați zona din secțiunea Refuzată pentru a vă asigura că nu a fost pus nimic acolo.
Permisiune pentru serviciile Google Play
 1. Dacă găsiți ceva, acordați permisiunea menționată.

9. Actualizați toate celelalte aplicații

Dacă puteți naviga la Magazinul Play în mijlocul furtunii serviciilor Google Play, încercați să instalați toate actualizările disponibile ale aplicației, în special Chrome și System WebView.

10. Actualizați software-ul telefonului

Înainte de a încerca remediile enumerate mai jos, asigurați-vă că telefonul dvs. rulează cea mai recentă actualizare de software. Navigați la „Setări -> Actualizare sistem sau Setări -> Actualizare software” și instalați toate actualizările disponibile.

11. Dezactivează Google Chrome

Se recomandă ca utilizatorii de Android, în special cei care au un telefon Samsung Galaxy, să dezactiveze aplicația Google Chrome pentru a remedia problema cu blocarea Serviciilor Google Play. Dar înainte de a face asta, mai întâi activați sincronizarea în Chrome pentru a face copii de rezervă ale datelor Chrome într-un cont Google; în caz contrar, îți vei pierde marcajele, parolele și alte informații.

Pentru a dezactiva Chrome, accesați „Setări → Aplicații → Chrome”. Apăsați butonul Dezactivare, reporniți telefonul și activați-l din nou.

Servicii Google Play Dezactivează Chrome

12. Activați Managerul de descărcare

Dacă Managerul de descărcări este dezactivat pe dispozitivul dvs., acesta ar putea fi, de asemenea, responsabil pentru cauza acestei probleme, deoarece Serviciile Google Play nu s-ar putea actualiza singure, Play Store și alte servicii. Asistență Google sugerează, de asemenea, ștergerea memoriei cache și a datelor atunci când se confruntă cu probleme cu Play Store sau Play Services. Pentru a o remedia, urmați instrucțiunile de mai jos:

 1. Accesați „Setări → Aplicații”.
 2. În secțiunea „Vedeți toate aplicațiile”, atingeți pictograma cu trei puncte din partea de sus și selectați „Afișați aplicațiile de sistem”.
 3. Pe telefoanele Samsung Galaxy care rulează One UI 3+, atingeți pictograma Sortare de lângă Aplicațiile dvs. și activați comutatorul pentru „Afișați aplicațiile de sistem”.
 4. Apăsați pe Download Manager și apăsați butonul Activare, care va apărea în locul butonului Dezactivare.
Servicii Google Play Activați Gestionarea descărcărilor

13. Resetați Preferințele aplicației

În cele din urmă, încercați să resetați toate setările telefonului fără a șterge date cu o resetare din fabrică.

 1. Deschideți „Setări → Sistem (sau management general) → Resetare.”
 2. Atingeți „Resetați preferințele aplicației” sau „Resetați toate setările”, în funcție de opțiunea disponibilă.
Serviciile Google Play Resetează setările

întrebări frecvente

1. Care este diferența dintre ștergerea memoriei cache și ștergerea datelor?

Golirea memoriei cache șterge fișierele temporare legate de aplicații, cum ar fi imaginile din cache, în timp ce ștergerea datelor șterge datele aplicației. Când selectați ultima opțiune în aplicații, fiți precaut, deoarece vă poate distruge datele.

De exemplu, dacă curățați datele de pe WhatsApp, toate conversațiile dvs. vor fi șterse, cu excepția cazului în care au fost făcute copii de rezervă. Ștergerea datelor pentru Instagram, pe de altă parte, nu vă va elimina postările sau conversațiile, ci va modifica diferite setări, cum ar fi notificările, permisiunea și așa mai departe.

2. Este sigur să dezactivați Serviciile Google Play?

Este în regulă dacă dezactivați serviciile Google Play doar pentru o perioadă scurtă de timp. Cu toate acestea, pe termen lung, va avea o influență dăunătoare asupra celorlalte aplicații (în special aplicații Google) și servicii. Vă recomandăm să îl dezactivați numai pentru a rezolva problemele, apoi să îl reactivați.

3. Cum rezolv problema dacă soluțiile de mai sus nu funcționează?

Dacă niciuna dintre soluțiile sugerate nu abordează eroarea Serviciilor Google Play, ar trebui să efectuați o resetare din fabrică a telefonului. Cu toate acestea, faceți mai întâi o copie de rezervă a datelor, astfel încât să le puteți restaura cu ușurință mai târziu. Dacă problema persistă, poate fi necesar să vă resetați telefonul și să-l configurați ca dispozitiv nou înainte de a reinstala aplicațiile. Cu toate acestea, aceasta este o opțiune nucleară și ar trebui luată în considerare numai dacă totul eșuează.

Cu condiția ca problema dvs. cu oprirea serviciilor Google Play să fi fost rezolvată, citiți în continuare pentru a afla cum să remediați descărcarea bateriei serviciilor Google Play pe telefonul dvs. Android.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x