15 comandi Linux LS che devi conoscere

15 comenzi Linux LS pe ​​care trebuie să le cunoașteți

Puteți utiliza Linux ls comenzi pentru imprimarea conținutului directorului. Este una dintre cele mai elementare comenzi de terminal în Linux. Astfel, o înțelegere aprofundată a acestuia este esențială pentru a vă deplasa în jurul terminalului. Mai jos sunt câteva exemple utile de utilizare a utilitarului ls. Marcați acest lucru ca un punct de referință pentru viitor.

1. Afișați conținutul directorului

În mod implicit, fișierul ls comanda afișează o listă de fișiere și directoare prezente în directorul curent. De asemenea, puteți specifica directoarele folosind calea lor relativă sau absolută.

2. Afișați informații suplimentare

Puteți afișa orice informații suplimentare despre conținutul unui folder utilizând formatul listării lungi. Pur și simplu adăugați -l opțiune la standardul dvs. ls pentru a activa ieșirea în format lung.

Ieșirea conține permisiuni de fișiere Linux, număr de legături, informații despre proprietar și grup, dimensiunea fișierului, ora ultimei modificări etc.

3. Afișați fișierele ascunse

Fișierele ascunse din Linux încep cu un punct „.” simbol. Comanda implicită nu afișează aceste fișiere ascunse. Cu toate acestea, le puteți vizualiza cu ușurință folosind -a sau --all opțiune.

4. Clasificați conținutul directorului

-F opțiunea ls vă permite să clasificați conținutul directorului în funcție de tipul lor. Se adaugă unul dintre personajele din set */=>@|.

Directoarele sunt reprezentate de /, executabile prin *, link-uri simbolice prin @ și așa mai departe.

5. Afișați dimensiunile fișierelor

Dacă doriți să vizualizați numai dimensiunea fișierelor, utilizați fișierul -s sau --size opțiune. Rețineți că informațiile despre dimensiune sunt afișate în blocuri, la fel ca comenzile Linux du.

Comanda Ls Afișând dimensiunea

6. Afișați dimensiunile fișierelor citite de om

Ambele standard ls si ls -s comanda tipărește dimensiunea fișierelor în blocuri. Adaugă -h opțiune pentru a afișa aceste informații într-un format lizibil de către om.

7. Sortează ieșirea după timpul de modificare

Puteți utiliza -t opțiunea ls pentru a sorta conținutul directorului pe baza celei mai recente modificări. Adaugă -l semnalizați pentru a prelua mai multe informații.

8. Sortează ieșirea după dimensiune

Folosește -S opțiunea ls pentru sortarea ieșirii după dimensiunile lor respective.

9. Afișați fișierele folosind modele

Puteți utiliza metacaractere bash cu comenzi ls pentru afișarea fișierelor pe baza unui model. De exemplu, următoarea comandă afișează numai fișiere mp3.

Comanda Ls folosind modele

10. Ascundeți fișierele folosind modele

De asemenea, putem ascunde fișiere sau directoare pe baza unui model predefinit. Următoarele exemple afișează toate fișierele, cu excepția pieselor mp3.

11. Afișați UID și GID

Sistemele Linux folosesc UID (User Identifier) ​​și GID (Group Identifier) ​​pentru identificarea utilizatorilor și a grupurilor. Puteți afișa aceste informații pentru toate fișierele dvs. utilizând opțiunile -n sau --numeric-uid-gid.

12. Afișați conținutul subdirectorului

În mod implicit, ls nu afișează conținut stocat în subdirectoare. Cu toate acestea, puteți utiliza -R sau --recursive opțiune pentru a suprascrie acest lucru. Exemplul de mai jos prezintă acest lucru.

13. Afișați numai directoare

Puteți utiliza -d opțiune urmată de un model bash pentru vizualizarea tuturor subdirectoarelor dintr-un folder.

Ls Command Afișarea directoarelor

14. Afișați pagina de ajutor

Pagina de ajutor a ls conține informații rezumate despre toate opțiunile disponibile. Utilizați acest lucru ori de câte ori aveți nevoie pentru a afla o anumită opțiune.

15. Afișați pagina manuală

Puteți consulta pagina de manual pentru a afla instrucțiuni detaliate despre toate opțiunile ls și cum să le utilizați.

Încheierea

ls utilitarul este unul dintre cele mai simple și versatile instrumente de navigare din Linux. Nu puteți stăpâni cu adevărat linia de comandă Linux decât dacă vă simțiți bine ls comenzi. Din fericire, este ușor să preluați această comandă după ce înțelegeți câteva exemple de bază, cum ar fi cele prezentate în acest ghid. Consultați alte modalități de a lista conținutul unui director într-un terminal Linux.

Credit de imagine: Investigați și analizați de către DepositPhotos

Scroll to Top