18 Setări de confidențialitate pe care ar trebui să le analizați în Windows 10

18 Setări de confidențialitate pe care ar trebui să le analizați în Windows 10

Nu este un secret faptul că companiile de tehnologie vor să știe ce faci online. Vor să adune și să utilizeze aceste informații. Fie că este un gigant precum Microsoft sau o aplicație nouă de la o companie mică, trebuie să fii conștient de ceea ce colectează despre tine. Dacă doriți să reduceți cantitatea de date despre dvs., puteți utiliza meniul Setări de confidențialitate al Windows 10 pentru a face acest lucru.

Să analizăm porțiunea Setări de confidențialitate din setările Windows și să găsim zona în care ați dori să vă strângeți securitatea.

Setările generale vă permit să modificați nivelul general de confidențialitate pe computerul dvs. în ceea ce privește personalizarea experienței dvs. publicitare. Dacă nu doriți ca Microsoft să adune aceste date, puteți să comutați toate cele trei comutatoare la dezactivat sau să selectați doar cele pe care sunteți de acord.

1. Vorbire

windows-privacy-settings-speech

Setările de confidențialitate pentru vorbire vă oferă opțiunea de a permite Microsoft să vă stocheze vocea în cloud. De asemenea, folosește aceste date pentru a îmbunătăți serviciile vocale Microsoft bazate pe cloud. Fără această opțiune activată, nu veți putea utiliza asistentul Cortana. Dacă utilizați servicii de vorbire care nu se bazează pe cloud, acestea vor funcționa în continuare chiar și cu acest serviciu dezactivat.

2. Personalizare cernelare și tastare

windows-privacy-settings-cernelare-tastare

Foarte similar cu setările pentru Personalizare vorbire, cernelare și tastare vă salvează tiparele de tipare și tiparele de scriere de mână pe tablete sau computere 2-în-1. Fără aceasta, puteți pierde unele dintre funcțiile cu care sunteți obișnuiți, dar la fel ca în cazul vorbirii, acele servicii stocate numai pe computerul dvs. vor funcționa în continuare bine.

3. Diagnostic și feedback

Windows-confidențialitate-setări-diagnostice-feedback

În această secțiune puteți controla cât de multe date de diagnosticare și utilizare le veți permite Microsoft să aibă. Probabil că veți dori să permiteți transmiterea a cât mai puține date pe Internet, așa că faceți clic pe butonul radio etichetat „De bază” pentru a limita acest lucru. De asemenea, puteți comuta comutatorul pentru „Permiteți Microsoft să ofere mai multe adaptări …” la dezactivat pentru a evita trimiterea de date pentru a vă personaliza experiența. În cele din urmă, în partea de jos a setărilor, există o setare pentru a controla cât de des Microsoft vă va cere feedback. Aici puteți alege dintre mai multe opțiuni diferite, inclusiv Niciodată.

4. Istoria activității

windows-privacy-settings-activity-history

Poate doriți să verificați istoricul activităților pentru a determina dacă informațiile referitoare la modul în care utilizați computerul sunt trimise către Microsoft. Dacă este, este probabil o idee bună să o opriți.

5. Locație

windows-privacy-settings-location-services

Dezactivarea funcției Locație de pe dispozitivul dvs. va elimina posibilitatea ca computerul dvs. să vă trimită locația fizică către Microsoft. De asemenea, va împiedica aplicațiile să facă același lucru.

6. Camera și microfonul

Windows-confidențialitate-setări-cameră

Setările camerei și ale microfonului sunt foarte similare. Dacă doriți să utilizați aceste componente hardware, trebuie să vă asigurați că computerul le permite accesul. Apoi, ar trebui să alegeți aplicațiile pe care doriți să le lăsați să le folosească. Urmărirea acestor setări vă poate ajuta să evitați programele care utilizează camera și microfonul fără permisiune.

Windows-confidențialitate-setări-microfon

7. Notificări

ferestre-confidențialitate-setări-notificări

Dacă nu doriți ca aplicațiile dvs. să vă trimită notificări, puteți restricționa accesul la notificări în această secțiune a setărilor de confidențialitate. Dacă alertele sunt activate, puteți selecta ce aplicații au voie să le trimită.

8. Informații despre cont

windows-privacy-settings-account-info

Nu doriți ca aplicațiile dvs. să aibă acces la informațiile contului dvs. de pe computer? Această setare vă va permite să dezactivați acel acces și să păstrați în siguranță informațiile despre cont. Dacă aveți câteva aplicații pe care doriți să le permiteți accesul, păstrați această setare activată și alegeți doar aplicațiile care au nevoie de acele informații.

9. Contacte și calendar

ferestre-confidențialitate-setări-contacte

Aceste două seturi de opțiuni vă permit să alegeți ce aplicații au permisiunea de a le accesa și care nu. Trebuie doar să comutați comutatoarele de lângă aplicații sau să le opriți complet.

10. Istoricul apelurilor

ferestre-confidențialitate-setări-istoric apeluri

Se pare că puțini oameni își folosesc mașina Windows pentru a efectua apeluri telefonice, dar dacă o faceți, veți dori să verificați această setare pentru a vă asigura că nicio altă aplicație aleatorie nu accesează aceste date.

11. E-mail

windows-privacy-settings-email

Anumite aplicații vor necesita acces la e-mailul dvs. Consultați această setare pentru a vă asigura că singurele persoane care accesează aceste informații sunt cele pe care le cunoașteți.

12. Sarcini și mesagerie

ferestre-confidențialitate-setări-sarcini

Aceste două setări au comenzi foarte similare. Decideți dacă doriți ca computerul dvs. să vă poată accesa listele de sarcini sau mesaje, dacă le aveți pe computer. Dacă da, selectați aplicațiile corespunzătoare.

13. Radiouri

ferestre-confidențialitate-setări-radio

Radio-urile sunt emițătoarele care trimit informații prin Bluetooth și Wi-Fi, printre altele. Cel mai probabil aveți nevoie ca acestea să fie activate, dar puteți controla ce aplicații le utilizează activând comutatorul de pornire și oprire de lângă fiecare aplicație.

14. Alte dispozitive

Windows-confidențialitate-setări-alte-dispozitive

Această setare permite computerului să comunice cu alte dispozitive care nu sunt deja asociate cu computerul. Când această setare este activată, vă veți putea asocia cu dispozitive externe în care aveți încredere.

15. Aplicații de fundal

windows-privacy-settings-background-apps

Verificarea acestei setări nu numai că va îmbunătăți confidențialitatea, dar poate îmbunătăți performanța. Dacă aveți prea multe aplicații care rulează inutil în fundal, vă poate încetini computerul, așa că priviți această listă și dezactivați acele aplicații care rulează de care nu aveți nevoie.

16. Diagnosticarea aplicației

windows-privacy-settings-app-diagnostics

Această setare determină câte informații veți trimite Microsoft în cazul în care aveți nevoie de o problemă diagnosticată. Ar trebui să trimiteți doar informații despre aplicațiile afectate, nu despre altele.

17. Descărcări automate de fișiere

windows-privacy-settings-automatic-file-downloads-downloads

Secțiunea Descărcări automate de fișiere deblochează aplicațiile, astfel încât acestea să poată descărca automat fișiere din serviciile de stocare cloud online. Dacă utilizați spațiul de stocare online pentru a împiedica umplerea hard diskului, veți dori să permiteți doar anumitor aplicații să aibă acces la aceste fișiere.

18. Documente, imagini, videoclipuri și sistemul dvs. de fișiere

ferestre-confidențialitate-setări-documente

Opțiunile de setări pentru sistemul de fișiere sunt identice cu diferite tipuri de documente, cum ar fi videoclipuri și fotografii. Similar cu alte setări, puteți permite aplicațiilor dvs. să acceseze aceste fișiere și să selectați individual care dintre acestea au permisiunea de a face acest lucru.

Aceste opțiuni de setări sunt cel mai simplu mod de a vă îmbunătăți confidențialitatea. Există multe alte modalități de a reduce cantitatea de date trimise despre dvs. Veți dori cu siguranță să aruncați o privire și la setările Cortana, deoarece aplicația respectivă colectează o mulțime de informații.

Scroll to Top