În acest articol, vă voi arăta 20 de jocuri JavaScript premiate din competiția JS13kGames. Deci, cu alte cuvinte, veți vedea 20 de exemple grozave de cod de la 20 de dezvoltatori nebuni de talentați.

Dacă nu ați auzit de competiția JS13kGames, sunteți în plăcere.

Ca unul dintre judecătorii din jocurile de anul trecut, am fost uimit de standardul de muncă pe care l-am văzut. Este absolut incredibil ceea ce acești dezvoltatori au reușit să construiască folosind JavaScript care se potrivește într-un mic fișier zip de 13 KB.

Dar mai întâi, care sunt Js13kGames, s-ar putea să întrebați?

Js13kGames este o competiție de codare JavaScript deschisă tuturor și oricui dorește să încerce dezvoltarea jocului.

Personal îmi place pentru că te limitează la utilizarea JavaScript, ceea ce creează condiții de concurență echitabile pentru dezvoltatorii care nu sunt direct în industria dezvoltatorilor de jocuri. Intră și o mulțime de dezvoltatori web.

ad-banner

După cum sugerează și numele, toate activele de cod și de joc ar trebui să fie mai mici sau egale cu 13 kilobyte (adică exact 13.312 octeți, deoarece 13 x 1024) atunci când sunt zip.

Aceasta înseamnă că nu ar trebui să complicați în exces construirea pachetului zip. Ar trebui să se despacheteze pe orice platformă, oricând, oriunde, fără probleme. Desigur, puteți utiliza instrumente care reduc codul sursă JavaScript dacă acest lucru vă ajută.

Competiția este menită să fie menținută pe partea ușoară. Dar pentru a face viața tuturor mai ușoară și intrările mai standardizate, există câteva reguli pe care ar trebui să le respectați. Aceste reguli sunt preluate de pe site-ul web Js13kGames și puteți vedea setul complet aici. Le vom trece acum.

Nu aveți voie să utilizați servicii sau biblioteci externe

Nu aveți voie să utilizați biblioteci, imagini sau fișiere de date găzduite pe un server sau servicii care furnizează orice tip de date.

De exemplu, Google Fonts nu sunt permise. Dar aveți permisiunea de a cere utilizatorilor să încarce în direct un font web pentru a accepta unele caractere sau emoji pe dispozitive care nu le pot afișa corect. Trebuie doar să vă asigurați că jocul dvs. va funcționa și fără ele.

Analitica și alte scripturi de colectare a statelor nu sunt, de asemenea, permise.

Toate activele jocului ar trebui să se încadreze în limita de dimensiune a pachetului (cadrele A-Frame, Babylon.js și Three.js nu sunt luate în considerare pentru limita de dimensiune, dar le puteți utiliza numai în Categoria WebXR).

Dacă reușiți să micșorați biblioteca preferată sub 13 kiloocteți, inclusiv codul în sine, atunci puteți utiliza orice doriți – amintiți-vă doar limita de 13 kB.

Și să recunoaștem – uneori, într-o lume în care dezvoltatorii pot fi prinși să deruleze prin biblioteca npm, încercând să găsească cea mai recentă comandă rapidă a problemei lor, este plăcut să o dezvăluim înapoi la elementele de bază.

Ar trebui să rămâi la temă

Tema principală a competiției este anunțată în fiecare an în luna august. Vă sfătuiesc cu tărie să urmați tema în jocul dvs., deoarece judecătorii vor acorda atenție acestui lucru.

Dar puteți interpreta în mod liber tema și o puteți implementa oricum credeți că este cel mai bun. Pentru 2020, tema a fost în jurul numărului 404.

Gestionați erorile și asistența browserului

Jocul dvs. trebuie să funcționeze și să poată fi redat în cel puțin două browsere: cele mai recente Firefox și Chrome. Dar cu cât browserele sunt mai acceptate, cu atât mai bine.

De asemenea, nu ar trebui să existe erori. Puteți pierde unele puncte dacă jocul dvs. prezintă erori în consolă. Dacă nu vă putem juca jocul, acesta nu va fi acceptat.

Câte jocuri pot trimite?

Puteți trimite câte jocuri doriți! Puteți trimite cu un prieten, un grup de prieteni, câinele dvs., este foarte flexibil și oricine se poate alătura 🙂

Această competiție minunată a fost creată de Andrzej Mazur în 2012 în timpul liber. Andrzej și-a folosit propriile economii pentru a imprima tricouri pentru concurenți, a trimis premii și, în esență, a rulat totul singur.

În cel de-al 8-lea an, competiția are acum recunoaștere globală, cu înregistrări din întreaga lume.

Sunt foarte onorat să vă împărtășesc astăzi intrările lor prin video.

Câștigătorii Js13kGames din 2020 și codul cu care sunt cei mai mândri de scriere

Am creat acest videoclip pentru FreeCodeCamp. Poți să mă urmărești mai departe Stare de nervozitate, Instagram sau YouTube pentru a vedea mai mult conținut de genul acesta.

O listă completă a câștigătorilor și unde le puteți găsi jocurile și codul:

locul 1

Ninja vs EVILCORP de Rémi Vansteelandt

Locul 2

Edge Not Found de Tom Hermans

Locul 3

ALEGE de kostik1337 & lampysprites

Locul 4

Pista nu a fost găsită ?! de xem

Locul 5

Sabie furată de Ian Chiao

Locul 6

Ultimul spartan de Michael Ferron

Locul 7

CĂTREPĂLU de Saud

Locul 8

Vreau să joc google jocul de Mark Vasilkov

Locul 9

Autostrada 404 de Jerome Lecomte

Locul 10

MINIPUNK de Cody Ebberson

Locul 11

Se caută 04 de Nicklas Löf / Snukey

Locul 12

Johnny Smiter III de Paul Brunt

Locul 13

Insula nu a fost găsită de Ben & Salvatore

Locul 14

Ai găsit de Mark Knol

Locul 15

404 km / h de jaburns

Locul 16

VRĂJITOR CU O ARMĂ DE FOTOGRAFIE de Elliot Nelson

Locul 17

Conexiune de Federico Tibaldo

Locul 18

Sojuz 404 de Markus Fisch

Locul 19

Simetria nu a fost găsită de sirxemic

Locul 20

NoteCraft de KilledByAPixel