de către Routech

25 Instrumente Mac pentru codificare productiva

25 Instrumente Mac pentru codificare productivă

1. Un browser modern

25 Instrumente Mac pentru codificare productiva

Chrome și Firefox sunt rapide și au console de depanare care sunt esențiale pentru dezvoltatorii web. Ar trebui să testați în continuare în Internet Explorer (și în curând Microsoft Edge), precum și în Safari, dar ar trebui să faceți treaba folosind Chrome sau Firefox.

Gratuit la https://www.google.com/chrome/browser/ sau https://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/

2. Alfred

1612071611 868 25 Instrumente Mac pentru codificare productiva

Gândiți-vă la Alfred ca la o versiune turbo a Spotlight-ului OSX. Alfred servește drept linie de comandă pentru întregul computer, ajutându-vă să lansați aplicații, să redați muzică și să efectuați căutări, de oriunde, cu o tastă rapidă universală. Versiunea gratuită vine cu aproape tot, dar odată ce îl folosești instinctiv pe Alfred de zeci de ori pe zi, probabil că vei pierde puterea de 20 $.

Gratuit la http://www.alfredapp.com/

3. Devdocs.io

1612071611 114 25 Instrumente Mac pentru codificare productiva

Devdocs este un browser de documentare API.

Gratuit la http://devdocs.io/

4. Timp de salvare

1612071612 880 25 Instrumente Mac pentru codificare productiva

Cu atâtea distrageri și posibilități în viața ta digitală, este ușor să te împrăștie. RescueTime vă ajută să vă înțelegeți obiceiurile zilnice, astfel încât să vă puteți concentra și să fiți mai productivi. Rescue Time rulează în siguranță în fundal pe computerul și dispozitivele mobile. Urmărește timpul petrecut pe aplicații și site-uri web, oferindu-vă o imagine exactă a zilei dvs. și vă oferă rapoarte detaliate și date bazate pe activitatea dvs. pentru a vă ajuta să deveniți mai productivi în fiecare zi.

De asemenea, puteți stabili obiective pentru a vă menține pe drumul cel bun și a vă îmbunătăți și mai mult productivitatea. Progresul dvs. poate fi vizualizat pe tabloul de bord, într-un raport săptămânal de e-mail și într-un raport de obiective.

https://www.rescuetime.com/

5. Spectacol (sau Divvy)

25 Instrumente Mac pentru codificare productiva

Nu maximizați, minimizați sau glisați ferestrele – gestionați-le pozițiile cu tastele rapide! Spectacle economisește timp când doriți să poziționați două ferestre una lângă alta. De asemenea, poate cicla ferestrele între monitoare, ceea ce este perfect dacă utilizați mai multe ecrane. Divvy funcționează și mai bine, dar Spectacle este gratuit.

Gratuit la http://spectacleapp.com/ sau 14 USD la http://mizage.com/divvy/

6. Un IDE

1612071612 580 25 Instrumente Mac pentru codificare productiva

Editorii de text funcționează bine pentru lucrul cu scripturi simple, dar odată ce proiectul dvs. se complică, ar trebui să treceți la un mediu de dezvoltare integrat. Un IDE bun va oferi controlul versiunilor, testarea, scufundarea javascript și instrumentele de dif. Cel mai important, va oferi configurații implicite sănătoase. JetBrains creează IDE excelente pentru JavaScript, Ruby, Python și PHP.

Încercare gratuită, apoi 79 USD http://www.jetbrains.com/

7. Atom (sau Sublim)

1612071613 779 25 Instrumente Mac pentru codificare productiva

Editorul de text gratuit GitHub este excelent pentru scrierea de scripturi mici sau manipularea fișierelor prea mari pentru IDE-uri. Vă permite să utilizați macrocomenzi și alte tehnici de editare a textului care economisesc timp. Textul sublim funcționează și mai bine și poate înregistra în valoare de 70 USD dacă îl folosești mult.

Gratuit la https://atom.io/ sau http://www.sublimetext.com/2

8. OhMyZSH

1612071613 682 25 Instrumente Mac pentru codificare productiva

Dacă petreceți orice timp în terminal, merită descărcat. Codurile de culoare ZSH scoase din linia de comandă. Afișează, de asemenea, indicii vizuale importante, cum ar fi ramura git pe care vă aflați și la ce oră a trecut ultima comandă. Completarea filei și corecția automată sunt, de asemenea, mari economii de timp.

Gratuit la https://github.com/robbyrussell/oh-my-zsh

9. Skitch

1612071613 55 25 Instrumente Mac pentru codificare productiva

Faceți capturi de ecran (sau capturi de ecran parțiale) cu o tastă rapidă globală, apoi marcați rapid captura de ecran cu săgeți și text mare (culoarea implicită este roz fierbinte!). Puteți exporta cu ușurință în diferite formate sau puteți glisa și plasa capturi de ecran în alte aplicații. Deoarece Evernote deține skitch, acesta va face automat o copie de rezervă a tuturor capturilor de ecran de acolo.

Gratuit la https://evernote.com/skitch/

10. SourceTree

1612071614 981 25 Instrumente Mac pentru codificare productiva

Aceasta este cea mai bună interfață grafică pentru Git și este gratuită (deși va trebui să o înregistrați la o adresă de e-mail). Chiar dacă faceți majoritatea Git-ului dvs. de pe linia de comandă, Arborele sursă este totuși util atunci când trebuie să efectuați sarcini Git mai complexe (cum ar fi comitere inversă, fuziuni complicate sau selecții cherry).

Gratuit la http://www.sourcetreeapp.com/

11. Trello

25 Instrumente Mac pentru codificare productiva

Acest KanBan virtual este excelent pentru gestionarea produselor mici cu echipe mici. Trello este mult mai vizual (și mai tactil) decât Jira și mai puțin dogmatic decât Pivotal Tracker. Poate fi folosit pentru orice, de la o listă de sarcini fanteziste la un coordonator de poveste sprint activat API.

Gratuit la https://trello.com/

12. Comenzi rapide cu cheie de control universal (Bash)

De sutele de ori când atingi tastele săgeată de fiecare dată se adaugă. Acest videoclip de 90 de secunde vă poate salva zile din viața de veghe. Aceste comenzi rapide universale funcționează în OSX (precum și atunci când sunteți SSH într-o cutie Linux).

Gratuit (inclus în OSX)

13. ScreenHero

1612071614 991 25 Instrumente Mac pentru codificare productiva

Dacă faceți orice asociere la distanță, cu siguranță doriți să utilizați Screen Hero. Este mai ieftin decât alternativele de întreprindere (Citrix, LogMeIn) și mai rapid decât Skype. Fiecare utilizator își primește și mouse-ul și tastatura! O singură persoană trebuie să aibă un cont Screen Hero plătit pentru a-l utiliza. Team Viewer are funcționalități similare și este gratuit pentru uz personal.

Slack a achiziționat recent Screen Hero, dar îl puteți descărca gratuit aici: http://www.freecodecamp.com/field-guide/how-do-i-install-screenhero

14. File Vault

1612071615 495 25 Instrumente Mac pentru codificare productiva

Asigurați-vă că activați File Vault, criptorul încorporat al hard disk-ului OSX. În acest fel, chiar dacă laptopul este furat, identitatea, codul și datele dvs. sunt sigure.

Gratuit (inclus în OSX)

15. Mașina timpului

1612071615 219 25 Instrumente Mac pentru codificare productiva

OSX include un sistem de backup fără probleme numit Time Machine. Chiar dacă vă stocați toate fișierele în Dropbox, Evernote sau Google Drive, probabil că nu doriți să petreceți ore reconfigurându-vă mediul de dezvoltare. Puneți un hard disk extern pe birou și conectați-l din când în când pentru a face automat o copie de rezervă. Time Machine va începe să vă reamintească să faceți acest lucru la fiecare 10 zile.

Gratuit (inclus în OSX)

16. Depozitare în cloud

1612071615 376 25 Instrumente Mac pentru codificare productiva

Spațiul de stocare în cloud nu numai că vă permite să partajați cu ușurință fișiere atunci când colaborați cu colegii, ci servește și ca o rezervă de fotografii și videoclipuri prețioase ignifuge (în multe servere din multe locuri din întreaga lume.) Spațiul devine mai ieftin în fiecare an. De exemplu, spațiul suplimentar pe Google Drive este de numai 0,25 USD / gigabyte / an.

Gratuit la drive.google.com/ sau https://www.dropbox.com/downloading

17. LastPass / 1Password / PassPack

1612071616 877 25 Instrumente Mac pentru codificare productiva

Persoana medie pierde ore în fiecare an resetând parolele pe care le-au uitat. Instrumentele de parolă precum acestea economisesc timp și energie mentală prin stocarea și completarea automată a parolelor. De asemenea, vă permit să aveți parole lungi și unice pentru fiecare site, ceea ce face aproape imposibil ca hackerii să vă spargă parola.

Gratuit la https://lastpass.com/ sau https://agilebits.com/onepassword sau https://www.passpack.com/

18. Navigare privată / Mod incognito

1612071616 551 25 Instrumente Mac pentru codificare productiva

Mulți oameni nu își dau seama că există, dar îți poți ascunde cu ușurință identitatea de site-uri web atunci când navighezi. În Google Chrome, apăsați Comandă + Shift + N. În Firefox, apăsați Comandă + Shift + P. Ca bonus, acest lucru este util pentru rularea a două sesiuni de browser pe același computer și uneori vă poate ajuta să vă deplasați pe site-uri cu pereți de plată, cum ar fi NYTimes.com.

Gratuit (inclus în Chrome și Firefox)

19. Un instrument de mesagerie

1612071616 817 25 Instrumente Mac pentru codificare productiva

Echipa noastră a analizat și a încercat multe instrumente de mesagerie diferite. Dintre toate care ne plac, Gitter este cel mai bun pentru o cameră de chat în desfășurare, trimiterea de mesaje private, crearea de canale de utilizator specifice nevoilor grupurilor și partajarea simplă a fișierelor. Dacă nu aveți nevoie de o cameră privată cu mai mult de 25 de persoane, Gitter este complet gratuit. Gitter vă ajută să țineți pe toți sincronizați în timp ce vă deplasați între desktop și dispozitive mobile.

Gratuit la http://gitter.im

20. StackExchange

1612071617 860 25 Instrumente Mac pentru codificare productiva

Este greu să-ți imaginezi programarea înainte de 2008. Atunci inginerii au pus primele benzi de bandă adezivă care țin acum profesia de inginer software prin crearea StackOverflow. Și acum există ServerFault, SuperUser și, favoritul nostru personal, UX Exchange. Există mari șanse ca orice mesaj de eroare pe care Google îl va conduce la postarea Stack Overflow și, din motive întemeiate. Creați un cont și plătiți-l înainte răspunzând la întrebări și susținând răspunsuri utile.

Gratuit la http://stackexchange.com/

21. Flux

1612071617 239 25 Instrumente Mac pentru codificare productiva

Dacă ați avut vreodată probleme cu somnul după o noapte lungă de a vă uita la ecranul computerului, Flux este pentru dvs.! Ritmul tău circadian nu poate face diferența dintre lumina soarelui și strălucirea unui monitor. Acest instrument gratuit modifică treptat culorile computerului în timpul și după apusul soarelui.

Gratuit la https://justgetflux.com/

22. LinkedIn

1612071617 327 25 Instrumente Mac pentru codificare productiva

Fără LinkedIn, pur și simplu sunteți în afara radarilor celor mai mulți angajatori și recrutori. Câteva sfaturi rapide pe LinkedIn: 1) conectați-vă cu toată lumea pe care o puteți. 2) Accesați detalii despre istoricul de lucru, cursurile online pe care le-ați urmat și certificatele pe care le-ați obținut. 3) Dacă primiți mesaje irelevante sau nedorite din partea recrutorilor, nu vă plângeți despre ele. Răspundeți politicos sau pur și simplu ignorați-i.

Gratuit la http://www.linkedin.com

23. Meetup-uri

1612071618 524 25 Instrumente Mac pentru codificare productiva

Nu există o modalitate mai rapidă de a vă construi rețeaua profesională și de a vă expune la idei noi decât de a participa la discuții de seară, mixere și nopți de hack. Multe dintre aceste evenimente sunt gratuite și de obicei încep în jurul orei cinei. Unele includ chiar și mâncare! Mergi la Eventbrite.com sau Meetup.com și răsfoiți evenimentele din zona dvs.

Gratuit la http://www.meetup.com/ și https://www.eventbrite.com/

24. Twitter

1612071618 974 25 Instrumente Mac pentru codificare productiva

În timp ce Twitter face posibilă împărtășirea fiecărui gând care îți apare în minte, valoarea reală este comunicarea în timp real. Mulți oameni cu care vrei să vorbești au conturi Twitter și vei fi surprins de cât de des (și rapid) vor răspunde la un tweet de la tine. Asigurați-vă că utilizați o fotografie de profil (fotografiile în cap funcționează cel mai bine) cu o descriere scurtă și relevantă. Și păstrați lucrurile pozitive!

Gratuit la http://www.twitter.com

25. Google (sau DuckDuckGo)

1612071618 411 25 Instrumente Mac pentru codificare productiva

Se spune adesea că cei mai productivi codificatori google devreme și des. Șansele sunt că cineva a întâmpinat orice problemă ați blocat și a postat un răspuns pe un blog sau pe StackOverflow. Dacă puteți articula problema dvs., puteți căuta de obicei o soluție.

Gratuit la http://www.google.com

Folosiți instrumente și prosperați! Și dacă doriți să vă îmbunătățiți codificarea, verificați http://freecodecamp.com.

Publicat inițial la blog.freecodecamp.com pe 1 octombrie 2014.