3 aplicații Android pentru curățarea și încărcarea dispozitivelor

3 aplicații Android pentru curățarea și încărcarea dispozitivelor
⏱️ 4 min read

Nu este un secret că Android este cel mai utilizat sistem de operare mobil din lume, dar asta nu înseamnă că este cel mai bun. Din când în când, veți descoperi că telefonul dvs. încetinește și începe să se închidă după o utilizare prelungită. Deși această problemă ar putea fi cauzată de problema hardware-ului cu specificații reduse care alimentează dispozitivul, în majoritatea cazurilor cauza principală a problemei se rezumă la problemele de gestionare a software-ului și a memoriei.

La fel ca un computer desktop, deoarece ne folosim smartphone-urile pentru diverse sarcini și sarcini, acesta va acumula fișiere temporare (alias fișiere nedorite) în sistem. Fiecare aplicație pe care o instalăm vine cu propria cache, care acționează ca zonă de captare a fișierelor temporare.

Aplicațiile care rulează în fundal trebuie, de asemenea, să fie îmblânzite, deoarece nu numai că reduc puterea bateriei, ci consumă și spațiu RAM prețios. În lista de mai jos, am venit cu o listă de aplicații care pot accelera smartphone-urile Android și vă pot crește productivitatea.

1. CC Cleaner

Da, acesta este același CCleaner pe care îl folosim pe sistemele noastre Windows pentru a elimina fișierele nedorite și pentru a ajuta aparatul să funcționeze mai bine. CCleaner este, de asemenea, disponibil ca o aplicație Android în Playstore.

Meniul de aterizare al CCleaner are o memorie RAM simplă și o bară de stocare, împreună cu un buton “Analize”. Odată atins, acesta vă va analiza telefonul și va prelua lista articolelor care pot fi șterse. CCleaner este una dintre puținele aplicații care le permite utilizatorilor să aleagă ce elemente trebuie să șteargă manual în loc să șteargă totul.

S-a finalizat CCleaner pentru curățarea Android

După selectarea opțiunilor și apăsarea “Curățare”, aplicația vă va duce la pagina următoare unde va afișa informațiile nedorite acumulate de fiecare aplicație în sistem.

CCleaner pentru managerul de aplicații Android

CCleaner vine cu o altă funcție utilă care împinge o notificare de fiecare dată când dimensiunea cache-ului dvs. crește dincolo de un anumit prag. Am descoperit că CCleaner este cel mai eficient instrument în ștergerea fișierelor nedorite.

2. SD Maid

Această aplicație poate fi văzută cu ușurință în magazinul Play, deoarece vine cu un Droid de lux purtând o uniformă de servitoare franceză. Nu am luat această aplicație în serios până când unii dintre colegii mei au lăudat în permanență capacitatea ei de a curăța coșul de gunoi acumulat în cardurile de memorie. Am decis să încerc SD Maid.

SD Maid pentru Android acasă

Meniul de aterizare are câteva caracteristici interesante:

  • Găsirea cadavrelor: Sapă fișierele asociate cu aplicațiile șterse
  • Curatator de sistem: Puterea spală directoarele sistemului și elimină resturile
  • App Cleaner: Curăță în profunzime fișierele de date din aplicație
  • Baze de date: Îndepărtați Android-ul de orice bază de date care amintește de aplicațiile dezinstalate

SD Maid pentru scanare Android

Apăsați butonul “Curăță” și veți fi surprins să vedeți cantitatea uimitoare de date pe care aplicația a reușit să le șteargă. În ceea ce privește utilizarea mea, SD Maid curăță cel puțin 1 GB până la 1,5 GB de date când le rulez la fiecare două săptămâni.

Scanarea SD Maid pentru Android este completă

3. Verificați

Spre deosebire de alte aplicații din această listă, Verificați este mai degrabă un manager de aplicații decât o aplicație mai curată de memorie. Aplicația hibernează inteligent în fundal, ajutându-vă nu numai să economisiți bateria, ci și să economisiți spațiu RAM prețios.

Greenify pentru meniul Android

Rețineți că este necesar un dispozitiv înrădăcinat pentru ca unele funcții, cum ar fi “Uitați”, care să permită aplicației să optimizeze în mod regulat procesele și să separe aplicațiile de fundal pe baza resurselor, pentru a funcționa.

Greenify pentru modul de lucru Android

Aplicația Greenify vine, de asemenea, cu un set excelent de funcții experimentale care vă vor ajuta să vă sporiți Android-ul și să vă asigurați că este ușor pe baterie.

Greenify pentru analizorul de aplicații Android

Concluzie

Dacă aveți obiceiul de a instala, dezinstala și încerca aplicații noi din Magazin Play, performanța telefonului dvs. Android va fi afectată. Cu toate acestea, am constatat că, folosind o anumită combinație de aplicații, performanța telefonului nostru Android poate fi cu adevărat crescută. Personal folosesc CCleaner pentru gestionarea coșului de gunoi, SD Maid pentru eliminarea nedorită a cardului de memorie și, în cele din urmă, Greenify pentru optimizarea performanței bateriei. Este posibil să nu fie cea mai bună combinație pentru toată lumea, dar puteți încerca diferite permutări pentru a găsi cea mai performantă combinație de aplicații.

Spuneți-ne despre orice alte aplicații pe care le folosiți pentru a spori performanța Android în secțiunea de comentarii de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x