3 mari înfrumusețări JSON pentru a vă face pop-ul de date

3 fantastici abbellimenti JSON per far risaltare i tuoi dati
⌛ Reading Time: 4 minutes

Un concept uriaș de programare este acela că scrieți un cod care poate fi citit de om pentru a fi analizat de mașini. Chiar și codul de asamblare este într-un format oarecum lizibil pentru oameni. Adesea, veți „micșora” codul pentru a accelera timpul de procesare, dar în cele din urmă îl va face mai puțin lizibil. Un înfrumusețare transformă acest cod redus în ceva pe care îl puteți citi.

În această postare, ne concentrăm pe JavaScript Object Notation (JSON), în special înfrumusețările pentru a ajuta la transformarea codului minificat în ceva frumos de privit din nou.

De ce ați dori să vă înfrumusețați datele JSON

Un aspect major al programării moderne este acela de a vă face codul lizibil pentru alți oameni. Acest lucru are mult sens, având în vedere procesul de transformare a codului de nivel înalt în instrucțiuni de mașină de nivel scăzut, înseamnă că codul dvs. bine formatat ia o întorsătură spre cel mai rău.

În majoritatea circumstanțelor, veți efectua această modificare prin minificare. Aici spațiul alb este eliminat dintr-un fișier pentru a crește eficiența de calcul.

Cu toate acestea, veți găsi, de asemenea, că datele JSON pot reveni din procesare, arătând cel mai rău pentru uzură. Acest lucru se datorează cantității de spațiu alb pe care îl folosește formatul de cod. Pentru a-l face din nou lizibil, va trebui să îl rulați printr-un instrument dedicat. Din fericire, există multe disponibile și toate sunt gratuite.

3 mari înfrumusețări JSON pentru a vă face pop-ul de date

Dacă efectuați o căutare rapidă pentru un instrument de formatare JSON, veți găsi o mulțime de opțiuni. Cu toate acestea, toate sunt practic la fel. Cele trei opțiuni de mai jos au ceva de oferit unic și discutăm mai jos punctul cheie de vânzare al fiecăruia.

1. Înfrumusețarea încorporată a DuckDuckGo

Prima noastră includere este accesibilă și se găsește în cele mai improbabile locuri. DuckDuckGo este un motor de căutare axat pe confidențialitate pe care l-am prezentat anterior.

Motorul de căutare DuckDuckGo.

Cu toate acestea, pentru a concura cu motoarele de căutare mai populare, DuckDuckGo oferă și instrumente utile de programare. Unul dintre acestea este un înfrumusețare JSON.

Pentru a utiliza instrumentul, căutați „JSON beautifier”. Va apărea ca primul rezultat pe pagina cu rezultatele motorului de căutare (SERP):

Formatatorul JSON al lui DuckDuckGo.

Opțiunile de aici sunt rare, dar acest lucru nu este menit să fie un instrument complet. Este pur și simplu o modalitate de a înfrumuseța (și valida) rapid codul dvs. JSON. Ca atare, este la îndemână să aveți marcaje atunci când aveți nevoie.

2. Formatoarea JSON a lui JSONGrid

Urmatorul, Formatorul JSON al lui JSONGrid ne-a atras atenția din câteva motive. În primul rând, există multe instrumente utile de utilizat, cum ar fi un analizor și un validator. Cu toate acestea, formatatorul JSON vă permite, de asemenea, să vă vizualizați datele într-o grilă, precum și să le înfrumusețați.

JSONGrid Json Formatter.

Puteți efectua căutări pe datele JSON și le puteți vizualiza pe ecran complet. Mai mult, dacă selectați o celulă din tabel, aceasta va evidenția rândul din fișierul dvs. JSON. Acest lucru este util și înseamnă că formatatorul JSON poate deveni mai mult un instrument permanent în fluxul dvs. de lucru.

3. Înfrumusețarea JavaScript online

În cele din urmă, avem Înfrumusețare JavaScript online. Cu toate acestea, nu vă lăsați păcălit să credeți că nu poate gestiona datele JSON. Având în vedere limbajul părinte pentru aceste tipuri de fișiere, este mai mult decât capabil să înfrumusețeze JSON.

Înfrumusețarea JavaScript online.

Cu toate acestea, Online JavaScript Beautifier nu se oprește aici. Puteți seta o mulțime de opțiuni pentru a vă ajuta să transformați datele JSON în formă și există mai mult decât formate de spațiere de luat în considerare.

Opțiunile pentru înfrumusețarea fișierelor JSON.

Ne place în special modul în care aceste opțiuni sunt prezentate și ca JSON formatat, astfel încât să le puteți lua și să aplicați aceste preferințe într-un mod direct în propriul editor de cod la alegere.

Opțiuni formatate JSON.

În general, este o soluție puternică pentru înfrumusețarea JSON și v-ar fi greu să găsiți ceva la fel de cuprinzător ca acesta – mai ales pentru cost.

Încheierea

Dacă sunteți în căutarea unei modalități rapide de formatare a datelor JSON, DuckDuckGo este una bună. Pentru un editor JSON dedicat, atât formatatorul JSON, cât și înfrumusețarea Javascript sunt instrumente capabile. Dacă doriți să învățați codarea în schimb, acești editori de coduri online vă vor ajuta să codificați din mers.

Legate de:

  • 7 platforme gratuite pentru a crea aplicații fără codificare
  • Șapte jocuri de codare pentru a vă ajuta să vă construiți cotletele de programare
  • Cum se blochează Javascript intruziv pe Chrome și Firefox

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.