3 modalități de a înlocui și de a reduce comenzile rapide ale desktopului Windows

3 modalități de a înlocui și de a reduce comenzile rapide ale desktopului Windows

Ce este pe desktop? Este aglomerat cu toate comenzile rapide de care nu aveți nevoie? Dacă sunteți ca mulți utilizatori de Windows, puteți stoca comenzile rapide, fișierele și folderele aplicației pe desktop pentru a le face ușor accesibile. Credem că punerea pictogramei pe desktop face mai ușor de găsit, dar când avem prea multe dintre ele, de fapt devine și mai dificil.

Pentru a vă ajuta performanța computerului și pentru a reduce stresul cauzat de dezordinea digitală, aveți doar comenzi rapide pentru aplicațiile pe care le utilizați. Dar dacă le ștergeți de pe desktop, veți avea nevoie de un mod diferit de a accesa rapid aplicațiile și fișierele cele mai utilizate.

Iată câteva modalități prin care puteți obține controlul asupra aglomerației de pe desktop.

1. Utilizați meniul Start

Meniul Start este ca un cuprins în care puteți găsi toate programele și locațiile fișierelor de pe computer. Este întotdeauna accesibil, indiferent de aplicația în care lucrați. Accesați meniul Start fie făcând clic pe pictograma Windows din colțul din stânga jos al ecranului, fie apăsând pe Victorie butonul de pe tastatură.

În partea dreaptă a meniului, puteți adăuga plăci pentru programele pe care le utilizați des.

1. Găsiți comanda rapidă a programului pe care doriți să o adăugați la meniul Start.

2. Faceți clic dreapta pe pictogramă.

3. Faceți clic pe Pin pentru a începe.

4. Ștergeți pictograma de pe desktop.

Puteți face același lucru cu folderele și locațiile fișierelor, dar nu și pentru fișierele individuale.

Organizați-vă meniul Start

Când începeți să adăugați comenzi rapide la meniul Start, acesta poate deveni aglomerat și dacă nu sunteți atent.

Puteți organiza meniul Start creând grupuri de dale de program similare. Există mai multe categorii prefabricate în meniu, dar le puteți personaliza în funcție de nevoile dvs.

Ștergeți dezordinea desktopului Organizați meniul Start

Schimbați numele grupului făcând clic pe titlul existent și tastând unul nou. Rearanjați grupurile apucând cele două linii orizontale de lângă titlu și trăgându-l într-o locație nouă.

2. Utilizați bara de activități

Bara de activități este un element al Windows situat în partea de jos a ecranului. Vă permite să lansați programe fixate și să vizualizați programele care rulează.

Fixarea comenzilor rapide din bara de activități vă permite să le deschideți cu un singur clic în orice moment. Pentru a fixa programele în bara de activități:

1. Faceți clic dreapta pe comanda rapidă pe care doriți să o fixați.

2. Faceți clic pe „Fixați în bara de activități”.

Ștergeți aglomerația de pe desktop în bara de activități

3. Ștergeți comanda rapidă de pe desktop.

Dacă aveți un număr mare de pictograme pe care doriți să le păstrați pe bara de activități, puteți schimba dimensiunea icoanelor pentru a se potrivi mai multor icoane fără a face ca bara de activități să crească în dimensiune.

1. Faceți clic dreapta pe bara de activități.

2. Faceți clic pe „Setări pentru bara de activități”.

Ștergeți setările barei de activități pentru dezordinea desktopului

3. Faceți clic pe comutatorul de comutare sub „Utilizați butoane mici din bara de activități”.

Ștergeți dimensiunea pictogramelor barei de sarcini a dezordinii desktopului

3. Schimbați modul de lansare a aplicațiilor

Dacă doriți un aspect super-curat, puteți ascunde toate pictogramele de pe desktop și puteți utiliza numai bara de activități sau meniul Start pentru a le deschide. Există încă două modalități prin care puteți deschide aplicații și documente fără a face clic pe nicio pictogramă.

Cortana (prin voce)

Cortana este asistentul digital al Microsoft. Dacă nu doriți să aveți de-a face cu nicio pictogramă, puteți cere Cortana să lanseze aplicațiile și să deschidă fișierele pe care le căutați. Doar intreaba: “Hei, Cortana. Găsiți documentul”Și spuneți numele documentului.

Dacă doriți să deschideți o aplicație, spuneți „ Lansați (numele programului).

Este posibil să fie necesar să activați Cortana pe computer înainte de a putea efectua oricare dintre aceste comenzi. Dar dacă sunteți un fan al Alexa sau Siri, acesta ar putea fi cel mai bun mod de a accesa programe și documente, păstrând în același timp desktopul curat.

Dacă doriți mai multe informații despre ce poate face Cortana, faceți clic aici.

Aplicații terțe (după căutare)

Ștergeți Desktop Luncher Wox Launcher

Fixarea aplicațiilor în bara de activități sau în meniul Start este utilă, dar dacă aveți un număr mare de elemente afișate în acele locuri, acestea pot deveni o mizerie, la fel cum a făcut desktopul dvs. Evitați aglomerația instalând un lansator de aplicații terță, cum ar fi WoX sau Keybreeze. Aceste programe pot fi deschise cu o combinație scurtă de taste Alt + Spaţiu. Apoi tastați numele programului și selectați elementul pe care doriți să îl deschideți.

Ar trebui să vă obișnuiți să nu adăugați comenzi rapide, fișiere și foldere pe desktop. Puteți crea un memento săptămânal sau lunar pentru a vă șterge desktopul – mutați folderele și fișierele în documentele dvs., ștergeți ceea ce nu aveți nevoie și mutați comenzile rapide în meniul Start sau în bara de activități.

Pentru a vă îmbunătăți și mai mult productivitatea, puteți utiliza aceste comenzi rapide de la tastatură pentru a lucra mai rapid în Windows 10 și, de asemenea, să adăugați mai multe funcționalități cu PowerToys.

Legate de:

Scroll to Top