3 moduri de a deschide opțiuni avansate de pornire în Windows 10

3 moduri de a deschide opțiuni avansate de pornire în Windows 10

Opțiunile avansate de pornire din Windows nu sunt nimic nou. Vă oferă diferite opțiuni care pot fi utilizate pentru a repara instalarea Windows, a reseta sau a restaura Windows 10, a efectua diagnostice, a deschide setările UEFI, a accesa promptul de comandă etc. Pe cât de util este, poate fi destul de supărător pentru utilizatorii începători pentru a accesa opțiunile avansate de pornire. Din fericire, există mai multe modalități de a accesa opțiunile avansate de pornire. Dacă vreodată trebuie să accesați opțiunile avansate de pornire, iată diferitele modalități de a face acest lucru.

Din fereastra de setări

Primul și cel mai simplu mod de a accesa opțiunile avansate din Windows 10 este de a utiliza noua aplicație Setări. A începe. faceți clic pe pictograma Notificări care apare pe bara de activități și apoi faceți clic pe opțiunea „Toate setările”. Alternativ, puteți utiliza și comanda rapidă de la tastatură Windows 10 „Win + I” pentru a deschide setările.

Odată ce fereastra de setări a fost deschisă, faceți clic pe opțiunea „Actualizare și securitate”. Aici veți putea gestiona setări importante precum actualizări, securitate, recuperare, activare etc.

opțiuni avansate-win10-select-update-security

În această fereastră, selectați opțiunea „Recuperare” care apare în panoul din stânga, apoi faceți clic pe butonul „Reporniți acum” care apare în secțiunea „Pornire avansată”.

opțiuni-avansate-win10-setări-aplicație-clic-buton-repornire

De îndată ce faceți clic pe buton, vi se va cere să alegeți o opțiune. Selectați opțiunea „Depanare”.

opțiuni avansate-win10-settings-app-select-troupshoot

Acțiunea de mai sus va deschide secțiunea Depanare. Aici, selectați opțiunea „Opțiuni avansate”.

opțiuni avansate-win10-settings-app-select-adv-options

După cum puteți vedea, ecranul Opțiuni avansate vă oferă opțiuni precum resetare, recuperare și reparare.

Advanced-Options-Win10-Settings-App-Choose-Adv-Options

Folosind butonul Restart

Alternativ, puteți utiliza și butonul obișnuit de repornire pentru a accesa opțiunile avansate. Pentru a face acest lucru, apăsați „Win + X” pentru a deschide meniul utilizatorului puternic. Aici, navigați la „Oprire sau deconectare” și faceți clic pe opțiunea „Reporniți” în timp ce țineți apăsată tasta Shift de pe tastatură.

opțiuni-avansate-win10-power-user-menu-select-restart

Dacă nu aveți acces la contul dvs. de utilizator, atunci puteți accesa opțiunile avansate direct din ecranul de conectare. Doar faceți clic pe pictograma de alimentare de pe ecranul de blocare, apoi faceți clic pe opțiunea Restart în timp ce țineți apăsată tasta Shift de pe tastatură.

Advanced-Options-Win10-Lock-Screen-Select-Restart

Prin introducerea unui DVD sau a unei unități USB

Dacă dintr-un anumit motiv sistemul dvs. Windows nu pornește, atunci puteți accesa meniul de opțiuni avansate inserând DVD-ul de instalare Windows sau unitatea USB. După introducerea unității de instalare, porniți-o și treceți la ecranul de instalare. Aici, faceți clic pe butonul „Următorul” pentru a continua.

Advanced-Options-Win10-Installation-Click-Next

În această fereastră, pur și simplu ignorați butonul Instalare acum și faceți clic pe linkul „Reparați computerul” care apare în colțul din stânga jos.

opțiuni avansate-win10-clic-reparare-link

Acum, la fel ca în prima metodă, selectați opțiunea „Depanare”.

Advanced-Options-Win10-Select-Toubleshoot

În acest ecran selectați Opțiuni avansate.

Advanced-Options-Win10-Select-Adv-Options

După cum puteți vedea din imaginea de mai jos, atunci când accesați opțiunile avansate utilizând suportul de instalare, nu vi se va prezenta opțiunea „Setări de pornire”, care este utilă pentru a schimba comportamentul de pornire Windows.

Advanced-Options-Win10-Choose-Adv-Options

Faceți comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele dvs. despre utilizarea acestor metode pentru a accesa opțiuni avansate în Windows 10.

Scroll to Top