3 moduri de a împărți celulele în Microsoft Excel

3 modi per dividere le celle in Microsoft Excel
⏱️ 7 min read

Uneori aveți mai multe date într-o singură celulă în Excel. Acest lucru se întâmplă adesea atunci când încercați să combinați foi de calcul Excel sau când importați date. În loc să vă ocupați doar de aceasta, puteți împărți celulele în Microsoft Excel. Cu toate acestea, procesul nu este la fel de simplu ca pur și simplu să ai o opțiune divizată. De asemenea, există mai multe moduri diferite de a obține același rezultat.

Utilizarea textului în coloane

Metoda oficială Microsoft implică utilizarea textului în coloane pentru a împărți celulele în Microsoft Excel. Această metodă suprascrie orice text care se află în celulă direct în dreapta celui pe care îl împărțiți. Pentru a nu pierde nimic, creați o nouă coloană goală lângă celula pe care o împărțiți.

Selectați celula pe care doriți să o împărțiți. Puteți selecta mai multe celule în același timp, dacă doriți.

Selectați fila Date și alegeți opțiunea „Text în coloane”.

Alegeți „Delimitat” dacă vi se solicită.

Selectați tipul de delimitator (e) pe care îl folosește celula dvs. Utilizați panoul de previzualizare pentru a vedea dacă datele celulei dvs. se împart corect.

3 moduri de a împărți celulele în delimitatori Microsoft Excel

Faceți clic pe Aplicați și alegeți formatul de date pentru celulele dvs. noi. Acest lucru apare de obicei numai în versiunea desktop. În cele mai multe cazuri, veți rămâne cu opțiunea implicită, care este aceeași cu celula dvs. originală. Faceți clic pe Finalizare.

Flash Fill

Această opțiune funcționează pentru împărțiri simple. Pentru opțiuni mai complexe, veți dori să utilizați textul în coloane sau funcțiile Excel (secțiunea următoare). Flash Fill vă ajută să vărsați celule în Microsoft Excel prin recunoașterea tiparelor și completarea automată a celulelor pe baza acelui tipar.

Începeți activând Flash Fill dacă nu ați făcut-o deja. Mergeți la „Fișier -> Opțiuni -> Avansat” și derulați la zona Opțiuni de editare. Bifați „Completare automată cu bliț” și „Activați completarea automată pentru valorile celulei”. Apăsați OK pentru a salva modificările.

Apoi, creați o nouă coloană direct lângă celula pe care doriți să o împărțiți. Trebuie să fie direct lângă el, altfel nu va funcționa.

În noua coloană, tastați partea din celulă pe care doriți să o împărțiți. De exemplu, dacă îmi împart numele, aș tasta „Crowder” în celula de lângă „Maytane Reyns”.

3 moduri de a împărți celulele în Microsoft Excel Flash Fill Start

În funcție de versiunea de Microsoft Excel pe care o aveți, există două metode pentru pasul următor. Deschideți fila Date și vedeți dacă aveți o opțiune Flash Fill. Dacă da, faceți clic pe celula pe care tocmai ați introdus-o – „Crowder” pentru mine. Apoi, faceți clic pe Flash Fill. Aceasta completează tot ce este în coloană.

3 moduri de a împărți celulele în Microsoft Excel Flash Fill

Trageți colțul din dreapta jos al celulei în jos la următorul. Veți vedea o mică pictogramă care apare. Faceți clic pe acesta și alegeți „Flash Fill”. Asigurați-vă că preia datele corecte din următoarea celulă. Dacă da, trageți colțul în jos pentru a umple coloana goală atât timp cât aveți nevoie. Selectați „Flash Fill” pentru a umple automat coloana.

Funcții Excel

Dacă aveți nevoie de ceva mai robust decât Textul către coloane, există o altă opțiune. Va trebui să utilizați LEFT, RIGHT, MID, LEN, și SEARCH funcții pentru împărțirea celulelor în Microsoft Excel.

Formula exactă va varia în funcție de modul în care împărțiți celula. De exemplu, dacă împărțiți nume, veți avea nevoie de o formulă pentru a lua prima și de alta pentru a lua ultima. Desigur, lucrurile devin mai complexe atunci când aveți de-a face cu nume de mijloc și cu cratime.

Începeți prin a crea coloane noi lângă celula pe care doriți să o împărțiți (nu trebuie să fie direct lângă). Veți avea nevoie de o nouă coloană pentru fiecare bucată de date pe care doriți să o împărțiți. De exemplu, dacă împărțiți o celulă în trei părți, veți avea nevoie de trei coloane goale.

Faceți clic în prima celulă goală din prima coloană de lângă celula pe care doriți să o împărțiți. Pentru a ușura exemplul, voi împărți un nume.

Formula pentru a obține prenumele ar arăta astfel (faceți clic pe celulă și apoi faceți clic pe zona formulă / funcție pentru a introduce formula):

3 moduri de a împărți celulele în Microsoft Excel la stânga

Formula privește partea stângă a caracterelor din celula pe care o împărțiți. (A2 este celula pe care o împărțiți.) SEARCH porțiunea indică formula pentru a începe de la spațiu (utilizați delimitatorul din celula dvs.) și mergeți la stânga până când ajunge la primul caracter.

Pentru numele de familie, va trebui să scădeți ceea ce ați găsit inițial din rezultat. Formula ar arăta astfel:

3 moduri de a împărți celulele în Microsoft Excel Last

LEN funcția vă ajută să numărați poziția corectă a caracterului din celula dvs. La fel ca LEFT funcția, RIGHT funcția începe de la dreapta spațiului sau delimitatorului.

MID funcția funcționează pentru a împărți datele din mijlocul celulei. Acest lucru vă ajută să luați lucruri precum un prenume.

Deoarece formula poate varia atât de mult, este o idee bună să vă uitați la varietate de scenarii de la Microsoft pentru a vedea cum să împărțiți diferite formate și cum să modificați formula după cum este necesar.

Dacă formula rămâne aceeași în toată coloana, trageți colțul din dreapta jos pentru a umple coloana.

Care este modul tău preferat de a împărți celulele în Microsoft Excel? Dacă trebuie să combinați celulele, aflați cum să îmbinați cu ușurință atât celulele, cât și coloanele.

Legate de:

  • Cum să începeți să scrieți macro VBA în Microsoft Excel
  • Cum se introduce o linie de trend în Microsoft Excel
  • 7 șabloane Excel gratuite pentru a vă ajuta să vă gestionați bugetul

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x