3 moduri de a opri actualizările forțate Windows 10

3 moduri de a opri actualizările forțate Windows 10
⏱️ 6 min read

Windows 10 este un sistem de operare excelent, iar Microsoft continuă să-l îmbunătățească prin instalarea actualizărilor cumulative. Actualizările sunt o parte importantă a sistemului dvs., din motive de securitate și stabilitate. Cu toate acestea, politica Windows 10 privind actualizările forțate a devenit un subiect de controversă și una dintre caracteristicile sale cele mai puțin apreciate.

În timp ce Microsoft își propune să facă Windows 10 mai eficient prin împingerea actualizărilor, ideea actualizărilor forțate ar fi putut cauza probleme utilizatorilor. Asta pentru că unele dintre actualizări sunt atât de mari (peste 4 GB) și se descarcă automat. Acest lucru poate fi foarte frustrant dacă aveți un plan de date limitat.

Cel mai rău dintre toate, Windows 10 va forța actualizările de fiecare dată când încercați să reporniți și / sau să închideți computerul. Acest lucru vă poate pune computerul într-o buclă de pornire interminabilă. În acest tutorial vă vom arăta cele trei soluții care vă vor ajuta să opriți permanent actualizările forțate Windows 10.

1. Marcați conexiunea Wi-Fi ca măsurată

Marcarea conexiunii Wi-Fi ca bare măsurate pentru toate activitățile de fundal. Deoarece actualizările Windows 10 sunt un proces continuu care continuă să ruleze în fundal, setarea conexiunii dvs. ca măsurată este cel mai simplu mod de a opri actualizările forțate.

Este demn de remarcat faptul că această opțiune va întârzia doar actualizările. În momentul în care comutați butonul Conexiune măsurată pe „OPRIT”, Windows 10 va începe să descarce automat actualizările. Dar atâta timp cât butonul de conexiune măsurată este setat la „ACTIVAT”, Windows 10 nu va descărca niciodată nicio actualizare fără permisiunea dvs. Pentru a vă seta conexiunea ca măsurată, urmați pașii de mai jos.

1. Apăsați Victorie + Eu pentru a lansa aplicația Setări.

2. Faceți clic pe opțiunea „Rețea și Internet”.

3. Sub Conexiune rețea fără fir, derulați în jos și faceți clic pe linkul „Opțiuni avansate”.

windows-10-link-opțiuni-avansate

4. Se va deschide o pagină cu mai multe opțiuni pentru a vă configura rețelele fără fir. Căutați opțiunea „Conexiune măsurată”. În mod implicit, această opțiune este setată la Dezactivat. Faceți clic și comutați-l la Activat.

windows-10-update-contorizat-conexiune

Asta e. Acum Windows nu va descărca nimic în fundal.

Notă: Setarea conexiunii ca măsurată va afecta conectivitatea Bluetooth. Dacă folosiți frecvent Bluetooth, este posibil să nu fie cea mai bună opțiune pentru dvs. De asemenea, această metodă nu va funcționa dacă utilizați un cablu Ethernet pentru a vă conecta computerul la Internet.

2. Dezactivați serviciul Windows Update

Serviciul Windows Update poate detecta, descărca și instala actualizări și aplicații Windows. Odată dezactivat, oprește caracteristica de actualizare automată Windows. Deoarece serviciul Windows Update este un alt proces Windows, îl puteți opri urmând acești pași simpli.

1. Apăsați tasta Victorie + R tastele pentru a deschide comanda de rulare. Introduceți services.msc și faceți clic pe OK.

windows-10-run-command

2. Din lista Servicii care apare, găsiți și faceți clic pe opțiunea „Windows Update” pentru ao deschide.

windows-10-update

3. Se va deschide o casetă Windows Update Properties. În tipul Startup (sub fila „General”), veți găsi opțiunea de a configura modul în care doriți să fie livrate actualizările. În mod implicit, această opțiune este setată la Automat. Îl puteți dezactiva sau schimba în manual.

windows-10-update-service-1

4. În cele din urmă, mergeți la fila „Recuperare” și faceți clic pe ea. În secțiunea „Primul eșec”, selectați „Nu luați măsuri”. Acest lucru va ajuta la prevenirea repornirii serviciului de actualizare și, eventual, la resetarea sa la automat (implicit) după ce nu reușește să împingă actualizările.

windows-10-update-properties-recovery

5. Faceți clic pe „Aplicați”, apoi reporniți computerul.

Notă: dacă dezactivați serviciul Windows Update, computerul dvs. nu va putea descărca nicio actualizare. Aceasta va opri toate actualizările viitoare, iar programele nu vor putea utiliza API-ul Windows Update Agent (WUA).

Pentru a reactiva serviciul Windows Update, repetați procesul de mai sus, dar schimbați tipul de pornire la „Automat”.

3. Opriți actualizările automate făcând modificări în Editorul de politici de grup

Politica de grup Windows 10 are, de asemenea, o caracteristică ascunsă pe care o puteți utiliza pentru a dezactiva actualizările automate. Modificând unele setări în Editorul de politici de grup, veți putea alege modul în care doriți să fie livrate actualizările. Iată cum se face:

1. Apăsați tasta Victorie + R tastele pentru a deschide comanda Run. Introduceți gpedit.mscși apăsați „OK” pentru a lansa Editorul de politici de grup local.

2. Găsiți opțiunea Configurare computer și faceți clic pe ea. Apoi navigați la folderul Șabloane administrative și faceți clic pentru a-l extinde.

windows-10-group-policy-1-2

3. Sub Șabloane administrative, selectați folderul „Componente Windows” și faceți clic pe el.

windows-10-group-policy-windows-components

Sistemul va deschide o listă foarte lungă a componentelor Windows. În partea de jos a listei veți găsi folderul Windows Update. Faceți dublu clic pe folder pentru ao extinde.

Windows-10-grup-actualizări-politică

4. Căutați opțiunea „Configurare actualizări automate” în lista de servicii care se va deschide. Faceți dublu clic pe acesta pentru a deschide mai multe setări de configurare Windows Update.

windows-10-configure-automatic-updates

5. Se va deschide o nouă fereastră cu mai multe opțiuni pentru a configura actualizările Windows. Selectați „Activat”, apoi derulați în jos până la opțiunile disponibile și selectați opțiunea „Notificare pentru descărcări și notificare pentru instalare” din lista derulantă.

windows-10-updates-notification-for-downloads

6. Faceți clic pe butonul „Aplicați” și ieșiți.

În acest fel, ori de câte ori sunt disponibile actualizări pentru computerul dvs., Windows vă va anunța că actualizările sunt disponibile pentru descărcare, mai degrabă decât descărcarea și actualizarea automată. Puteți accesa „Setări -> Actualizare Windows” și puteți alege să descărcați și să instalați actualizările la momentul cel mai convenabil. Windows nu va putea descărca sau instala actualizări fără permisiunea dvs.

Pentru a confirma dacă modificările au fost efectuate, lansați aplicația Setări și mergeți la „Actualizări și securitate -> Actualizare Windows -> Opțiuni avansate”. Ar trebui să vedeți un buton „Notificați descărcarea” care a fost gri.

notificare-pentru-descărcare-windows-update

Dacă nu vedeți un buton gri „notificați descărcarea”, este posibil să fi ratat un pas sau să fi folosit setări greșite.

Încheierea

Actualizările Windows 10 sunt un lucru bun, deoarece pot contribui la creșterea eficienței și securității sistemului. Dar uneori, oprirea actualizărilor poate fi utilă, mai ales atunci când doriți să opriți o reinstalare automată a unei actualizări supărătoare.

Sperăm că aceste soluții te vor ajuta să întârzii sau să oprești complet actualizările forțate Windows 10. Simțiți-vă liber să comentați și să distribuiți.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x