3 moduri de a redenumi fișierele în lot în Windows

3 modi per rinominare i file in batch in Windows
⏱️ 8 min read

Cu colecțiile noastre în creștere de fișiere digitale, este un coșmar când doriți să redenumiți o grămadă de fișiere pentru a le face mai ușor de găsit. Numirea a zeci sau sute de fișiere similare pe rând durează pentru totdeauna. Din fericire, există mai multe moduri semnificativ mai ușoare de redenumire a fișierelor în Windows pentru a economisi timp și dureri de cap.

Deși voi include câteva sugestii de instrumente terțe la sfârșit, de obicei nu este nevoie să instalați software suplimentar. În schimb, utilizați instrumentele încorporate în Windows.

Folosind File Explorer

Utilizarea File Explorer pentru redenumirea fișierelor în Windows este, de obicei, cea mai ușoară cale. Pentru a redenumi fișierele, selectați toate fișierele pe care doriți să le redenumiți, apăsați tasta F2 (alternativ, faceți clic dreapta și selectați redenumire), apoi introduceți numele dorit în primul fișier. Apăsați Enter pentru a schimba numele tuturor celorlalte fișiere selectate.

De exemplu, am avut o listă de imagini pe care am vrut să le schimb de la convenția implicită de denumire a datei la ceva mai simplu de citit. În acest caz, ianuarie 2021. Această metodă adaugă numere secvențiale între paranteze lângă fiecare nume de fișier. Acesta este un mod excelent de a păstra împreună fișiere similare, cum ar fi un proiect, fotografii dintr-o călătorie sau orice altceva.

3 moduri de a redenumi fișierele în lot în Windows Explorer Imagini redenumite

Este atât de ușor să redenumiți fișierele folosind File Explorer, dar această metodă este simplă și nu este atât de flexibilă, de exemplu, nu puteți schimba extensiile de fișiere (.html) și nu puteți restricționa sau modifica Windows de la adăugarea de numere etc. Pentru funcții mai avansate , trebuie să folosim promptul de comandă și Windows PowerShell.

Folosind Promptul de comandă

Dacă doriți să redenumiți în lot doar extensiile din Windows, promptul de comandă este un instrument excelent. De asemenea, puteți redenumi fișierele. Să abordăm mai întâi schimbarea extensiilor.

Inițial, puteai accesa rapid opțiunea prompt de comandă prin meniul Fișier din File Explorer, dar Windows 10 a eliminat în cele din urmă această opțiune. Există încă alte modalități de a accesa promptul de comandă.

1. Deschideți promptul de comandă apăsând Victorie + R, tastând „cmd” și apăsând OK.

3 moduri de a redenumi fișierele în lot în Windows Explorer Cmd

2. Odată ce se deschide fereastra promptului de comandă, va trebui să schimbați directorul în folderul în care se află fișierele dvs. Puteți tasta calea completă sau puteți deschide folderul în File Explorer. Faceți clic dreapta pe locația căii de deasupra listei de fișiere și alegeți „Copiați adresa”.

3 moduri de a redenumi fișierele în lot în calea fișierului Cmd Windows Explorer

Puteți copia apoi acest lucru în promptul de comandă. Înainte să tastați sau să copiați ceva, tastați cd și apoi locația căii.

Dacă aveți probleme cu copierea și lipirea, poate fi necesar să modificați setările pentru a activa funcția de copiere și lipire în linia de comandă.

3 moduri de a redenumi fișierele în lot în Windows Explorer Cmd Cd

Introduceți următoarea comandă folosind extensiile de fișiere dorite:

În cazul meu, schimb extensia .jpg în .png. Rețineți că acest lucru nu schimbă de fapt tipul de fișier, ci doar extensia.

3 modalități de redenumire a fișierelor în lot în extensiile Windows Explorer Cmd Cd

Dacă doriți să redenumiți numele fișierelor, este un proces similar. Cu toate acestea, dacă numele fișierelor au mai multe caractere, este posibil să primiți o eroare cu privire la fișierele duplicat. Pentru a vă asigura că acest lucru nu se întâmplă, utilizați metacaractere, care sunt semne de întrebare, pentru a păstra o porțiune unică din numele original.

În exemplul meu, fișierele mele încep cu 01. Unele fișiere partajează câte zece caractere.

După ce ați schimbat directorul promptului de comandă în folderul cu fișierele dvs., introduceți următoarele:

Intră cât mai multe? după cum ai nevoie pentru personaje. Dacă doriți un spațiu în numele fișierului, plasați numele fișierului între ghilimele, cum ar fi „??? File Name.jpg”. Dacă doriți noul dvs. nume de fișier la început, utilizați metacaracterele după numele fișierului, cum ar fi FileName ????. În cazul meu, aș folosi:

3 modalități de a redenumi fișierele în lot în Windows Explorer Cmd Cd numele fișierelor

Această metodă poate fi dificilă. Dacă toate fișierele nu au inițial aceeași lungime a numelui fișierului, se va schimba doar o parte din fișiere.

Utilizarea Windows PowerShell

Windows PowerShell este mult mai puternic decât promptul de comandă obișnuit și este, de asemenea, ușor de utilizat, deși cele două sunt oarecum similare. Pentru a redenumi fișierele în Windows folosind PowerShell, aveți nevoie doar de câteva comenzi simple.

Deschideți folderul în care se află fișierele dvs. în File Explorer. Deschideți Fișier și alegeți „Deschideți Windows PowerShell”.

3 moduri de a redenumi fișierele în lot în Windows Explorer Powershell

Odată ce PowerShell este deschis, utilizați comanda de mai jos. În timp ce utilizați comanda, nu uitați să schimbați „TestName” cu numele de fișier dorit și să utilizați extensia de fișier corectă.

3 moduri de a redenumi fișierele în lot în Windows Explorer Powershell Rename
3 moduri de a redenumi fișierele în lot în Windows Explorer Powershell Redenumire Închidere

Comanda de mai sus va prelua toate fișierele din director și le va transmite către Rename-Item , care redenumește toate fișierele în „TestName *”. Aici * denotă numere, iar aceste numere sunt alocate recursiv folosind „$ x”. Aceasta permite fiecărui fișier să aibă un nume unic.

Dacă doriți să modificați extensiile de fișiere ale tuturor fișierelor dintr-un director, utilizați comanda de mai jos.

3 moduri de a redenumi fișierele în lot în Windows Explorer Powershell Rename Extension

Ceea ce face comanda de mai sus este să luați toate fișierele cu extensia .jpg într-un director și să le schimbați în .png.

3 moduri de a redenumi fișierele în lot în Windows Explorer Powershell Redenumiți extensia gata

Pentru a afla mai multe despre comanda Rename-Item, citiți Documentație Microsoft pentru mai multe definiții și exemple.

Care dintre cele trei metode de mai sus preferați ?? Sigur, PowerShell poate fi copleșitor pentru începători, dar este distractiv să lucrezi odată ce ai câștigat ceva experiență. Puteți chiar să dezinstalați acele aplicații neplăcute preinstalate.

Sperăm că acest lucru vă ajută, dar împărtășiți gândurile și alte metode de redenumire manuală a fișierelor.

Legate de:

  • Cum să creați și să utilizați un fișier lot pentru a muta mai multe fișiere în Windows 10
  • Cum se procesează în lot fișiere în Photoshop
  • 5 Instrumente utile pentru editarea în lot a imaginilor în Windows

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...