3 moduri de a remedia avertismentul privind bateria de serviciu pe Mac

3 moduri de a remedia avertismentul privind bateria de serviciu pe Mac
⏱️ 5 min read

Avertismentele de service pentru baterii de pe Mac / MacBook pot apărea brusc și neașteptat, chiar dacă prețioasa dvs. laptopă a fost scoasă din cutie de câteva luni.

Dacă verificați pagina oficială a comunității de asistență Apple, îngrijorările și reclamațiile sunt probabil legate de actualizări de software, o eroare, gestionarea și întreținerea deficitară a bateriei, performanțe ciudate ale bateriei sau pur și simplu necesitatea de a înlocui bateria în sine.

Notă: această problemă a bateriei ar fi putut apărea din mai mulți factori și este de la caz la caz. Dacă avertismentul nu este rezolvat după executarea primelor două soluții DIY, poate fi necesar să mergeți la un centru de service autorizat Apple pentru un control adecvat.

Înainte de a merge mai departe, să analizăm rezumatul celor trei condiții ale bateriei pentru a detecta dacă aveți nevoie de un serviciu. În meniul de stare a bateriei veți vedea una dintre următoarele:

  • „Normal” – înseamnă că bateria funcționează bine și normal
  • „Înlocuiți în curând” – bateria funcționează în continuare, dar are potențialul de a-și pierde capacitatea de încărcare
  • „Înlocuiți acum” sau „Baterie de service” – trebuie întreținut

Avem câteva soluții posibile pentru dvs., dar mai întâi ar trebui să faceți ceva.

Verificați numărul de cicluri

Fiecare baterie MacBook are un anumit număr de cicluri, ceea ce înseamnă o cantitate de 100% – 0% care își utilizează bateria înainte ca durata totală a bateriei să înceapă să scadă. Cu cât un MacBook este mai recent, cu atât este mai bună bateria și cu atât este mai mare numărul de cicluri. (Puteți găsi toate informațiile relevante pe Pagina oficială de asistență Apple).

După ce ați atins numărul de cicluri oficial al bateriei dvs. MacBook, este normal să începeți să vă așteptați la avertismente „Baterie de service”. Din fericire, puteți urmări numărul de cicluri chiar acolo în macOS.

fix-service-battery-warning-mac-macbook-cycle-count

Pentru a face acest lucru, țineți apăsat butonul Opțiune , faceți clic pe sigla meniului Apple, apoi faceți clic pe „Informații de sistem”. Derulați în jos până la secțiunea „Hardware” din panoul din stânga, faceți clic pe „Alimentare” și veți afișa toate informațiile relevante despre baterie. Aceasta include numărul de cicluri.

Dacă numărul de cicluri de aici depășește numărul listat pe pagina de asistență Apple, acest lucru ar explica avertismentul privind bateria de service. Cu toate acestea, dacă credeți că numărul de cicluri este mult mai mare decât ar trebui să fie, citiți mai departe.

Resetați controlerul de gestionare a sistemului (SMC)

Puteți încerca să resetați SMC-ul dacă MacBook-ul dvs. vine cu o baterie care nu poate fi detașată (de exemplu, computerele Mac 2009 și versiuni ulterioare).

fix-service-battery-warning-mac-macbook-reset-smc

1. Pentru a reseta SMC, opriți computerul.

2. Conectați adaptorul de alimentare sau MagSafe la computer și la priză.

3. Apăsați Schimb + Ctrl + Opțiune tastele și butonul de alimentare simultan.

4. Eliberați simultan cele trei taste plus butonul de alimentare.

5. Apoi, apăsați butonul de alimentare pentru a porni computerul. Verificați meniul de stare a bateriei pentru a vedea dacă a dispărut avertismentul „Service Battery”.

În mod normal, resetarea SMC ar trebui să facă truc. Cu toate acestea, dacă nu se întâmplă nimic, poate doriți să încercați următoarea sugestie.

Recalibrați bateria

Această metodă vă va dura ore întregi. Cu toate acestea, dacă doriți cu adevărat să scăpați de avertisment, urmați pașii de mai jos. Apple sugerează, de asemenea, utilizatorilor să facă acest lucru ca o modalitate de a avea grijă de performanța bateriei la fiecare câteva luni. Cu toate acestea, intervalele depind de frecvența cu care este utilizat computerul.

fix-service-battery-warning-mac-macbook-recalibrate-battery

1. Încărcați bateria până la 100% și asigurați-vă că mufa de încărcare a inelului luminos MagSafe arată lumina verde, care indică o încărcare completă.

2. După ce este complet încărcat, continuați să utilizați computerul în timp ce MagSafe este încă conectat la sursa de alimentare; face asta timp de două ore. Ulterior, deconectați cablul și folosiți-l până când acesta se epuizează, și veți vedea avertismentul privind bateria descărcată în meniul de stare al bateriei. Mac-ul va dormi automat fără niciun avertisment. Odată ce doarme, pur și simplu opriți-l.

3. Așteptați cinci ore sau mai mult, apoi conectați Mac-ul la adaptorul de alimentare sau MagSafe și încărcați-l. Acest lucru vă va calibra bateria.

Notă: în cazul autorului, starea bateriei revine la „Bine” (pentru timp mediu), iar avertizarea de baterie de service a dispărut (captură de ecran pe 717 cicluri de încărcare).

fix-service-battery-warning-mac-macbook-a dispărut

În cele din urmă, dacă încă nu se întâmplă nimic, iată opțiunea finală:

Accesați un furnizor de servicii Apple autorizat

Dacă avertismentul privind bateria de service nu este rezolvat, poate că bateria dvs. trebuie înlocuită și este timpul să predați lucrurile experților.

Cazul autorului: Avertismentul privind bateria de service a apărut la cinci luni după ce un furnizor de servicii Apple autorizat a rezolvat problema bateriei – Aveam obiceiul de a-mi încărca dispozitivele prin USB și de a le conecta la MacBook, ceea ce cauzase un flux neregulat de energie, golind mai repede bateria. . Când mi-am recalibrat computerul, avertismentul a dispărut. Cu toate acestea, după câteva săptămâni a apărut din nou, iar în acest moment computerul meu are avertismentul. Poate că recalibrarea bateriei va ajuta din nou.

Este întotdeauna bine să fiți pregătiți în cazul unei catastrofe Mac, așa că ar trebui să știți ce să faceți dacă vărsați apă pe Mac. Pentru ceva mai tehnic, consultați lista noastră cu cei mai buni emulatori Android pentru Mac.

Acest articol a fost publicat pentru prima dată în mai 2015 și a fost actualizat în mai 2018.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x