3 moduri diferite de a instala terminalul Windows

3 moduri diferite de a instala terminalul Windows
⌛ Reading Time: 6 minutes

Windows Terminal este integrarea puternică a Microsoft a mai multor software, inclusiv Command Prompt, Windows PowerShell, Azure Cloud Shell și Windows Subsystem for Linux (WSL). Folosind această ultimă consolă, puteți face cu ușurință mai multe sarcini comutând între panouri, executând diferite tipuri de comenzi unul lângă altul și având o vedere singulară a întregului sistem.

Acest tutorial acoperă diferite moduri de a instala Windows Terminal pe mașinile Windows 10. Noul terminal Windows vă permite, de asemenea, să experimentați diferite teme pe care le acoperim până la sfârșit.

Despre Terminalul Windows

Terminalul Windows a fost lansat pentru prima dată în mai 2019, cu scopul declarat de a rula o consolă cu mai multe file, care ar putea rula simultan PowerShell și linia de comandă pe fiecare parte. Noul terminal Windows acceptă, de asemenea, Azure Cloud Shell, SSH și subsistemul Windows pentru Linux (WSL).

Consola oferă o experiență de navigare autentică, cu mai multe file. Poți să folosești Alt + Faceți clic pentru a împărți o fereastră curentă în două sau mai multe panouri. O altă comandă rapidă, Schimb + Faceți clic, deschide o nouă fereastră de terminal.

Windows Terminal Emulator: Navigare cu file și împărțirea Windows

Din selecția meniului de sus, puteți alege între ferestrele Windows PowerShell, Prompt de comandă și Azure Cloud Shell. În timp ce implicit este PowerShell, îl puteți schimba în Prompt de comandă din Setări.

Terminal Windows deschis
Terminal Windows deschis cu PowerShell, linia de comandă și Azure Cloud Shell vizibil

Modalități de instalare a terminalului Windows

Există diferite moduri de a instala Windows Terminal pe sistemul dvs. Windows 10, de la ușor la puțin mai complex. Cunoașterea acestor strategii diferite este importantă, deoarece vă va ajuta să instalați corect cele mai recente versiuni și să realizați mai multe personalizări cu teme suplimentare și asistență software pentru terți.

1. Din Magazinul Microsoft

Desigur, cel mai simplu mod de a instala terminalul Windows integrat este să îl descărcați din Microsoft Store. Link-ul de descărcare pot fi găsite aici.

În cazul în care magazinul dvs. nu funcționează corect, puteți depana aceste sfaturi.

Descărcarea terminalului Windows
Descărcarea terminalului Windows din Microsoft Store

Odată ce software-ul este instalat, îl puteți lansa cu ușurință chiar din magazin.

Lansarea terminalului Windows
Terminalul Windows instalat și gata de lansare

Puteți reveni oricând la caseta de căutare Windows pentru a deschide aplicația Windows Terminal și chiar să alegeți fereastra implicită a consolei. Rulați-l în modul „Administrator” pentru cele mai bune rezultate.

Windows Terminal Searchbox
Terminalul Windows Open Searc Box

2. Prin GitHub

Diversele versiuni de versiuni pentru terminalul Microsoft Windows pot fi descărcate manual. Lansările GitHub linkul este aici. Căutați cea mai recentă versiune a Terminalului Windows sub „Active”, așa cum se arată aici. Faceți clic pe linkul „msixbundle” pentru a continua.

Pachetul Windows Terminal Github
GitHub Bundle Download pentru Windows Terminal

Pachetul „msixbundle” este descărcat rapid și salvat pe sistemul dvs.

Windows Terminal Github Bundle Descărcare
Descărcarea pachetului GitHub

Când faceți clic pentru instalare, veți primi o previzualizare a terminalului Windows. Acest lucru ar urma fără probleme de aici.

Windows Terminal Instalați aplicația Github
Instalați Preview – Windows Terminal

Durează doar câteva minute pentru ca pachetul să fie complet instalat. Acum sunteți gata să implementați Windows Terminal.

Terminalul Windows Instalarea aplicației Github
Instalarea pachetului de aplicații – Terminalul Windows

Odată deschis, veți observa un „doriți să închideți toate filele?” după ce închideți fereastra terminalului. Acest lucru nu s-ar întâmpla niciodată cu fereastra de comandă individuală sau PowerShell.

Terminal Windows Închideți toate filele 1
Terminalul Windows Închideți toate filele

3. Prin Chocolatey

Chocolatey este unul dintre cele mai versatile instrumente pentru instalarea oricărui software terț. Poate fi folosit pentru a crea roboți Discord, pentru a lansa Power Toys și pentru a oferi o componentă a browserelor ușoare.

Indiferent dacă Chocolatey este sau nu instalat pe sistemul dvs., puteți afla întotdeauna folosind un set nou de instrucțiuni în Windows PowerShell. Copiați următoarele într-o fereastră PowerShell și faceți clic pe „Enter:”

Windows Terminal Chocolatey Upgrade
Upgrade ciocolată

După cum se arată aici, Chocolatey era deja instalat, așa că tocmai a fost actualizat. Pentru a instala Terminalul Windows utilizând Chocolatey, va urma următoarea comandă:

Windows Terminal Chocolatey Instalarea Windows Terminal
Instalarea terminalului Windows prin Chocolatey

Faceți clic pe „Y” pentru a solicita „Da tuturor”.

Windows Terminal Chocolatey Instalarea Windows Terminal Y
Apăsați Y

Veți putea vizualiza ecranul de succes odată ce cel mai recent pachet Windows Terminal este lansat prin Chocolatey.

Instalarea Windows Terminal Chocolatey a reușit
Terminalul Windows prin Chocolatey Install a reușit

Teme Windows Terminal

Spre deosebire de fundalul monoton al Windows Command Prompt și PowerShell, noul terminal Windows integrat oferă multe teme colorate.

În timp ce GitHub oferă multe teme diferite pentru Terminalul Windows, puteți găsi o mare selecție de astfel de teme din acest link online. Coborâți în jos pentru a descărca un fișier JSON care are o colecție de teme.

Site-ul temelor Windows Terminal
Depozitul de teme Windows Terminal

Accesați meniul „Setări” din fereastra terminalului integrat. Selectați „Deschideți fișierul JSON”.

Windows Terminal Settings Json File
Deschideți fișierul JSON

Acum deschideți temele Windows Terminal JSON din locația descărcată. Acest lucru vă va oferi mai multe opțiuni în fundaluri colorate.

Windows Terminal Settings Descărcați fișierul Json
Fișierul JSON Windows Terminal descărcat

De asemenea, puteți schimba manual fundalul și prim-planul (culoarea fontului) din „Scheme de culori” din Setări.

Windows Terminal Themes Scheme de culori
Scheme de culori

Aici am învățat diferite moduri de a instala terminalul Windows pe Windows 10, împreună cu adăugarea de teme noi. Instalarea noului terminal Windows nu afectează programul de comandă sau software-ul PowerShell existent. Puteți continua să le utilizați în timp ce învățați să utilizați terminalul integrat.

Mai mult, nu necesită prea multă învățare, deoarece utilizarea de bază a PowerShell / Command Prompt a fost păstrată. De fapt, a fost mai ușor. De exemplu, puteți copia-lipi liber în noua fereastră Windows Terminal pentru linia de comandă și nu trebuie să o configurați separat.

Legate de:

  • Cum se șterge istoricul clipboardului pe Windows 10
  • 6 moduri de a verifica starea de sănătate a hard diskului în Windows 10
  • Cele mai bune 8 aplicații Sandbox pentru Windows 10 pentru a vă menține în siguranță

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.