3 moduri simple de a trimite e-mailuri de pe linia de comandă în Linux

3 moduri simple de a trimite e-mailuri de pe linia de comandă în Linux

⌛ Reading Time: 4 minutes

În timp ce lucrați cu linia de comandă, există momente în care este posibil să doriți să trimiteți manual un e-mail pentru a comunica informații cu o singură linie, spuneți o comandă complexă sau o notă importantă pentru dvs. sau pentru un prieten. În mod normal, acest lucru necesită deschiderea unui browser web, conectarea la contul dvs. de e-mail, încadrarea unui e-mail care conține informațiile solicitate și apoi trimiterea acestuia.

Este un proces prea lung pentru un lucru mic, nu-i așa? Ce se întâmplă dacă ai putea face asta chiar din linia de comandă? Da, este posibil și am discutat deja câteva modalități de a face acest lucru în Linux. În acest articol, vom discuta alte trei modalități de a trimite e-mailuri din linia de comandă în Linux.

Sendmail

Sendmail, după cum s-ar putea să știți, este serverul clasic SMTP din lumea UNIX. De obicei vine preinstalat pe multe distribuții Linux, dar dacă nu este cazul cu cutia Linux, îl puteți instala cu ușurință din depozite standard. De exemplu, utilizatorii de sisteme bazate pe Debian, cum ar fi Ubuntu, îl pot descărca și instala cu următoarea comandă:

Odată instalat, puteți trimite cu ușurință și rapid un e-mail folosind sendmail comanda. Iată un exemplu:

Comanda de mai sus trimite un e-mail conținând textul “Acesta este un e-mail de testare din nou” către “[receivers-email-address]”(Asigurați-vă că îl înlocuiți, inclusiv parantezele, cu adresa de e-mail a receptorului).

Când mi-am folosit adresa de e-mail în comanda de mai sus, am primit următorul e-mail:

La fel ca în cazul meu, e-mailul ar putea ajunge în dosarul dvs. de spam, deci asigurați-vă că verificați acolo.

Comanda pe care tocmai am folosit-o conținea doar corpul e-mailului. De asemenea, puteți adăuga mai multe detalii, cum ar fi subiectul, de la și multe altele. De exemplu, următoarea comandă conține aceste câmpuri suplimentare și poate fi rulată ca un script:

Iată instantaneul e-mailului pe care l-am primit când a fost executată comanda de mai sus:

sendmail-email-script

Telnet

De asemenea, puteți utiliza comanda Telnet pentru a trimite un e-mail din linia de comandă. Pentru aceasta, rulați următoarele comenzi (asigurați-vă că înlocuiți “[senders-email-address]” și “[receivers-email-address]”Cu adresa de e-mail a expeditorului și respectiv a destinatarului):

În acest moment, ar trebui să vedeți o solicitare în care trebuie să introduceți corpul e-mailului și să vă asigurați că mesajul se termină cu o linie nouă urmată de un punct (.). După ce ați terminat, apăsați Enter pentru a trimite e-mailul, apoi tastați quit pentru a ieși din aplicație.

În cazul meu, am primit următorul e-mail:

telnet-email

Ssmtp

SSMTP este un instrument care livrează e-mail de la un computer local către un mailhost configurat (mailhub). Utilizatorii Debian pot descărca și instala programul folosind următoarea comandă:

Odată instalat, deschideți fișierul /etc/ssmtp/ssmtp.conf fișierul și editați-l pentru a vă asigura că conține următoarele informații:

Ca întotdeauna, asigurați-vă că înlocuiți “[senders-email-address]” și “[senders-email-login-password]”Cu valori adecvate. Acum, pentru a trimite un e-mail folosind ssmtp, utilizați următoarea comandă:

Din nou, înlocuiți “[receivers-email-address]”,”[subject-line-here]”, și “[Body of email]”Cu valorile corespunzătoare și trimiteți e-mailul apăsând pe” Ctrl + D. “

Dacă primiți următoarea eroare,

atunci este probabil pentru că Gmail nu tratează ssmtp ca aplicație sigură. Pentru a scăpa de această eroare, trebuie să modificați o anumită setare din contul dvs. Gmail – pentru mai multe informații despre cum să faceți acest lucru și despre riscurile potențiale ale acestuia, consultați acest lucru Pagina de asistență Google.

Când am executat comanda de mai sus, am primit următorul e-mail:

ssmtp-email

Concluzie

Cu aceasta, am discutat un total de 5 instrumente pentru linia de comandă pe care le puteți utiliza pentru a trimite e-mailuri din linia de comandă Linux. Un punct important care merită menționat aici este că, pe lângă utilizarea acestor comenzi pentru a trimite e-mailuri manual din linia de comandă, le puteți utiliza și pentru a genera e-mailuri de notificare din scripturi.

Ați folosit vreodată vreunul dintre aceste instrumente? Cum a fost experiența ta? Împărtășiți-vă gândurile în comentariile de mai jos.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

[pt_view id="5aa2753we7"]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *