3 motivi per cui il tuo MacBook ha un trackpad difettoso

3 motive pentru care MacBook-ul dvs. are un trackpad defect

MacBook-urile Apple nu sunt la fel de ușor de întreținut ca laptopurile bazate pe Windows. Pe de altă parte, un MacBook are adesea mai puține nevoi de a-ți deschide curajul. Cu toate acestea, un trackpad defect vă poate tenta să scoateți o șurubelniță – deși, adesea nu este necesar.

În această postare aruncăm o privire asupra a trei cauze ale unui trackpad defect pe MacBook. De asemenea, oferim câteva îndrumări pentru a remedia problema – indiferent de cauză.

1. Suprafața defectă a Trackpad-ului necesită curățare

Prima cauză a unui trackpad defect este, de asemenea, prima pe care ar trebui să o explorați. La fel ca multe suprafețe electroconductive, trebuie să existe o cale clară între dispozitiv și deget. Fără aceasta, conexiunea se erodează și are ca rezultat o funcționalitate deficitară sau defectă.

În termeni simpli, acest lucru înseamnă că trackpad-ul (și mâinile!) Trebuie să fie curate. O conexiune volatilă este adesea afișată pe ecran. De obicei, veți vedea un cursor care se agită sau sare. De asemenea, puteți vedea căsuțe fantomă și gesturi aleatorii declanșate.

De asemenea, vă recomandăm să vedeți dacă modificarea setărilor vă ajută în „Preferințe sistem -> Trackpad”.

Pentru a vă curăța Trackpad-ul, Apple recomandă la:

ad-banner
  • Folosiți șervețele Lysol sau Clorox.
  • Strângeți ștergarea pentru a îndepărta excesul de umiditate.
  • Faceți trei treceri: o dată cu o ștergare, o dată cu o cârpă umedă și o dată cu o cârpă uscată. Rețineți că orice cârpă pe care o utilizați nu trebuie să depună scame.

Înainte de a arunca prosopul, spălați-vă mâinile și uscați-le cu el. Dacă sfatul nu face truc, va trebui să treceți la următorul sfat.

2. Trackpad-ul a pierdut contactul și necesită o resetare

Există o mulțime de remedieri software pentru un trackpad defect și le-am abordat într-un articol anterior. Cu toate acestea, dacă le-ați încercat fără succes și Sfatul propriu al Apple este infructuos, s-ar putea ca detecția internă a trackpad-ului să se fi descurcat.

Dacă MacBook-ul a fost recent lovit sau lovit, aceasta este mai probabil cauza trackpadului defect, deoarece aceste acțiuni sunt mai susceptibile de a duce la un trackpad nealiniat.

Desigur, aceasta este o soluție empirică la o problemă rară. Cu toate acestea, crește suficient încât să credem că merită menționat. Pur și simplu apăsați palma în mijlocul trackpad-ului timp de câteva secunde pentru a reseta calibrarea. Alternativ, puteți apăsa în două din cele patru colțuri simultan.

Am folosit tehnica de câteva ori cu succes. Cu toate acestea, cel mai adesea, cauza noastră finală a unui trackpad defect este mai des cazul.

3. Bateria MacBook-ului dvs. este defectă

Având în vedere cât de subțiri și compacte sunt MacBook-urile, este de înțeles că mai multe componente trebuie să partajeze proprietăți imobiliare într-o oarecare măsură. Pe un MacBook, bateria stă chiar sub trackpad.

Din păcate, atunci când o baterie începe să se defecteze, aceasta se poate extinde datorită lichidelor din interior. Această expansiune va începe evident să interfereze cu alte componente – trackpad-ul este prima victimă.

Pentru a vedea rapid dacă bateria dvs. poate fi defectă, puteți accesa ecranul „Baterie -> Sănătate baterie” din Preferințele sistemului.

Ecranul Sănătate baterie.

Dacă bateria trebuie înlocuită, acest ecran vă va spune. Puteți verifica acest lucru și în indicatorul de baterie din bara de instrumente:

Observația indicatorului de baterie.

Dacă este necesar, un tehnician ar trebui să înlocuiască bateria. O baterie pe moarte nu înseamnă doar un trackpad defect – poate afecta și toate celelalte componente ale MacBook-ului.

Încheierea

Pe vremuri, MacBook-urile puteau fi deschise și întreținute de către utilizator, deși nu este la fel de ușor ca pe la sfârșitul anilor 2000 Cu toate acestea, chiar și ceva de genul unui trackpad defect nu are neapărat nevoie de tine pentru a deschide capota.

De fapt, ar trebui să implicați un tehnician calificat dacă o curățare rapidă nu are succes. În aceste cazuri, bateria este aproape sigur defectă, deci ar trebui înlocuită cu un model oficial.

Dacă trackpad-ul dvs. este într-adevăr ruinat, nu puteți repara, puteți consulta câteva metode practice de utilizare a Macbook-ului fără trackpad.

Legate de:

  • Cum se repară permisiunile de disc pe Mac
  • Cum să activați modul întunecat pe computerul dvs. Mac
  • Cele mai bune 10 stații de andocare pentru MacBook Pro în 2021