3 utilizări interesante pentru mai multe mouse-uri și tastaturi de pe computer

3 utilizări interesante pentru mai multe mouse-uri și tastaturi de pe computer

Cei mai mulți dintre noi folosim doar un set de tastatură și mouse pentru computerul nostru, dar știați că puteți conecta mai multe seturi de tastaturi și mouse și să le controlați simultan pe computer? Poate suna ca un lucru prostesc de făcut, dar există câteva utilizări interesante pentru o astfel de configurare. Iată trei lucruri pe care le puteți face după conectarea mai multor șoareci sau tastaturi la computerul dvs. Windows.

1. Folosiți mai multe tastaturi pentru jocuri multiplayer

O tastatură cu membrană (cea pe care o folosim în mod normal) permite doar până la patru apăsări de taste simultan. Acest lucru este suficient în majoritatea cazurilor. Cu toate acestea, dacă jucați un joc multiplayer cu prietenul dvs., o singură tastatură nu va fi suficientă.

Din fericire, dacă conectați o tastatură pentru fiecare jucător, computerul va accepta până la patru apăsări de butoane de la fiecare jucător. Prin urmare, veți putea juca cu ușurință orice joc fără bâlbâi sau ciocniri de butoane. Folosind mai multe tastaturi, am jucat atât Tekken, cât și Fifa cu prietenii mei și nu am avut niciodată probleme.

Cu toate acestea, rețineți că PC-ul nu poate diferenția de la ce tastatură intră. Pentru a evita acest lucru, trebuie doar să atribuiți diferite taste de control fiecărui jucător din joc.

Notă: Fiecare jucător poate apăsa în continuare tastele celuilalt jucător de pe tastatura sa. Așadar, aveți grijă de ceilalți jucători înșelați apăsând tastele pe care le-ați atribuit (ați fost acolo, ați făcut asta).

2. Lucrați simultan pe mai multe monitoare

Dacă aveți o configurare pentru mai multe monitoare și aplicații diferite rulează pe fiecare monitor, puteți configura două (sau mai multe) perechi de tastatură / mouse, astfel încât să puteți comuta cu ușurință între ecran și să lucrați.

Există mai multe aplicații care pot ajuta Windows să facă diferența între șoareci și tastaturi multiple, permițându-vă să utilizați mai mulți cursori și să introduceți date simultan. Din păcate, majoritatea sunt plătiți cu prețuri ridicate.

Pluralinput este un astfel de software gratuit pentru uz personal și care face o treabă fiabilă de multitasking. Este încă în versiune beta, deci este posibil să găsiți câteva erori. Deși, de peste trei luni, nu am avut probleme.

Folosind Pluralinput

1. Instalați și lansați Pluralinput și faceți clic pe „Configurați o nouă opțiune de dispozitiv” în meniul din stânga.

2. Se va deschide o listă cu toți șoarecii și tastaturile conectate. Bifați pur și simplu caseta de selectare de sub fiecare mouse sau tastatură pe care doriți să o utilizați ca Pluralinput și faceți clic pe butonul „Aplicați modificările dispozitivelor”.

utilizați-mai multe-tastaturi-și-șoareci-permite-pluralinput-mouse

3. Programul va instala drivere noi și veți vedea un alt cursor controlabil (portocaliu implicit). Cu toate acestea, acest cursor va avea un control limitat. Poate funcționa numai în aplicații precum Word, Notepad, browser și alte programe instalate pe computer. Nu puteți naviga în Windows Explorer sau modifica orice casete de dialog.

După cum puteți vedea în captura de ecran de mai jos, cursorul de text este disponibil în ambele aplicații Notepad, ceea ce înseamnă că pot să le introduc simultan pe ambele folosind tastatura implicită și tastatura modificată Pluralinput.

folosiți-mai multe-tastaturi-și-șoareci-pluralinput-mouse-cursor

Dacă Pluralinput nu este pentru tine, atunci verifică Jucător în echipă (prețul de 299 USD), care este mult mai puternic. Are chiar și un foarte vechi versiune gratuită, ceea ce este destul de bun pentru utilizarea de bază.

3. Controlați computerul din diferite locații

Dacă doriți să vă controlați computerul din locații diferite, atunci două tastaturi / șoareci vă vor fi de ajutor. De exemplu, dacă v-ați conectat computerul la televizor, atunci puteți avea o tastatură / mouse lângă computer și unul lângă canapea pentru a controla mediul de pe computer atunci când acesta este conectat la televizor.

Cu toate acestea, pentru ca acest lucru să funcționeze, va trebui să aveți o tastatură / mouse fără fir sau poate o tastatură / mouse cu un cablu foarte lung. Tastatura / mouse-ul wireless se va conecta perfect la computerul dvs. chiar dacă este conectat unul cu fir. Așezați-l pe cel cu fir lângă PC și cel fără fir lângă un loc unde vă uitați la televizor. Asta e. Acum puteți controla computerul în timp ce urmăriți confortabil ecranul de pe televizor și nu va trebui să purtați tastatura cu dvs. atunci când doriți să utilizați computerul.

Gânduri de sfârșit

Există mai multe utilizări pentru mai multe tastaturi și șoareci pe un computer. Am enumerat doar trei mai sus și suntem siguri că știți mai multe scenarii pentru a utiliza diferitele tastaturi / șoareci conectați. Spuneți-ne despre ele în comentarii.

Scroll to Top