4 aplicații pentru a asculta posturi de radio pe Internet pe Linux

4 aplicații pentru a asculta posturi de radio pe Internet pe Linux
⏱️ 3 min read

Ascultarea posturilor de radio locale tradiționale este destul de demodată în zilele noastre, însă apariția radioului pe internet și a aplicațiilor moderne care îl susțin au împiedicat mediul să devină irelevant.

Aplicațiile de radio pe internet sunt de peste zece pe platformele mobile precum Android și iOS, dar aplicațiile radio dedicate pentru Linux pot fi greu de găsit dacă nu știi unde să cauți. În acest articol vom examina posibilele opțiuni de radio pe Internet pentru utilizatorii Linux.

Aplicații radio dedicate internetului

1. Gradio

Gradio este o nouă aplicație radio care vă permite să căutați posturi de radio publice pe desktopul Linux. Aplicația este construită cu setul de instrumente GTK, ceea ce înseamnă că ar trebui să funcționeze bine pe desktop-urile bazate pe GTK, cum ar fi GNOME, Unity, Cinnamon și multe altele. Căutarea stațiilor este foarte ușoară – tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe fila „Descoperiți” și să răsfoiți posturile prezentate sau să căutați o anumită tastând numele postului sau cuvintele cheie în caseta de căutare furnizată.

Instrucțiunile de instalare pentru Ubuntu, Fedora, Arch Linux și openSUSE pot fi găsite pe depozitul github al proiectului.

2. Tava radio

radio-apps-linux-radiotray

Tava radio este un favorit de odinioară pentru a asculta radio online pe Linux și este încă unul dintre cele mai bune disponibile. Este o aplicație minimalistă care se află în tava de sistem de pe desktop și nu consumă resursele sistemului în mod excesiv. Poate reda majoritatea formatelor media (folosind biblioteci gstreamer) și vă permite să ascultați posturi de radio în mai multe categorii diferite. Se integrează bine cu desktopul Ubuntu și este distribuit sub licența publică generală GPL.

Pentru a instala radio Tray în Ubuntu 16.04 puteți căuta radiotray în Centrul software sau puteți utiliza următoarea comandă în terminal:

Pentru Fedora 23/24:

Aplicații muzicale care acceptă radio pe Internet

3. Lollypop

radio-apps-linux-lollypop

Acadea este un player de muzică cu funcții complete, creat pentru GNOME, care vă permite, de asemenea, să ascultați posturi de radio pe internet și podcast-uri prin intermediul TuneIn, unul dintre serviciile de radio pe internet majore. Lollypop oferă un filtru de căutare minunat, care vă permite să căutați posturi de radio pe categorii, cum ar fi Muzică, Sport, Talk sau chiar Podcast-uri. De asemenea, puteți căuta posturi de radio după limbă sau locație sau puteți adăuga propriile fluxuri personalizate dacă sunteți atât de înclinați.

Instrucțiunile de instalare pentru distribuțiile bazate pe Ubuntu / Debian, Fedora, Arch Linux și openSUSE pot fi găsite pe site-ul proiectului.

4. Rhythmbox

aplicații radio-linux-rhythmbox

Dacă utilizați Ubuntu sau Fedora, șansele de a vă întâlni cu Rhythmbox sunt foarte mari, deoarece sunt preinstalate atât pe aceste distribuții Linux, cât și pe unele altele care folosesc GNOME ca mediu de birou emblematic. În timp ce Rhythmbox este în principal un player de muzică, acesta vă oferă și opțiunea de a asculta radio online și podcast-uri.

Pentru a adăuga un post de radio nou, trebuie să căutați adresa URL a postului de radio pe care doriți să îl ascultați și să îl adăugați manual la Rhythmbox. Sunt pluginuri pe care îl puteți instala pentru a facilita căutarea posturilor de radio, dar, în general, capacitățile sale de radio online sunt limitate în comparație cu celelalte aplicații din această listă.

Care este modul tău preferat de a asculta posturile de radio pe Linux? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Credit de imagine: presetări

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x