4 aplicații simple pentru a vă ajuta să deveniți mai ecologic

4 aplicații simple pentru a vă ajuta să deveniți mai ecologic
⏱️ 5 min read

Avem o singură planetă și este responsabilitatea noastră să ne asigurăm că facem partea noastră pentru a o menține sănătoasă. Din fericire, aceste aplicații vă pot ajuta să salvați lumea, dintr-o singură atingere.

1. Oroeco

Schimbările climatice reprezintă o amenințare serioasă pentru viitorul planetei. Din păcate, ființele umane contribuie cel mai mult la schimbările climatice datorită cantității de gaze cu efect de seră pe care o pompăm în atmosferă. În timp ce schimbările climatice reprezintă o problemă uriașă, toată lumea își poate da partea pentru a reduce propriile emisii. Oroeco (Android, iOS) este o aplicație care vă poate ajuta să identificați contribuitorii propriei amprente de carbon.

Oroeco urmărește impactul dvs. asupra climei, punând automat o valoare de carbon pe tot ceea ce cumpărați. Aceasta include ceea ce mănânci, cum te deplasezi și energia pe care o folosești. Acest lucru permite utilizatorilor să vadă cu ușurință ce decizii sunt mai mari decât altele. În plus, utilizatorii pot vedea cum se compară cu ceilalți, folosind date științifice de la UC Berkeley CoolClimate grup de cercetare. Oroeco oferă sfaturi personalizate despre cum să vă reduceți impactul asupra mediului.

2. Reciclare

Când vine vorba de a fi conștient de mediu, una dintre cele mai simple modalități de a vă ajuta este să vă reduceți deșeurile ori de câte ori este posibil. Gunoaiele generate de oameni umplu gropile de gunoi și își găsesc drumul în oceane și în alte locuri în care nu aparține. Desigur, nu ne putem opri din a genera gunoi cu totul. Cu toate acestea, ne putem propune să reciclăm mai multe deșeuri.

mediu-aplicații-reciclare

Din păcate, poate fi dificil să se determine ce este reciclabil și ce nu. În plus, numai anumite articole pot fi colectate pentru reciclare de către autoritățile locale. De exemplu, ulciorul din plastic cu lapte poate fi ridicat, dar ce zici de deșeurile electronice, cum ar fi telefoanele și computerele vechi? Trista realitate este că majoritatea oamenilor probabil ar arunca-o la gunoi, ceea ce nu este grozav pentru mediu. Din fericire, RecycleNation (Android, iOS) este un motor de căutare pentru stațiile de reciclare din apropierea dvs. Utilizatorii pot căuta selectând o categorie de materiale reciclabile (plastic, electronice etc.) sau pur și simplu după locație.

3. Waze Carpool

Nu ar trebui să fie o surpriză faptul că mașinile sunt unul dintre cei mai mari contribuabili la încălzirea globală. Vehiculele care ard combustibili fosili creează aproximativ douăzeci de kilograme de dioxid de carbon atunci când consumă doar un singur galon de benzină. Se estimează că automobilul mediu pompează în atmosferă aproximativ șase tone de dioxid de carbon în fiecare an. Din păcate, pentru mulți dintre noi, o mașină este o necesitate de care pur și simplu nu putem trăi.

mediu-aplicații-wazecarpool

Waze este cunoscut pentru navigarea prin GPS; cu toate acestea, oferă și o soluție de partajare în timp real. Waze Carpool (Android, iOS) vă conectează cu alți utilizatori care vă îndreaptă și vă permite să solicitați plimbări. La fel ca alte aplicații de partajare, Waze funcționează pe un sistem de evaluare a recenziilor utilizatorilor; cu toate acestea, șoferii nu sunt angajați de Waze. În schimb, sunt oameni obișnuiți precum prieteni, vecini și colegi. Acest lucru permite utilizatorilor să se conecteze cu ceilalți din comunitatea lor, economisind în același timp bani și reducându-și emisiile de dioxid de carbon.

3. Ecosia

Dacă ideea de a-ți schimba obiceiurile pare a fi o problemă, dar totuși vrei să ajute mediul, ai noroc. Căutați lucruri pe Internet? Cu Ecosia (Android, iOS) puteți să vă ajutați conectând lucruri la un motor de căutare, lucru pe care practic toată lumea îl face zilnic.

mediu-aplicații-ecosia

Ecosia este un motor de căutare care afișează reclame lângă rezultatele căutării sale. 80% din veniturile generate de aceste reclame sunt donate diferitelor organizații nonprofit conservatoriste. Accentul principal al donațiilor caritabile Ecosia se îndreaptă spre eforturile de reîmpădurire din întreaga lume. Din decembrie 2009, Ecosia a estimat că peste 38 de milioane de copaci au fost plantați datorită utilizatorilor lor. În plus, Ecosia se mândrește cu faptul că este o companie neutră în materie de carbon și se angajează într-o transparență financiară deplină.

4. JouleBug

„Going Green” este cu siguranță atrăgător; cu toate acestea, mulți oameni nu știu de unde să înceapă. Din fericire, JouleBug (Android, iOS) vă poate îndrepta în direcția corectă. JouleBug le arată utilizatorilor lucruri simple pe care le pot schimba în viața de zi cu zi, care îi ajută să atingă un stil de viață mai durabil. Sfaturile și sfaturile pe care JouleBug le oferă sunt incluse în statistici de impact ușor de înțeles, videoclipuri de instrucțiuni și alte linkuri utile.

mediu-aplicații-joulebug

Pentru a încuraja schimbarea, JouleBug „gamifică” procesul de ecologizare. Utilizatorii își urmăresc impactul și colectează ecusoane și trofee pentru acțiunile pe care le întreprind în lumea reală. În plus, utilizatorii se pot angaja în provocări pentru a câștiga puncte și realizări pe care le pot compara cu alți utilizatori JouleBug.

Ce aplicații te ajută să devii verde Spuneți-ne în comentarii!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x