4 dintre cei mai buni editori de meniu contextual pentru Windows

4 dintre cei mai buni editori de meniu contextual pentru Windows
⏱️ 5 min read

Opțiunile din meniul contextual cu clic dreapta sunt foarte utile. În funcție de locul în care faceți clic și de ceea ce faceți clic, vi se vor prezenta o mulțime de opțiuni relevante și utile, care altfel sunt greu de accesat. Dar pe măsură ce adăugați programe în sistemul dvs., meniul cu clic dreapta poate deveni greoi. În partea opusă, chiar și între toate opțiunile din meniul contextual, este posibil să nu găsiți opțiunea pe care o doriți cel mai mult. Pentru a face față acestui lucru, iată patru dintre cei mai buni editori de meniu contextual pentru Windows.

CCleaner

CCleaner este unul dintre cele mai populare și utilizate pe scară largă pentru optimizarea și curățarea computerelor pentru Windows. Această piesă simplă de software este plină de atât de multe funcții, cum ar fi optimizarea registrului, căutarea de fișiere duplicat, optimizatorul de pornire, etc. le puteți dezactiva sau chiar șterge cu ușurință după cum este necesar.

Pentru a gestiona elementele din meniul contextual, instalați CCleaner, deschideți-l din meniul Start, navigați la „Instrumente -> Pornire”, apoi selectați fila „Meniu contextual”. Aici, selectați elementul din meniul contextual pe care doriți să îl dezactivați și faceți clic pe butonul „Dezactivare”. Dacă doriți să ștergeți complet elementul, faceți clic pe butonul „Ștergeți”.

Dacă doriți să modificați valoarea de registry a unei anumite opțiuni de meniu contextual, faceți clic dreapta pe elementul de meniu și apoi selectați opțiunea „Deschideți în RegEdit”.

context-menu-applications-open-regedit-ccleaner

Meniu contextual ușor

Spre deosebire de alte aplicații din listă, Meniu contextual ușor este o aplicație portabilă care vă permite să adăugați o grămadă de opțiuni noi și utile din meniul contextual și vă permite chiar să dezactivați sau să ștergeți opțiunile de care nu mai aveți nevoie sau pe care nu le mai utilizați.

Fiind o aplicație portabilă, nu trebuie să o instalați. Doar descărcați aplicația de pe site-ul oficial și deschideți executabilul în funcție de arhitectura sistemului (32 sau 64 de biți).

Interfața cu utilizatorul în sine este simplă. Puteți adăuga o mulțime de opțiuni cu doar un clic sau două. Tot ce trebuie să faceți este să selectați opțiunea pe care doriți să o adăugați și să faceți clic pe butonul „Aplicați modificările”.

context-menu-applications-easy-context-menu

De exemplu, vreau să adaug opțiunea „Preluare proprietate”, așa că am selectat caseta de selectare „Preluare proprietate” din categoria „Meniu contextual folder” și am făcut clic pe butonul Aplicare.

context-menu-applications-select-take-possession

Acțiunea de mai sus va adăuga instantaneu opțiunea la meniul cu clic dreapta.

meniu contextual-aplicații-ia-proprietate-adăugată

Dacă doriți să eliminați un element de meniu contextual adăugat deja, navigați la meniul „Fișier” și selectați opțiunea „ContextMenu Cleaner”.

aplicații-meniu context-selectați-meniu-context-curățator

Din fereastra ContextMenu Cleaner, selectați opțiunea pe care doriți să o eliminați și faceți clic pe butonul „Dezactivare”.

meniu contextual-aplicații-meniu contextual-mai curat

MenuMaid

MenuMaid este, de asemenea, un software simplu care vă ajută să activați și să dezactivați opțiunile din meniul contextual. Pentru a începe, descărcați software-ul și instalați-l. Odată instalat, lansați-l din meniul Start.

context-menu-applications-menumaid-install

După cum puteți vedea din imaginea de mai jos, MenuMaid poate gestiona meniurile contextuale atât ale Internet Explorer, cât și ale Windows Explorer. Pentru a dezactiva orice opțiune din meniul contextual, tot ce trebuie să faceți este să debifați caseta de selectare de lângă opțiunea pe care doriți să o eliminați.

meniu contextual-aplicații-menumaid

De exemplu, deoarece nu folosesc niciodată opțiunea din meniul contextual „Convertiți în PDF în Foxit Reader”, vreau să o dezactivez.

context-menu-applications-convert-pdf-option

Am deselectat pur și simplu caseta de selectare de lângă opțiunea „Foxit_ConvertToPDF_Reader” din MenuMaid.

context-menu-applications-deselect-convert-pdf

Elementul din meniul contextual a fost eliminat instantaneu din meniul cu clic dreapta.

meniu contextual-aplicații-convertire-pdf-eliminat

ContextEdit

ContextEdit este un editor de meniu contextual vechi, dar încă foarte funcțional, cu funcții avansate. Vă permite să editați atât comenzile Shell, cât și gestionarele meniului contextual. Mai mult, puteți crea propriile opțiuni ale meniului contextual, dacă doriți. Spre deosebire de alți editori de meniu contextual, ContextEdit vă permite să editați elemente din meniul contextual pe baza tipului de fișier și a extensiilor. Acest lucru vă oferă o flexibilitate mai mare atunci când gestionați opțiunile din meniul contextual.

Pentru a începe, descărcați aplicația și instalați-o ca orice alt software Windows. Odată instalat, deschideți-l.

context-menu-applications-install-context-edit

La prima vedere, interfața cu utilizatorul poate părea puțin veche și neîndemânatică, dar își face treaba. Deoarece ContextEdit vă permite să gestionați elementele din meniul contextual pe baza tipului de fișier și a extensiei, trebuie să selectați tipul sau extensia fișierului de fiecare dată.

context-menu-applications-context-edit

De exemplu, vreau să elimin opțiunile „Deschideți în fereastră nouă” și „Fixați pentru a începe” atunci când fac clic dreapta pe un folder în File Explorer.

context-menu-applications-context-edit-context-visible-options

Am căutat „Folder” sub „Selectați extensia sau tipul de fișier” și am deselectat casetele de selectare „opennewwindow” și „Fixați pe ecranul de pornire”.

context-menu-applications-context-edit-deselect

Modificările sunt instantanee și nu mai vedeți acele opțiuni din meniul contextual.

context-meniu-aplicații-context-editare-eliminat

Dacă doriți să creați propria opțiune din meniul contextual, puteți face acest lucru făcând clic pe butonul „Nou” din categoria „Comenzi Shell”.

Faceți comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele dvs. despre utilizarea aplicațiilor de mai sus pentru a vă gestiona opțiunile din meniul contextual cu clic dreapta.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x