4 dintre cele mai bune alternative Bitlocker

4 dintre cele mai bune alternative Bitlocker
⏱️ 4 min read

Bitlocker este un instrument excelent de criptare integrat în Windows 10. Dar nu este pentru toată lumea, deoarece doar utilizatorii Windows 10 Pro și Enterprise au acces la el. Îmi pare rău, oamenii de Windows 10 Home, acesta nu este pentru dvs. și va trebui să căutați o alternativă.

Dar nu vă faceți griji, deoarece există o mulțime de opțiuni acolo, multe cu funcționalități mai robuste decât opțiunea Microsoft. Aici vă vom vorbi despre unele dintre programele noastre preferate de criptare terță parte dincolo de Bitlocker.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

1. VeraCrypt

Dacă sunteți utilizator de acasă și căutați un software de criptare gratuit și ușor de utilizat pentru Windows 10, atunci programul open-source VeraCrypt este un mare port de escală. Veți obține o criptare la nivel de întreprindere, care vă permite în esență să creați parole criptate pentru toate unitățile și partițiile conținute în aceasta.

Puteți monta și crea unități criptate virtuale, precum și criptați partiția OS pentru securitate maximă. Există o mulțime de opțiuni în ceea ce privește tipul de algoritmi de criptare pe care doriți să-i utilizați, inclusiv AES-ul popular, precum și algoritmi mai puțin cunoscuți, dar încă robustați, cum ar fi Twofish și Camellia.

În ceea ce privește algoritmii de hash, opțiunile dvs. sunt SHA-256 și RIPEMD-160.

2. Criptare dispozitiv Windows

Doar pentru că sunteți utilizator Windows 10 Home nu înseamnă că sunteți lăsați complet în frig când vine vorba de criptarea la bord. Unele PC-uri Windows 10 Home au o funcție de criptare a dispozitivului, dar PC-ul dvs. va trebui să fie compatibil TPM și UEFI și să accepte modul de așteptare conectat.

Cea mai bună alternativă Bitlocker Criptare dispozitiv Windows

Dacă nu sunteți sigur dacă PC-ul dvs. are aceste caracteristici, cel mai simplu lucru de făcut este doar să verificați direct pentru a vedea dacă aveți capacitatea de criptare a dispozitivului.

Pentru a face acest lucru: în Windows 10 accesați „Setări -> Actualizare și securitate”. Dacă aveți criptarea dispozitivului, veți vedea opțiunea care apare în panoul din stânga ferestrei. Doar faceți clic pe acesta, apoi faceți clic pe butonul „Activați” pentru criptarea dispozitivului.

3. Criptarea volumului Jetico BestCrypt

Pentru o opțiune comercială mai aprofundată, Jetico acoperă într-adevăr toate bazele atunci când vine vorba de criptarea datelor Windows. Utilizează cipul TPM pentru securitate maximă și oferă toți algoritmii populari de 256 de biți precum AES, Serpent și Twofish.

Cele mai bune alternative Bitlocker Jetico Bestcrypt

BestCrypt are o interfață de utilizator elegantă, care vă permite să vedeți toate stările de criptare montate, partiții și discuri de pe un singur ecran și acceptă chiar și sisteme care merg până la Windows XP Service Pack 3 (nu că ar trebui să îl folosiți cu adevărat).

Puteți cripta toate tipurile de volum, inclusiv RAID, puteți controla totul de la o singură parolă de conectare (cu autentificare cu doi factori) și, de asemenea, activa autentificarea pre-boot. Acesta este un pachet puternic pentru cei care doresc să plătească cheltuielile generale de 120 USD.

4. Sophos Safeguard

Una dintre cele mai remarcabile caracteristici despre Sophos Safeguard este faptul că nu numai că are metodele sale proprii de criptare, dar poate găzdui și Bitlocker și File Vault (instrumentul de criptare Mac) în propria interfață.

Cele mai bune alternative Bitlocker Sophos Safeguard

Utilizează HTTPS pentru a permite utilizatorilor externi să se conecteze la serverele dvs. Inelul de chei SafeGuard le permite celor cu acces la server să vadă ce fișiere pot deschide și puteți configura, de asemenea, chei de grup pentru a specifica anumite grupuri de persoane care să aibă acces la anumite documente. Detectarea strictă a amenințărilor înseamnă că toate cheile de criptare sunt îndepărtate dintr-un inel de chei până la tratarea amenințării.

Interfața de conectare la pornirea computerului dvs. nu este cea mai elegantă și, dacă nu o rulați pe un SSDm, este posibil să fie oarecum lent. Dincolo de aceasta, aceasta este o opțiune foarte puternică care acoperă întregul hard disk și partițiile sale.

Prețurile SafeGuard încep de la 106 USD pentru un abonament de trei ani.

Concluzie

Vedea? Există mult mai multe în lumea criptării, ceea ce demonstrează Bitlocker și opțiunile de mai sus. Fie că sunteți dispus să stabiliți banii pentru o soluție puternică pentru întreprindere sau căutați ceva gratuit și open source, lista de mai sus ar trebui să vă acopere.

Care este software-ul dvs. preferat de criptare pentru Windows 10?

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x