4 dintre cele mai bune alternative la Skype pe Linux

4 dintre cele mai bune alternative la Skype pe Linux

⌛ Reading Time: 4 minutes

Skype. Toată lumea a auzit de asta. Șansele sunt când te gândești la conversații video sau audio pe un computer, îți vine în minte Skype. Dar există și alte posibilități, oameni buni, alte moduri în care puteți discuta digital cu oameni din întreaga lume. Și nu există o platformă mai bună pentru a vorbi despre alternative la software-ul de masă decât Linux – acasă pentru cei cărora le place să-și ia experiența completă a computerului în propriile mâini.

Următoarea este o listă de alternative excelente la programul foarte popular al Microsoft. Fiecare din listă are propriile puncte forte și puncte slabe, dar tema generală aici este că puteți discuta cu confortul de a ști că datele dvs. din aceste aplicații sunt sigure.

1. Semnal

Această aplicație Android s-a îndreptat către Linux acum câțiva ani și a încercat de pe toată lumea de pe platformă de atunci. Are o abordare decentă a confidențialității, fără acces la datele de conversație și fără stocarea datelor dvs. pe serverele lor. Este complet open source, cu criptare open-source a mesajelor și chaturilor.

Nu există anunțuri sau taxe ascunse aici, desigur, și singurul lucru care seamănă cu o avertizare este că persoana cu care contactați trebuie să fie Semnal utilizator și trebuie să aveți pe telefon versiunea mobilă a Signal, care apoi se sincronizează cu cea Linux.

2. Telegramă

Imaginați-vă WhatsApp, dar open source și fără spectrul snoopy al Facebook atârnat peste el. Telegramă este o aplicație de mesagerie, voce și chat video care face multe lucruri corect. Versiunea sa pentru desktop Linux se sincronizează cu telefonul dvs., permițându-vă să interacționați cu milioanele sale de utilizatori de telefoane fără probleme folosind o tastatură, mai degrabă decât un touchpad dificil.

skype-alternative-linux-telegramă

Funcția de apel vocal și video funcționează foarte bine. Deși nu prea face apeluri video HD, este foarte bun la adaptarea unui semnal prost pentru a vă asigura că conversațiile și videoclipurile rămân cât mai fluide posibil.

3. Jitsi

Întâlni Jitsi: o alternativă gratuită și open-source la Skype care acceptă video, apeluri și mesaje. Toate mesajele efectuate cu Jitsi sunt folosite de protocolul XMPP și sunt criptate cap la cap pentru a vă respecta confidențialitatea. Proiectul pretinde că vă respectă, de asemenea, libertatea software-ului, deoarece este complet open-source prin licența publică generală GNU.

skypelinux-jitsi

Ceea ce îl deosebește pe Jitsi de restul acestei liste este faptul că are suport pentru alte platforme. Cu Surge, în mod implicit, este preferabil să utilizați serviciul Jitsi XMPP, dar dacă nu sunteți un fan al acestui lucru, este posibil să adăugați propriile informații despre contul SIP, precum și să adăugați alte rețele precum Facebook, Google, AIM și alții. Dacă sunteți în căutarea unui înlocuitor completat de caracteristici pentru Skype, dați-i drumul lui Jitsi.

4. Tox

Tox este o alternativă la Skype care se bazează pe ideea că conversațiile ar trebui să fie private. Proiectul își propune să blocheze ascensiunea sistemelor de monitorizare guvernamentale și să ofere o zonă privată în care utilizatorii pot conversa prin chat video, vocal sau text cu familia și prietenii. Acest serviciu este disponibil pe Linux prin qTox precum și toate celelalte platforme importante. Chiar și BSD!

skypelinux-tox

Notă: Tox este în cele din urmă un protocol și, prin urmare, are alți clienți. Dacă nu găsiți qTox, încercați uTox.

Dacă sunteți enervat de ceea ce Microsoft a făcut Skype pe Linux și nu sunteți interesat să vă bazați pe o companie care nu are Linux în minte, consultați Tox. Nu este la fel de lustruit ca ceva de genul Hello sau Hangouts, dar totuși merită timpul tău.

Concluzie

Microsoft nu a luat niciodată Linux în serios când vine vorba de produsele lor. Nu o văd ca pe un câștig. Singurul motiv real pentru care Linux are chiar și un client Skype este că, înainte ca Microsoft să îl cumpere, exista un client. Dacă sunteți utilizator Linux, trebuie să scăpați de acest serviciu cât mai curând posibil.

Microsoft a arătat în trecut că nu are niciun interes să susțină Linux și acest fapt este și mai solidificat cu cea mai recentă actualizare a platformei. Fiecare alternativă din această listă este o alternativă excelentă și demnă de a lua locul pe care Skype îl are în viața ta pe platforma Linux.

Folosiți Skype pe Linux? Sunteți mulțumit de actualizarea care o face inutilă pe Linux? Spune-ne mai jos!

Credit de imagine: corriere.it