4 dintre cele mai bune alternative pentru Facebook Messenger

4 das melhores alternativas para o Facebook Messenger
⏱️ 7 min read

Facebook Messenger a fost mult timp principala platformă de mesagerie a gigantului social media. Deși rămâne extrem de popular, conversațiile de pe web au continuat să se concentreze din ce în ce mai mult asupra confidențialității. Pe măsură ce aceste conversații au loc, Facebook se află într-o răscruce de drumuri, deoarece schimbul de date între acesta și Messenger ridică la fel de multe întrebări pe cât de multe răspunsuri. În acest scop, utilizatorii încep să caute alternative. Vestea bună este că există o mulțime de opțiuni disponibile. Iată câteva dintre cele mai bune alternative Facebook Messenger atunci când sunteți gata să navigați.

1. Semnal

Probabil cea mai sigură dintre toate aplicațiile de mesagerie bine apreciate, Semnal este favorit al Comisiei Europene, precum și redacții din întreaga lume. În timp ce Signal nu dezvăluie câți utilizatori zilnici sau lunari are aplicația, Magazinul Play Google spune că a fost instalat de peste 50 de milioane de ori. În timp ce utilizați Signal, fiecare apel vocal sau video conectat prin intermediul aplicației include criptare completă end-to-end.

Semnalul face un pas suplimentar ascunzând metadatele mesajului, astfel încât locația mesajului original să lipsească. În timp ce vă solicită numărul de telefon mobil, acel număr nu este utilizat cu profilul dvs. În schimb, acționează ca un nume de utilizator numeric. Odată înregistrat, veți găsi 1-1 chat-uri, apeluri audio și video, chat-uri dispare sau „secrete” și o blocare a confidențialității, astfel încât nimeni să nu poată accesa aplicația chiar dacă are telefonul dvs. Cel mai bun dintre toate, este complet gratuit de utilizat.

2. Telegramă

Unul dintre cei mai mari concurenți pe Facebook Messenger (și WhatsApp), Telegramă este o alternativă foarte puternică. Cu mai mult de 400 de milioane de utilizatori, oferă o interfață care ar trebui să se simtă ca acasă pentru oricine vine din Messenger. Telegram oferă câteva avantaje imense față de Messenger, inclusiv funcții precum grupuri care pot deține până la 200.000 de membri pentru chat. Nu există nicio limită pentru dimensiunea media sau a chat-ului și puteți partaja toate tipurile de fișiere între utilizatori și în grupuri.

Tot ce are telegrama pe care WhatsApp nu o are

Din punct de vedere al confidențialității, Telegram are o securitate robustă, dar merită menționat faptul că doar mesajele „secrete” sunt criptate de la un capăt la altul și se pot autodistruge. Mesajele nesecrete pot fi stocate pe serverele Telegram, astfel încât să le puteți prelua rapid între dispozitivele dvs. Aceasta este o considerație demnă de cunoscut înainte de a face din Telegram înlocuirea implicită a Messenger-ului. Telegram este gratuit pe toate platformele.

3. Threema

În creștere în popularitate, Threema este o altă alternativă axată pe confidențialitate care a devenit rapid un concurent pentru Facebook Messenger. Acest serviciu plătit (2,99 USD atât în ​​App Store, cât și în Magazin Play) este o opțiune de plată, utilizează pentru totdeauna. După ce plătiți taxa mică, obțineți toate opțiunile de confidențialitate ale Threema, cum ar fi criptarea open-source end-to-end atât pentru mesaje cât și pentru apeluri.

Cele mai bune alternative la Messenger Threema

La fel ca Signal, Threema nu vă va cere să conectați niciun număr de telefon sau e-mail la contul dvs. Toate chat-urile sunt gestionate anonim, iar serviciul generează un ID de utilizator aleatoriu atunci când deschideți și vă înregistrați pentru aplicație. Nu sunt colectate date din oricare dintre chat-urile dvs. și nu sunt afișate reclame.

Aplicația fabricată în Elveția are propriile servere găzduite în Elveția, care nu stochează niciun mesaj de chat. Un alt avantaj al confidențialității Threema este noțiunea că toate listele dvs. de contacte, grupurile și profilurile de utilizator sunt găzduite pe dispozitivul dvs., nu pe serverele elvețiene. Din această cauză, Threema poate afirma din nou că niciuna dintre informațiile dvs. personale nu este stocată oriunde au acces.

4. Viber

Viber este plin de tot ce ți-ai dori într-un înlocuitor Messenger. Apelurile vocale și video sunt coloana vertebrală a aplicației și ambele oferă criptare end-to-end în mod implicit. La fel ca Telegram, comunitățile sunt în fața și centrul unde vă puteți alătura grupurilor mari pentru a vorbi despre orice, de la sport la divertisment și jocuri. Ați trimis un mesaj pe care nu ați vrut să-l trimiteți? Puteți să-l ștergeți rapid ca și cum nimeni nu l-ar fi văzut vreodată sosind. Dacă doriți să trimiteți un mesaj și să-l dispăreați rapid, poate fi adăugat un temporizator de autodistrugere pentru o confidențialitate sporită.

Cele mai bune alternative la Messenger Viber

Adăugarea la confidențialitatea și securitatea aplicației sunt Contacte de încredere. Viber le permite utilizatorilor să verifice identitatea oricărei persoane cu care conversează prin intermediul unui schimb secret de chei. Dacă se schimbă ceva în lista de contacte a utilizatorului cu persoanele cu care comunică, Viber vă anunță. Este o caracteristică de securitate mică, dar incredibil de utilă, care ar trebui să ofere milioane de utilizatori Viber o minte suplimentară. Faptul că îți poți dezactiva statutul online și să rămâi ascuns când vrei este încă un motiv pentru care consideri absolut Viber ca alternativa ta Messenger. Aplicația în sine este gratuită, deși apelurile internaționale pot fi efectuate la tarife accesibile.

Cel mai bun din rest

Dacă doriți o alternativă adevărată la Messenger, care va include cu siguranță un număr mare de prieteni, cele patru aplicații menționate mai sus sunt, fără îndoială, cele mai bune opțiuni. Există aplicații mai mici, similare, cum ar fi Wickr Me, Sârmă, și Element. Fiecare dintre aceste trei aplicații include pași semnificativi de confidențialitate pentru a vă securiza chat-urile, dar nu au dimensiunea de bază a utilizatorilor pentru a fi considerați competitori serioși. Desigur, există și alți concurenți mai puțin direcți, cum ar fi iMessage, care oferă o criptare puternică, dar este limitată doar la dispozitivele Apple.

Gânduri finale

Dacă doriți să faceți o pauză curată de Facebook și aplicațiile aferente, aplicații precum Signal și Telegram oferă cea mai puternică concurență. Aceasta se află pe baza bazei lor mari de utilizatori existenți. Pentru confidențialitate, Signal este liderul pachetului și, în timp ce Telegram oferă în continuare securitate, Signal este un pas mai sus. La sfârșitul zilei, Signal este cea mai bună alegere pentru oricine axat pe confidențialitate, în timp ce Telegram este cel mai bun pentru oricine dorește grupuri mari.

Legate de:

  • Cum să ștergeți în bloc mesajele de pe Facebook Messenger
  • Cum să dezactivați chitanțele de citire pe Facebook Messenger
  • Funcții Facebook Messenger despre care s-ar putea să nu știți

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x