4 dintre cele mai bune aplicații Android WiFi Manager pentru a vă gestiona mai bine conexiunea WiFi

4 dintre cele mai bune aplicații Android WiFi Manager pentru a vă gestiona mai bine conexiunea WiFi
⏱️ 6 min read

Cât de des utilizați conexiunile WiFi pe telefonul dvs. Android? Pentru mulți, este o modalitate de a menține facturile de telefon reduse atunci când nu trebuie să utilizați internetul mobil. Este, de asemenea, perfect dacă aveți un plan de date mobile și doriți să transmiteți media pe dispozitivul dvs.

Dacă sunteți un pasionat de WiFi, probabil că veți dori ceva mai puternic decât instrumentul implicit pentru Android WiFi. Sigur, își face treaba de a se conecta la punctele de acces destul de bine, dar dacă doriți funcționalități care depășesc doar listarea canalelor WiFi din jurul dvs., aplicațiile pot umple orice nișă doriți să efectueze.

Iată patru aplicații de manager pentru a facilita administrarea WiFi.

1. Manager WiFi

Manager WiFi este un instrument foarte simplu, cu unele funcționalități excelente adăugate la acesta. La nivelul său de bază, puteți deschide aplicația și puteți selecta rețeaua la care doriți să vă conectați. Cu toate acestea, scufundați-vă în setările sale și veți găsi câteva caracteristici minunate.

Dacă vă aflați într-o zonă populată și sunteți inundat de semnale WiFi în jurul dvs., WiFi Manager poate sorta conexiunile după nume (pentru când știți numele conexiunii dorite) sau după puterea semnalului (pentru când doriți să vezi cea mai bună conexiune WiFi publică disponibilă). De asemenea, puteți schimba listele din rețelele „Live” în rețelele „Cunoscute” pentru a afișa doar conexiunile pe care le-ați folosit anterior. Este foarte util pentru a reduce zgomotul și pentru a vă conecta la punctele dvs. de acces preferate!

Funcția sa de reîmprospătare automată este, de asemenea, o atingere plăcută. Dacă nu sunteți atât de dornici să amestecați butonul de reîmprospătare pentru a găsi o rețea, puteți activa în schimb reîmprospătarea automată. Apoi va continua să actualizeze lista punctelor de acces până când îi spuneți să se oprească. Funcția Radar este deosebit de utilă dacă doriți să vă asigurați că un punct de acces concurează cu alții pe un singur canal. Încărcați-l și vă va arăta pe un grafic canalele pe care le folosește fiecare punct de acces. Acest lucru este minunat atât pentru conectarea la un hotspot public, cât și pentru ajustarea propriului router înapoi acasă.

2. Analizor WiFi

android-wifi-apps-analyzer

Analizor WiFi este o altă alegere puternică cu o descărcare opțională dacă doriți să vă conectați la hotspoturi prin intermediul aplicației. Vine cu câteva caracteristici frumoase, toate fiind ascunse sub meniul „Vizualizare”. Funcția de evaluare a canalelor analizează un punct de acces și vă permite să știți pe ce canale ar funcționa cel mai bine.

android-wifi-aplicații-canale

Dacă doriți să analizați puterea semnalului routerului la care sunteți conectat, puteți face acest lucru folosind senzorul de semnal. Acest lucru vă arată cât de puternic este semnalul și chiar poate emite bipuri legate de puterea curentă a semnalului dacă activați sunetul.

Meniul Setări are și mai multe funcții, inclusiv activarea / dezactivarea WiFi-ului atunci când aplicația este deschisă / închisă, scanarea automată, menținerea ecranului pornit și setarea canalelor disponibile în regiunea dvs.

WiFi Analyzer este o aplicație gratuită care folosește reclame de bare și reclame ocazionale pe ecran complet pentru a acoperi costurile. Dacă nu vă deranjează prea mult reclamele, acesta poate fi un instrument foarte puternic de analiză și conectare la punctele de acces. Puteți utiliza, de asemenea, versiune open source care nu are la fel de multe funcții, dar oferă în continuare elementele de bază fără publicitate zero. În plus, puteți chiar să adăugați la el dacă doriți!

3. Manager conexiune WiFi

android-wifi-aplicații-conexiune

Manager conexiune WiFi este o altă intrare puternică pe această listă. La baza acestuia afișează toate punctele de acces în raza de acțiune, precum și cele amintite de dispozitiv. Cu toate acestea, când începeți să căutați prin caracteristicile sale, puteți vedea cât este ambalat în această aplicație.

Glisând la stânga pe butonul de derulare al meniului inferior, veți ajunge la un grafic de spectru în care puteți vedea toate punctele de acces și canalele pe care se află. Glisarea spre dreapta vă oferă acces la o mulțime de instrumente de rețea diferite, cum ar fi un instrument de ping, scanarea LAN pentru dispozitive și chiar pornirea computerelor folosind Wake-on-LAN.

Chiar și pagina principală are propriul set de instrumente pe care le puteți utiliza. Puteți edita scanarea WiFi pentru a filtra anumite tipuri de rețea, aranja rețelele astfel încât preferatele dvs. să fie în partea de sus și chiar să vă transformați telefonul într-un punct de acces portabil.

Această aplicație folosește reclame mici în partea de jos, precum și reclame ocazionale pe ecran complet. Puteți obține versiunea premium aici, dar asigurați-vă că citiți instrucțiunile și recenziile despre modul de instalare corect!

4. WiFinder

android-wifi-apps-wifinder

Poate că totuși nu căutați ceva plin de funcții și meniuri. Poate ți-ar plăcea ceva puțin mai simplu și ușor de utilizat. WiFinder face treaba foarte bine pe acest front – este ușor, ușor de citit și simplu de navigat.

Pe pagina principală puteți vedea punctele de acces în raza de acțiune, canalele lor și puterea semnalului. Puteți avea această putere reprezentată în procente, dBm sau într-un grafic tipic de bară de rezistență WiFi, astfel încât să o puteți modifica într-un mod care vi se potrivește cel mai bine.

Există o căsuță în partea dreaptă sus, care vă arată doar punctele de acces fără parolă în cazul în care vă aflați într-o zonă publică și aveți nevoie de un loc la care să vă conectați. De asemenea, îl puteți seta la scanare automată pentru puncte de acces la fiecare cinci secunde până la șaizeci de secunde.

Semnal Boost

În timp ce instrumentul implicit de conectare WiFi Android își face treaba bine, cei care doresc informații suplimentare din conexiunile WiFi pot găsi ceea ce caută folosind aplicații. Acum știți câteva dintre cele mai bune de pe piață și ce fac.

Folosiți o aplicație pentru a vă gestiona WiFi-ul Android? Sau nu te deranjează? Spuneți-ne în comentarii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x